Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali je otrok avtist izkušnje prosim

ali je otrok avtist izkušnje prosim

Živijo,

na tvojem mestu bi zaupala notranjim občutkom in razliki v razvoju med obema otrokoma. Tudi pri nas pediatrinja ni nič zaznala, celo klinična psihologinja na pregledu za 3 leta me je fino napxxxxxx, zakaj otroka podcenjujem. Pa ga nisem, le zelo realno spisala odgovore na vprašalnik. Kasneje se je seveda vse izkazalo za moj prav. To so zdravnice stare generacije, ki o avtizmu žal ne vedo nič, vsaj 15 do 20 let nazaj ne, še zdaj pa zelo malo. Sicer super zdravnice. Nosim jima literaturo, da bosta vsaj drugim pravi čas pomagale.
Predlagam ti, da pišeš dnevnik obnašanja in dosežkov otroka, ker se boš le na ta način lažje spoprijela z odklanjanjem pomoči. Imela boš spisan razvoj svojega otroka glede na starost.
Poglej na spletno stran http://www.Pika.si, to je javna strokovna institucija, kjer delajo strokovnjaki za avtizem. Preberi si vprašanja in odgovore, morda se boš že našla med njimi, sicer pa vprašaj po mailu ali telefonu. Lahko tudi prideš tja z otrokom, da ga strokovnjak v živo vidi, in ti svetuje. Tam je tudi elektronska knjižica z cca naslovom, Kaj moj otrok zmore (nekaj podobnega), gre pa v njej za to, da so opisane funkcije, ki naj bi jih pri določeni starosti moral obvladati.
Pobrskaj po strani.

Če te še kaj zanima, povprašaj.

Lp

Se popravljam, pravi naslov Izobraževalnega centra Pika je

https://icpika.si/

Kaj pa Ajda Demšar (roj. Gazvoda)? A ona pa zate ni strokovnjakinja? Izobraževala se je na temo avtizma v Angliji…
[/quote]

Osamljena, kot pokojna Simona. Enako, kot ni sodnikov za otroške probleme, kar se tiče družinske zakonodaje in tako naprej v nedogled.
Strokovnjake naše se pri nas ignorira, da so primorani iti čez mejo.
In kaj naj en sam strokovnjak naredi, kdo ga sliši?
Moje izkušnje z našim sistemom so izredno pod kritiko, pa jih je še nebroj.
To je boj z mlini na veter…

Daj nehaj ze, nehaj ******. Vsaj v takih temah imej malo zadrzka. Ne poznas situacije in ne druzine, tako da zapri svoj nemarni gobec!!!
[/quote]
Ti multinično si pa res moteno. Zdaj ne vem ali si samo avtistično ali retardirano.

Ti multinično si pa res moteno. Zdaj ne vem ali si samo avtistično ali retardirano.
[/quote]

Pri nas v Borovlje imama izjemma ambulanta za avtisticna mladina. Pregledi samoplacniski ampak ugoden imeti pa tudi homeopatska lekarna in alternativna medicina program.
Tudi Minas kava na zalogi. MMS kapljice tudi vedno vroce.

Vabljeni!

Tudi moja dva fanta sta bila kot dan in noč. Večji hiter kot šus, pri letu in pol že normalno govoril, družaben, zvedav, ni da ni. On je sicer res prehiteval ostale..Drugi čisto kontra, ba ba, mama itd, mogoče tam okrog 10-12 meseca, smejal se je zelo poredko, mahal ni, ploskal ni, na sistematskem pri enem letu ni niti malo sodeloval.
In ko imaš primerjavo z večjim, se ti zdi, da je vse narobe in zagotov z otrokom nekaj ne štima..nekje pri letu in pol se je pa odprlo, zdaj je star 7 let in čisto normalen, brihten fant.

Kot mama VEŠ, da je z otrokom nekaj narobe,ampak to težko opišeš.Moj sin je tudi bil nekam drugačen, poseben,čuden.Zdravniki pa so rekli da je vse ok. Pri 13 letih je dobil diagnozo aspergerjev sindrom. Sedaj pri 26 letih je še bolj čuden in samosvoj, poseben, nezmožen samostojnega življenja, v nekih pogledih pa izrazito pameten.Ti otroci nas ,,normalnih,,sploh ne razumejo, kot ne razumejo sveta okoli nas.

zaupaj si, ce ti ne da miru, potem nekaj ni ok. Ni pa nujno, da je problem sploh avtizem. Pri nas ni bil pa ceprav je na to kazalo, da so ze v razvojni to napovedovali. Ampak nasa zgodba ni pomembna.

Tezi za razvojno. Tam ga bodo dje in podrobneje opazovali.

Preveri si DIR Floortime koncept, izvajas lahko sama, skode ne mores narediti. Engaging Autism je naslov izjemno koristne knjige, ki opisuje principe ravoja in hitro ugotovis kje se v resnici nahaja tvoj otrok ter kaj in kako spodbujat. Ni tocnih receptov, so pa principi. Gre za igralni pristop, ki res ne naredi skode otroku tudi, ce je otrok popolnoma nevrotipicen. Za razvoj govora je po podobnem principu Hanenova metoda. Koristna knjiga je More than words. Vse to lahko ze sama med cakanjem na datum v razvojni. Prevedene knjige v SLO zal niso.

Saj bo, napredek bo, ni to brezno. Pa srecno!

Pozdravljeni, mene pa zanima, kaj je zdaj s tem fantkom, je avtist ali je vse ok? Namrec podobne tezave imam s hcerko, ki je stara 14 mesecev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close