Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali je kdo kaj naročil ?

Ali je kdo kaj naročil ?

Ste zadovoljni ?

Jaz ne morem mimo mafinov, tako imam seveda tudi tele posamezne modelčke. Na otip so tako mehki, da sem bila malo skeptična, kako bo to stalo. Vendar stoji. Napolnila sem jih nekje do 3/4, lepo so narasli, naravnost navzgor, kot vojaki. Nimam kaj reči. Mase mi ponavadi vedno pride več, poleg tega so navadni mafini tako ali tako veliki, zato jih raje polnim malo manj in kakšnega več. V ta namen pridejo tile modelčki prav, da se kakšen doda.

Edini problem imam potem zato, ker dva običajna pekača po 6 mafinov zasedeta celotno površino mreže, zato sem morala tele posamezne dati na drugo mrežo (na servisu sem še eno dokupila, za silikonske pekače in tudi tako res pride prav). Z vklopljenim ventilatorjem potem mafini včasih nekako “poševno” narastejo, kot bi rasli na burji, če veste, kaj mislim :-)) Mogoče bi tele posamezne modelčke lahko postavila na vmesne prostore med luknjami in pekla na enem nivoju brez ventilatorja, zaenkrat še nisem poskusila.

Imam tudi pravokotni pekač. Dobro stoji, v redu se je speklo, doslej sem ga sicer uporabila šele enkrat. V praksi je sicer manjši od tistega navadnega srednjega pekača. Pa saj tudi prav pride, da je eden manjši.

Cene pa tako sama vidiš. Obnašanje trgovine zaenkrat v redu.
LP Mimi

Jaz sem kupila pri njih nože in kasneje naročila še brusni kamen.

Z izdelki sem zadovoljna prav tako z dostavo. Pri drugemnaročilu mi niso zaračunali poštnine, čeprav je bil znesek pod 10.000. Kot razlog pa so navedli prvi nakup.

Pošiljki pa so dodali tudi darilce (svečko).

Priporočam

Tudi sama sem naročila modelčke za mafne in sem z njimi zadovoljna,naložim pa jih kar direktno na rešeto v pečici,delam pa jih za sina ki je alergičen na jajca in mleko,tako da mi je všeč tudi po tej plati ker je primerno tudi za alergike.Po tem pa sem naročila še sito za moko,silikonski čopič in lopatko-moram reči da se vse super obnese in je enostavno za čistit pa še cenovno je zelo ugodno,tako da priporočam za nakup.

Je mogoče še kdo naročil pralne oreške? Kako se vam obnese?
LP Mimi

Moja sestra jih je naročila najprej vzorec,bila zadovoljna in nato jih je vzela in sedaj pridno ekološko pere z njimi.Ona je z njimi zadovoljna,tudi zato ker ji ni treba uporabljati mehčalca,pa še lase si pere z njimi.Po njenih kalkulacijah bo na ta način tudi prišparala,tako da me je navdušila nad njimi.Sama jih še nisem naročila,ker sem si pred časom naredila zalogo z pralnim praškom ,a ko poide zaloga jih naročim,zanimivi pa so mi tudi zaradi alergij,saj tu ni nobene kemikalije.

Hvala. Sprašujem zato, ker tako perem tudi jaz, pa izpadem nekako trčena. Moram priznati, da sem še sama kdaj skeptična, a pranje se vseeno obnese :-)) Iščem še kakšnega takega trčenega, da se ne bom počutila osamljeno :-))
LP Mimi

Mimi, na tem svetu je veliko trčenih, ampak večina si tega ne upa priznat. Tako da ti kar uporabljaj pralne oreške.

A lahko še kaj več napišete o njih? Pri kakšnih temperaturah se jih uporablja? Verjetno so tudi za otroško perilo primerni?

Mimi nisi edina, nas pa je očitno malo.

Tu bi lahko veliko naredili tudi novinarji z osveščanjem ljudi, vendar pa je pralni lobi hud zalogaj (da mu nekdo finančno parira), samo če pogledaš na tv-koliko je reklam za vse vrste čistil, pa jih dejansko sploh ne bi veliko potrebovali

Tako kot si ugotovila sama deluje, tudi pri meni, smo pa normalno “umazana familja” (nič šmira…..)

Ne vem zakaj so ljudje tako skeptični do naravnih stvari?

Rada prebiram tvoje nasvete.

Ja, pralni lobi. To je ena stvar, druga so navade in predsodki. Naši tašči lahko plačaš, pa se ne bo odpovedala svojim velikim korcem praška in kuhanju na 105°C, če bi le stroj toliko grel.

Skoraj vse, kar vem o pralnih oreških, sem prebrala na “njihovi” spletni strani, kjer se tudi kupijo. Zaradi tega vse stavke berem s tem zavedanjem. Kljub temu veliko ostane, se mi zdi. Poleg tega smo enkrat na tem forumu o tem že govorili, ta moment nimam časa poiskati. Iskalec mora kaj najti, “pralni oreški” se gotovo pojavijo v vsebini. Manj kot pol leta nazaj, verjetno tudi manj kot 3 mesece. Spletna stran je
. Tudi njihovo belilo Klar je v redu.

LP Mimi

PS. Kako je hecno, ko ti nekdo reče, da rad prebira tvoje nasvete. Hvala, Janika.

Evo, sedaj imam čas za linke.

Znotraj so potem tudi aktivni linki to tm-shop. Jaz sem jih najprej zamenjevala s Top shop in nisem hotela niti pogledati, šele kasneje sem videla, da to ni isto.

LP Mimi

pravkar sem naročila svoje prve oreščke! še dobro, da sem skočila na forum prehrana, ker uporabljam bolj nasprotni forum (hujšanje).

že sedaj sem prala z najbolj možnim BIO pralnim praškom frosch, ker ariel-persil-rex-… imajo premočan vonj (meni dišijo, moža pa živcirajo) in so preveč agresivni.

sicer pa: ko sem kupila nov pralni stroj sem bila tako zmedena od elektronke, da sem pozabila dat prašek. a belo perilo se je lepo opralo. in tudi eko-program pere belo perilo na 40° (ampak 2,5 ure).

Mimi in ostali, za enkrat hvala!

Evo, točno to, vedno sem “sumila”, da bi se perilo dokaj lepo opralo tudi čisto brez praška :-)) To mi je najbolj pomagalo pri prehodu zavesti dol s pralnega praška.

Dopovedujem si tudi, da tole naše perilo po nekdanjih merilih sploh ne bi bilo umazano. Če se spomnim, kako dolgo so včasih na kmetih nosili ene in iste cunje, da so bile res že trde od umazanije, koliko šmira so znale imeti delavske obleke ipd. Danes dvakrat oblečemo, marsikdo vrže za prat po enkratni nošnji, otroške cunje s kakšno packo težko dvakrat oblečemo. Tudi brisače in posteljnino menjavamo mnogo pogosteje kot včasih. Pralni lobi pa nam tišči vedno bolj učinkovite, agresivne praške za vedno manj umazano perilo…
Res pa je to, da belo perilo brez praška (ki seveda vsebuje belila), posivi. Tako da nekaj belila je po moje le nujno.
LP Mimi

Mimi N.,

kar nekaj nas pere s temi oreščki, tako da nisi trčena 🙂 (vsaj jaz te ne štejem med tiste :))

Sicer pa – morda že poznaš, morda ne, poglej še tukaj

Ne, nisem poznala, tako da je dobrodošlo. Hvala in lp, Mimi

Tudi jaz sem kupila pralne oreščke. Je pa najbrž naša družina preveč packasta zanje. Imamo dva malčka in z učinkom pranja nisem bila zadovoljna. Madeži,ki jih je navadno pranje odstranilo, so na perilu ostajali.
Ko sem perilo obešala sem imela na rokah tak neprijeten občutek. Oreščki so pač do konca pranja med perilom in tudi med splakovanjem oddajajo svojo milnico. Že res, da je snov naravna, brez kemije,… Ampak tudi v naravi nastajajo snovi, ki so daleč od neškodljivosti.
Poizkusila sem tudi s pranjem las. Starejša hči ima zelo mastno in problematično lasišče, takega je pač podedovala. Trudimo se prati lase čim manj. Žal so nas oreščki zelo razočarali, saj je imela naslednji dan po pranju lase zelo zamaščene, izgledali so približno tako, kot da jih nismo prali že dva tedna.
To so pač moje izkušnje. Ker pa niso dobre sem oreščke nehala uporabljati za čiščenje. Sedaj čakam še na tople dneve, da se bom s pomočjo preščkov spopadlaproti mravljam. ki so naša vsakoletna nadloga.
LP! S.

Sem jih v včeraj prvič uporabila. Še kar zadovoljivo. Nekaj pa me bega.V navodilih piše, da se jih lahko na nižjih temperaturah večkrat uporabi. Kako pa naj vem, kolikokrat?

Fino, da se zbirajo različne izkušnje.
MojMed, veš, ko so bili naši otroci še malčki ali celo dojenčki, verjetno tudi jaz ne bi bila za oreške. Je le preveč sadnih in vseh problematičnih madežev. Na lase pa sem kar pozabila, moram enkrat poskusiti. Verjetno je – kot pri veliko stvareh – tako, da za ene je, za druge ni.

Barbi, to bega tudi mene, sem hotela že večkrat vprašati. Sama pri sebi sem doslej z opazovanjem zaključila tako, da so oreški izrabljeni, ko so čisto beli in mehki. Po prvem pranju pri nižji temperaturi se namreč v lupinah vidi trdna temno rjava površina (kot pri še neuporabljenih), okoli ob robu so že mehki in beli. Nekako se mi zdi, da dokler je tisti temnorjavi trden del, da ima še smisel. V praksi perem 1-2 krat na 40-50°C, nato zaključim z belim na 70-80°C (tam tako “pomaga” še belilo).

Drugače to isto še vedno zanima tudi mene…
LP Mimi

Mimi, hvala.
Bo pač treba malo eksperimentirat.

Mimi N moje izkušnje z pranjem las

V družini si edino jaz perem lase z oreški. Po par poskusih sem prišla do prave mešanice Uporabim 6-8 polovičk, ki vrejo vsaj 10 minut v 2 dcl vode, precedim čez gazo, ohladim in si operem lase.

Lase je potrebno obvezno prečesati, ko so posušeni imam malo čuden občutek, kot da niso suhi vendar so. Sem pa prišla do naslednjega zaključka. Operem si jih vedno zvečer, ker je šele naslednji dan frizura prava – imam rada bolj skuštrano.
Kar se tiče prhljaja: po 5 pranju je izginil, pa še to, lesk ni takšen kot pri šamponu.

Če si boste prale lase z oreški potem obvezno testirajte na petek, tako da boste naslednji dan doma, če efekt ne bo dober. Je pa to tako kot s šamponom en nam odgovarja en pa ne.

Za pranje pa jih uporabimi za do 60 C 2-3x, za 90C pa enkrat
Drugače pa tudi mene zanima ali bo delovalo na listnih ušeh in mravljah

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close