Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali je nekdo lahko direktor in zaposlen

Ali je nekdo lahko direktor in zaposlen

Zanima me ali je možno, da je nekdo zaposlen v nekem podjetju za nedoločen čas, hkrati pa ima doma firmo d. o. o., katere direktor je???? Vem, da obstajajo popoldanski s. p., kako pa je to pri d. o. o. Aha in on ni lastnik firme, ampak le direktor.

Pozdravljen,

Ja lahko, jaz na primer sem zaposlena za NČ nekje in hkrati mi je oče dal kot direktorica njegove firme, ampak ne dobim plače zato.On je lastnik.

seveda lahko
lahko si direktor firme in sploh nisi zaposlen v tej firmi, ampak si zaposlen nekje drugje.
direktor je funkcija, ne služba.

Se strinjam. Lahko pa bi bila tudi lastnik.

Torej lahko sem zaposlena v xxxx podjetju, doma pa sem lastnik in direktor svojega domačega podjetja, lahko imam zaposlene delavce – sploh, če gre za drugo dejavnost, kot jo opravljam v službi, kjer sem zaposlena.

Je možno in dovoljeno. Imamo ravno tako situacijo – partner zaposlen v xy d.o.o., za nedoločen čas, dobiva plačo. Istočano je lastnik in direktor podjetja, v katerem pa je zaposlena ena oseba.

ti bi rada nekoga vrgla iz službe? ti gre sodelavec na živce?

Hvala vsem za odgovor.

Tebi “TI BI RADA” pa naj povem, da je tvoje predvidevanje daleč od resnice… Ne, taka nisem (nisem tipična Slovenka). Pač sem slišala za tak primer in me je zanimalo, kako je s tem.

Torej, nihče ne bo ob službo

Hehehe, jaz sem delala pripravništvo v firmi, kjer je bil direktor prijavljen na zavodu za zaposlovanje kot brezposelna oseba 😀
Kako je šlo nimam pojma, ampak očitno je šlo 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close