Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ali je možno da je turčija tako draga

ali je možno da je turčija tako draga

Vsi govorijo, da za plačan denar, tam dobiš največ. In da je first minute tj. rezervacije do konca januarja najbolj ugodne. Pa gledam in skoraj ničesar ni pod 750 eur, cene gredo tudi do 900. Termin pa takrat, ko je pri nas še predsezona, recimo 23. – 30.7. Ne morem verjeti, da je tako drago ali jaz napačno gledam? Pa saj potem se niti ne splača zdaj rezervirati, saj ni razlike zdaj ali tik pred zdajci + če moraš plačati riziko odpovedi, ker se do takrat lahko spremenijo plani (sprememba dopusta v službi, itd…) . Pa počitnice sploh niso poceni, ne vem, kje nekateri najdejo za 500-550 eur? All inclusive.

Lete pa gledam iz Ljubljane, saj nemško/angleško ne znamo in prvič bi leteli z letalom, tako da ne vem, kako bi se na tujem letališču sploh znašli.

Pa pojdi v tunizijo. Ta je ceneje. Jaz grem v zacetku septembra v egipt za 540€ ultra allincusive, hotel 5*.Tudi v glavni sezoni dobis egipt za 600€, tunizija, djerba 550€. Pa vse iz ljubljane. Sem gledala hrvasko. Hotel 3* all inclusive pa pride 600€+.

Ta ultra najbrž vključuje še žrebca s polmeterskim tičem

Ne vem, od kod ideja, da se dobi all v Turčiji za 500 evrov. Ja, osnovni aranžma že stane toliko, ampak po pravilu z Dunaja ali Muenchna in agencija je tuja. Torej je treba prišteti k temu še ne tako majhne stroške prevoza. 700 evrov iz Ljubljane prek slovenske agencije je zeloooo poceni.
Če hočeš ceneje, bo pa treba znat kakšen tuj jezik ali iti kam drugam.

Kako se boste pa v Turčiji sporazumevali, če ne znate nobenega tujega jezika?😂

Grem vsako leto v Turčijo, sicer okoli, ne ravno na all inclusive in nikakor ni draga. So pa aranžmaji preko agencije kar dragi, saj je kvaliteta storitve v Turčiji še vedno na višjem nivoju kot v naprimer Egiptu ali Tuniziji. Oz. po domače – v Turčijo lahko greš tudi v hotel 2* in bo čisto OK, v Egipt pa karkoli pod 5* ni tako fajn. 🙂
Če ne znate jezika, imate 2 možnosti:
– plačajte slovenski agenciji 800 eur/ osebi
– plačajte slovenski agenciji 500 eur/osebi, ampak izven sezone, naprimer oktobra.

iz ljubljane?? nikoli leteli iz ljubljane, pa potujemo vsako leto..Mi gremo iz Dunaja ali Graza. In ja, Turčijo dobiš komot pod 500 eur po osebi. 500 eur je že drago, mi smo šli za 500 eur po osebi na tenerife, ki so dosti dražje..
In glejte7iščite sami aranžmaje ne netu. Magari preko Sončka, imajo gor, vneseš sam podatke, destinacija.ti vrže ven hotele in poiščeš ugodne datume in variante. Tisto kar je v prospektu, je vse drago, pa cene iz Munchna..Jaz vedno vse sama poiščem, pa potem grem na agencijo in rezerviram. Ali pa preko odklop imajo tudi ugodne variante. To, kar gledate na reklamah doma je najslabša varianta.

Draga moja, 23-30 JULIJ je pa ja glavna sezona! Če že tako gledaš, je glavna od 15.7.-15.8., pa že v začetku julija in 20. avgusta so cene višje kot prej.

Če hočeš ceneje, vzemi termin v juniju ali res konec avgusta, če pa lahko greš celo septembra, toliko bolje.

Turčijo izberi konec septembra, začetek oktobra, takrat je odlična klima in solidne cene, poleti je prevroče.

Tunis, Egipt odsvetujem, tam dobiš drisko. Turčija je čista dežela, z veliko dobre hrane. Za svoj denar dobiš veliko.

Brez problema lahko letiš iz tujega letališča, tudi če ne znaš dobro angleško ali nemško.

Ja kako se boste pa potem na turškem znašli?

Celotne poletne šolske počitnice do glavna sezona za Mediteran. Če hočeš nižje cene, glej konec junija ali september.

Mimogrede, pa nočem nič provocirat, ampak tako poceni, kot se da na Hrvaškem dopustovat, v Turčiji ni možno, tako da tisto, da bi cela familija en luksuz za manj kot jurja tam zganjal, so bolj urbane legende, kot kaj drugega.

Brez zamere, koliko ste pa stari, da ne znate tujih jezikov vsaj za osnovno sporazumevanje? Jaz sem 60, govorim 3 evropske odlično, vse bivše yu jezike perfektno, rusko razumem, govorim res za silo, a se da z makedonščino kar dobro sporazumeti, vsaj za hotel in hrano.
Mož je 65, nemško in bivše yu jezike govori brez težav. Oče je 83, poslovno je hodil po Europi do skoraj 70 leta, nemško govori kot slovensko. Vsi smo tudi končali študij in to takrat, ko je bilo treba fajn švicati na fakultetah. Pa maturo in sprejemce smo morali narediti, da smo se sploh lahko vpisali na faks.
Brez zamere, ampak današnje tako zelo napredne in študirane generacije ne upajo na avion zunaj Ljubljane, ker ne znajo jezikov? Povejte mi, da je to šala.

Ne vem zakaj, ampak aranžmaji v Turčiji z letom iz Ljubljane so cca. 30 % (ali še več) dražji kot leti iz avstrijskih letališč, ti pa so cca. 10-15 % dražji kot leti iz nemških letališč. Sem lani prav delal primerjavo – isti turški hotel, isti termin, samo različna letališča.

Za feeling – mi (2 odrasla, 2 otroka) smo lani šli takoj po koncu osnovne šole v turčijo za 2 tedna v Alanyo, hotel 4* all inclusive z vsemi transferji in smo dali okoli 1800 evrov za vse. Let je bil iz Münchna. OK, v ceno nisem štel bencina in parkinga do münchenskega letališča, ki je bil okoli 80 evrov za dva tedna, ampak to je bilo to.

Tako da Turčija se še vedno splača, samo ne iz Slovenije. V Tunizijo/Egipt me pa nekako ne vleče več

Ne vem zakaj, ampak aranžmaji v Turčiji z letom iz Ljubljane so cca. 30 % (ali še več) dražji kot leti iz avstrijskih letališč, ti pa so cca. 10-15 % dražji kot leti iz nemških letališč. Sem lani prav delal primerjavo – isti turški hotel, isti termin, samo različna letališča.

Za feeling – mi (2 odrasla, 2 otroka) smo lani šli takoj po koncu osnovne šole v turčijo za 2 tedna v Alanyo, hotel 4* all inclusive z vsemi transferji in smo dali okoli 1800 evrov za vse. Let je bil iz Münchna. OK, v ceno nisem štel bencina in parkinga do münchenskega letališča, ki je bil okoli 80 evrov za dva tedna, ampak to je bilo to.

Tako da Turčija se še vedno splača, samo ne iz Slovenije. V Tunizijo/Egipt me pa nekako ne vleče več
[/quote]

Ker so to tuje agencije. Večji trg pokrivajo, ceneje je. A ni logično?

Turčija se je v zadnjih 2 letih enormno podražila, razlog je predvsem naval iz ruskega trga.

Je pa res, da se s turškim all-inclusive ne more primerjati praktično nihče.

Brez zamere, koliko ste pa stari, da ne znate tujih jezikov vsaj za osnovno sporazumevanje? Jaz sem 60, govorim 3 evropske odlično, vse bivše yu jezike perfektno, rusko razumem, govorim res za silo, a se da z makedonščino kar dobro sporazumeti, vsaj za hotel in hrano.
Mož je 65, nemško in bivše yu jezike govori brez težav. Oče je 83, poslovno je hodil po Europi do skoraj 70 leta, nemško govori kot slovensko. Vsi smo tudi končali študij in to takrat, ko je bilo treba fajn švicati na fakultetah. Pa maturo in sprejemce smo morali narediti, da smo se sploh lahko vpisali na faks.
Brez zamere, ampak današnje tako zelo napredne in študirane generacije ne upajo na avion zunaj Ljubljane, ker ne znajo jezikov? Povejte mi, da je to šala.
[/quote]
Jah gospa, brez zamere, samo vsi pa niso študirani ali pa nadarjeni poligloti. Precej ljudi ne komunicira vtujih jezikih dnevno in sploh marsikateri 85 leten fotr je za časa juge, fizično garal in nič potoval. Vsi pač niso/mo leva
Oz. DesnA ali katera politična
Opcija. Kakšen evro bi pa kljub temu investirali v dopust radi.

Takole “na prvo žogo” sem našla precej ponudbe pod 700 evri, če bi se spravila orng iskat, bi je gotovo še več in še malce ceneje.
https://www.pocitnice.si/turcija/pocitnice-z-letalom.html?query=Alanya&vnd=01.06.2020&bsd=20.09.2020&tdc=7-9&ahc%5BLJU%5D=LJU&vpc=AI%2CVP%2CAI%2B%2CVP%2B%2CLK%2CA%2B%2CV%2B%2CLAI%2CSAI%2CA-&epc=2&filter%5Bstc%5D=4%2C5&type=pauschal&zac=&rgcs=&hon=Alanya&gid=&oid=&toc=&filter%5Bvpc%5D%5B%5D=AI&sort=ppc%7Casc

[/quote]

Moja mati ni študirala, je veliko mlajša od vas, pa ne govori tujih jezikov. Je pač oseba, ki je večino življenja preživela v domačem kraju ali po Sloveniji. Zadnja leta gre tudi v tujino, vendar se vedno drži slovenskih agencij in vodičev. Ni nič narobe s tem. Hvala Bogu ne vztraja v apartmaju na Krku ampak si kljub vsemu želi videti svet. S starostjo je ta želja samo še bolj zrasla in jo podpiram.

kakšna predsezona je konec julija?

evo recimo, iz dunaja, 2.7, all inclusive..
https://www.sonchek.com/ponudba/7835732/7895/letalisca-8

Let je iz graza … 982,38 € za dve osebi .. to je drago? all inkluziv? zadnji teden v juliju .. sredi sezone?

https://booking.fti.de/offer?ibe=package&bSearchformSent=1&googleAnalytics=1&ddate=2020-07-07&rdate=2020-08-31&dur=7&adult=2&rgid=10004&depap=GRZ&rid=644&aid=1542

All inclusive smo sli samo enkrat. 1 zadnjic in nikoli vec. Ko sta imela otroka 7 in 10 let.
Pred leti sicer v zlatih casih pocitnic v Tunizijo.
Pojesti in popit niti priblizno ne mores kolikor preplacas. Vec ali manj smo bili v hotelu koristili tisto kar nam nudi hotel.
Razen kar sta se mulca po cele dneve nacejala z nekimi koktejli in sladoledom.
Iz mojega vidika za Turcijo sploh. Allincl. Nima smisla.

Mi vzamemo, kar je ceneje, vcasih pride all in bolj poceni kot pp.

Takole “na prvo žogo” sem našla precej ponudbe pod 700 evri, če bi se spravila orng iskat, bi je gotovo še več in še malce ceneje.
https://www.pocitnice.si/turcija/pocitnice-z-letalom.html?query=Alanya&vnd=01.06.2020&bsd=20.09.2020&tdc=7-9&ahc%5BLJU%5D=LJU&vpc=AI%2CVP%2CAI%2B%2CVP%2B%2CLK%2CA%2B%2CV%2B%2CLAI%2CSAI%2CA-&epc=2&filter%5Bstc%5D=4%2C5&type=pauschal&zac=&rgcs=&hon=Alanya&gid=&oid=&toc=&filter%5Bvpc%5D%5B%5D=AI&sort=ppc%7Casc
[/quote]

Seveda si. V predsedzoni in posezoni, avša. Tukaj je pa govora o koncu julija. Torej odhod iz Ljubljane, ALL , 500 evrov. Pa išči, če se ti da. Našla itak ne boš.

Turčija in Tunizija sta glede all in kot noč in dan….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close