Ali je možno najti fanta, če nimaš službe?
.
.
@Marko – nimam stalne navade, odzivati se na druga mnenja v temi.
Tokrat bom naredil izjemo, ker je določeno mnenje glede mojega pisanja. Vsakdo interpretira prečitano
in prebrano na svoj način. Jaz sem se odzval na naslovno temo, tako kot sem vedel. Zase vem, da sem celo življenje učenec, in raje vidim, da moje kontrolne naloge popravljajo drugi, ki znajo kaj več od mene, četudi gre za »učiteljico slovnice«. Zame je vsak rezultat vedno pozitiven, četudi je mnenje negativno in ocena porazna. Da bi prebral prečitano, potrebujem čas, da se spustim na dno in prepoznam osnovno obliko jezikovnih grafičnih znakov.
Za dvojne narekovaje ne uporabljam “obdelanih“, temveč standardne dvojne zgornje-spodnje narekovaje „obdelanih” ali usredinjene dvojne narekovaje »obdelanih«.
:)) — kaj so ti trije znaki?
— dvopičje, zaklepaj, zaklepaj. Imam vso pravico, da jih razumem v njihovem osnovnem grafičnem pomenu. Vem, kar sem prečital in prebral, zakaj bi jih bilo možno razumeti kako drugače, čeprav so zasukani, zarotirani v levo za 90°, ni pa nujno, da poznam metaforični oz. asociativni pomen znakov. Ali gre le za teorijo ali ne, ne vem, sem pa teoriji pripravljen verjeti, dokler me kdo ne prepriča, da obstaja kakšna druga teorija, ki obravnava enako ali podobno tematiko na drugačen način, ki bi bil zame bolj sprejemljiv.
Zase vem, da sem zelo omejen, veliko bolj kot drugi, zlasti tukaj na spletnem forumu »Ženski in Moški čvek«. V širino/dolžino vrstice ne morem natipkati več znakov, kot mi jih dovoljuje širina prostora predvidenega za »Odgovor«. Ne vem kako je z višino prostora za vnos besedila. Ali je ali ni teoretično omejena? Zaenkrat ne vem, ker še nikoli nisem tukaj napisal besedila, ki bi bilo daljše kot ena spletna stran, sem pa že napisal besedila, ki so obsegala več strani na standardnih listih formata a4.
Mimogrede, moje sporočilo je bilo objavljeno ob 31.12.13 ob 12:07 in tvoje, Marko, 31.12.13 ob 12:25. Obe sporočili sta bili objavljeni okrog sredine dneva, razlike je 18 minut. Ali ima to kakšen pomen? Morda gre za nezavedno ali kaj drugega? Zakaj se odzivamo v določenih temah, drugod pa ne? Zakaj smo radovedni?
Moj vzdevek je MyD. Možno ga je čitati in brati, tako kot jaz sam, kot — .dim — Zakaj?
Dosti je tudi pojmov, ki imajo obliko in pomen okraM. Nekdo bo zaznal ocraM, craM, raM, aM in M.
……………………………………………………
Frane Milčinski-Ježek
Zakaj
…
Ta tvoj zakaj
pesem je nikdar izpeta,
v njej se kot nitka
prepleta življenja sla.
…
— Ta …sla.
— Ta tvoj …življenja sla.
— Ta tvoj zakaj …prepleta življenja sla.
jakaZ
kežeJ-iksničliM enarF
[center]
[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c0/Quaestio.svg/500px-Quaestio.svg.png[/img][/center]
.
Več različnih mnenj res pomeni širino, vendar ne moreš dajati mnjenja o tistem, česar ne poznaš. Torej si brez mnenj in s tem brez širine. Lahko pa dobiš kup ničvrednih mnenj, vendar se temu ne reče širina. ;)[/quote]
Preveč kalkuliraš, kaj bi se ti splačalo in kaj ne:). Očitno imaš slabe izkušnje in težko bereš mnenja drugih:). Kdor ne tvega, ne bo nikoli vedel. Nekje je treba začeti. Najbolje na začetku in pogumno:).
Res misliš, da moramo čisto vse spoznati, doživeti, da se lahko opredelimo in delimo svoje mnenje? Če zate mnenje drugega nima uporabne vrednosti, to še ne pomeni, da se ne bo našel kdo, ki bi mu ta širina, pogled dala misliti.[/quote]
Se strinjam.
Kdor je odprt, mu lahko različna mnenja predstavljajo kot neke možnosti na podlagi katerih se nekdo lažje odloči in predvideva kaj bi bilo za njega najbolje.
Seveda pod pogojem, da je človek odprt za mnenja. Veliko je takšnih, ki pridejo iskat le potrditve, ostala menja s katerimi se ne strinjajo, pa si razlagajo kot napad ali obsojanje.
Se lahko zraven Ribice javim kot prostovoljec ? 🙂
.
@Marko – nimam stalne navade, odzivati se na druga mnenja v temi. [/quote]
Bi ti pisal privat, pa nisi prijavljen. Bom bolj konkreten, ker mi dodatno pojasnilo nič ne pomaga, kljub tvojemu trudu. Verjetno sem neumen (si kdo misli). 🙂 Evo recimo:
Eto, — če nimaš službe
to me zanima. — če nimaš službe
Bojim se da bom na praznike sama. — če nimaš službe
Kaj lahko ženska pričakuje, — če nimaš službe
če ni finančno neodvisna? — če nimaš službe
Prosim za res iskrene odgovore. — če nimaš službe
Nikalnice poljubno prestavite kamorkoli na levo od dolgega pomišljaja.
In na koncu leta in pred začetkom leta je eNa najmanjša (=največja) neopazna srEdina
ali konec dneva ali začetek novega dneva, in tako daljE, nE nE tako nE nazaj. *€|;`)
Zame je to rebus, rebuse pa nikoli nisem reševal. 🙂 Ne razumem, kaj je mišljeno s prestavljanjem nikalnic. Kaj dobimo? Ne vidim nič smiselnega, pa sigurno je.
Tudi zadnji dve vrstici ne razumem. Pa bi rad, ker vidim da se poglobiš in potrudiš, kadar odgovarjaš. Hvala.
lahko pričakuješ, da boš dobila dobrega fanta, lahko se zgodi obratno, nikoli pa ni služba pogoj, da dobiš fanta, iskreno pa mislim, da boš lažje dobila kvalitetnega fanta če boš dokazala, da znaš prenašati tegobe življenja z nasmehom (iskrenim) na obrazu…verjemi, da je bolje biti brez denarja pa svoboden, kot pa z službo in biti suženj denarju
Sam si to razlagam, da svoja pričakovanja, pa na splošno samo življenje, preveč pogojuješ s tem, da nimaš službe in se na takšen način že vnaprej postavljaš v manjvreden položaj.[/quote]
Sem pomislil na to, le tistega prestavljanja nikalnic ne znam. 🙂
Vedno se bo našel nekdo, ki te bo zaradi določene lastnosti postavljal v podrejen položaj ali pa se bo tebi tako zdelo. To se moraš v življenju naučiti sprejemati. Takih ljudi ne potrebuješ v svoji bližini. Sama pa moraš poskrbet, da bo tvoja samopodoba dobra. In če za to potrebuješ službo, se potrudi v tej smeri. Ko je človek zadovoljen s tem, kar ima, ga ne gane kaj preveč to, kako ga vidijo in ocenjujejo drugi.
Odgovoril sem ti na vprašanje….. kaj moški pričakuje od ženske in kaj mislim da lahko od takega moškega (ki to pričakuje od ženske) pričakuje ženska sama….
Saj pravim taki moški nudimo/nudijo definitivno NEKAJ vprašanje pa je če je to
1. pravo kar išče ženska
2. dovolj za vedno
To pa se strinjam.
Ja sem ampak sem napisal da je to moj MOŠKI pogled… in je tudi zato močno pristranski (kot bi bil ženski pogled na prvi del vprašanja) zato je tudi bistveno manj relevanten kot prvi del kjer lahko rečem da zelo dobro vem kaj povprečen moški v grobem želi….
Vbistvu to kar želi moški lahko skorajda strnemo v 1 poved
Moški si želimo ženske ki čim dlje čim boljše zgleda, ni prevečkrat tečna***, je urejena(higienična) zna kaj skuhat(ne samo na nivoju testenin in jajc…) in želi seksat dostikrat na vse različne načine(rada eksperimentira in rada da pobudo)
*** prevečkrat je pri moških več kot 1x na mesec al pa tu nekje 😀
Ampak brez službe dejansko si v MANJVREDNEM položaju …..
No morda lahko dandanes obrnemo…. s službo si dandanes v VEČVREDNEM položaju
glede na to da je bolj običajno najt brezposelnega kot zaposlenega med 20 in 35…..
Denar ni vse je pa zelo veliko….. poznam dosti več ljudi ki so nesrečni ker nimajo denarja kot pa nesrečnih bogatašev(duhovno)
takšna je pač resnica.
V podrejen položaj bi te postavljali le takšni, ki imajo dobro zagotovljeno službo in na druge, ki so brez službe, gledajo zviška.
Torej takšni, ki menijo, da si len ali nesposoben, če nimaš službe.
Mene ne bi motilo, če je ženska brez službe. Seveda je pa treba potem izhajati iz takšnega finančnega stanja, zato težko razmišljaš ali načrtuješ neko samostojno skupno življenje.
Kako, da ne nudijo, saj pa je napisal, kaj nudijo:
– da bo dobre volje, nasmejan, in ji bo dajal pozitivno energijo
– da bo odkrit in pošten (še vedno se najdejo barabe!)
– da bo kljub dovoljenju VČASIH (sicer redko ampak vseeno) odjebal šport ali par piv ekstra za svojo drago
– da bo cenil njen trud v kulinariki!
– da se bo potrudil in jo zadovoljil v postli
Ali je napisal resnico samo ženske, za moške pa ne? :))[/quote]
kaj pa moski brezposeln? 😉
– da bo kljub dovoljenju VČASIH (sicer redko ampak vseeno) odjebal šport ali par piv ekstra za svojo drago
se pa s temi zgornjimi navedbami kaj zenske pricakujemo od moskih strinjam. Je pa vcas bolje zmanjsat pricakovanja 😉
dodala bi se,da se pocuti zazeljeno in ljubljeno ter da ze sam s pogledom mu trga gate. 🙂
se pa s temi zgornjimi navedbami kaj zenske pricakujemo od moskih strinjam. Je pa vcas bolje zmanjsat pricakovanja 😉
dodala bi se,da se pocuti zazeljeno in ljubljeno ter da ze sam s pogledom mu trga gate. :)[/quote]
Brezposelni moški ima bistveno večje težave dobiti partnerko kot pa obratno…. zato ker ženske date mnogo več prihodnost in varnost kot moški…..
Govorim seveda o moških nad 28 let…. ko je treba že znat nekaj pokazat kaj si uspel v svojem lajfu razen diplome ali magisterija (vsaj meni)
Da pa se počuti zaželjeno in ljubljeno ter sploh to da mu z pogledom ”trga” gate pa mora bit ženska res seksi…. seksipilna in malo tudi packa bi lahko rekli v postli…. take mamo najrajši…. samo take so relativno redke….
dodala bi se,da se pocuti zazeljeno in ljubljeno ter da ze sam s pogledom mu trga gate. :)[/quote]
Brezposelni moški ima bistveno večje težave dobiti partnerko kot pa obratno…. zato ker ženske date mnogo več prihodnost in varnost kot moški…..
Govorim seveda o moških nad 28 let…. ko je treba že znat nekaj pokazat kaj si uspel v svojem lajfu razen diplome ali magisterija (vsaj meni)
Da pa se počuti zaželjeno in ljubljeno ter sploh to da mu z pogledom ”trga” gate pa mora bit ženska res seksi…. seksipilna in malo tudi packa bi lahko rekli v postli…. take mamo najrajši…. samo take so relativno redke….[/quote]
potem mam pa jz relativni sreco da me je mati narava naredila tako in je pol moj lahko posledicno srecen da je dubu relativno redko 🙂
in ja,trenutno in ko sva se spoznala je biu brezposelen, pa sem verjela vanjga ker je sposoben ambiciozen ko se necesa loti, je pa res da ce ne bi tako cutila ne vem kaksna bi bila sedaj zgodba, brez happy enda. Se pa zavedam kaksna je situacija in da je veliko brezposelnih in da se lahko jutri sama znajdem v taki situaciji in se lahko takim ki trdijo da so ljudje brez sluzbe zaradi lenobe kaj hitro to vrne. Je pa danes dobil neke super novice tako da bo se vidu kaj bo iz tega. Upam na najboljs vidim pa da ta rutina cloveka res ubije in da mu ni vseeno ker po njegovo mi nudi pri malo… meni je pa bolj vazna psihicna, custvena podpora,povezanost kot pa materialna, mava tok da si lahki se vseeno kaj privosciva (izlet,oddih) in je to to. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.