Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali je cerkev v Ivančni Gorici glasna?

ali je cerkev v Ivančni Gorici glasna?

Razmišljamo o nakupu stanovanja v Ivančni Gorici, pa me zanima tisti, ki tam živite oz. poznate zadevo, ali je tista cerkev glede zvonjenja glasna? Če pozvanja vsako uro pa še ponoči, mi nekako ni do nakupa tam. Prosim za izkušnje.

Ne bodite nori. Vsak dan se cijazit v sluzbo, ne hvala, zelo neprirocno. Zame je to vukojebina. Kupi stanovanje v Ljubljani, cetudi bo malo manjse in kredit vecji.

Odgovor na objavo uporabnika
Kenya, 24.11.2021 ob 08:11

Ne bodite nori. Vsak dan se cijazit v sluzbo, ne hvala, zelo neprirocno. Zame je to vukojebina. Kupi stanovanje v Ljubljani, cetudi bo malo manjse in kredit vecji.

To ni odgovor na moje vprašanje.:) Delam od doma, v službo v Lj grem kvečjemu dvakrat na mesec. Je pa pomembno, da je doma kolikor toliko mir. Pa želim si, da bi bil mir tudi ponoči, da ne pozvanjajo ves čas zvonovi. A res nihče ne ve?

Bolj kot zvonenje bi mi sli na zivce oni, tacerkveni, ki bi se hodili drenjat v cerkev. Nevem kdaj imajo to, najbrz ob nedeljah, pa se kdaj..

No ja, očitno nihče ni iz Ivančne Gorice. Kaj pa drugi, ki živite ob cerkvah, recimo v Lj, ali vse cerkve nabijajo z zvonovi ali samo največje?

Lahno bingljanje enega zvončka bi te bolj motilo kot ljubljanska megla?

Zapelji se zdajle iz Ljubljane tistih 20 minut in že v Višnji gori se ti bo odprl nov svet v katerem je vredno živeti.

Ne morem verjet, 24.11.2021 ob 11:20

Lahno bingljanje enega zvončka bi te bolj motilo kot ljubljanska megla?

Zapelji se zdajle iz Ljubljane tistih 20 minut in že v Višnji gori se ti bo odprl nov svet v katerem je vredno živeti.

Ehhh, sem z Obale, delam v podjetju v Lj, kot rečeno zadnji dve leti skoraj izključno od doma. V Ivančni G. bi kupila s fantom stanovanje, da sva bližje službam (fant gre dvakrat tedensko v LJ) , hkrati pa me center Lj ne zanima. Glede megle, tudi na Obali zna megla novembra ali decembra, ko je toplotna inverzija, fajn vztrajati. Ponavadi takrat, ko je v Lj sonce.:) Da ne govorim o tropskih nočeh, ko se nikakor ne shladi.

Ampak smo seveda zašli s teme.  Iz izkušenj vem, da ne gre vedno za “lahno bingljanje zvončka”, ampak so nekatere cerkve izjemno moteče, tudi ponoči. Torej ni nikogar tukaj, ki bi kdaj v življenju imel izkušnjo bivanja ob kaki cerkvi?? Preden razkrijem svojo celo življenjsko zgodbo, ki z vprašanjem nima nobene zveze? Prosim?

evo mene, sem 10 let živela recimo zračne linije 50 m do velika turna, celo v isti višini, ki je tudi zvonil zelo glasno. Me ni motilo, tudi dojenčka zanimivo prav nič.

Če ti gre zvonenje že apriori na živce, potem se ne seli v bližino turna.

prosim odgovor, 24.11.2021 ob 11:30

Ehhh, sem z Obale, delam v podjetju v Lj, kot rečeno zadnji dve leti skoraj izključno od doma. V Ivančni G. bi kupila s fantom stanovanje, da sva bližje službam (fant gre dvakrat tedensko v LJ) , hkrati pa me center Lj ne zanima. Glede megle, tudi na Obali zna megla novembra ali decembra, ko je toplotna inverzija, fajn vztrajati. Ponavadi takrat, ko je v Lj sonce.:) Da ne govorim o tropskih nočeh, ko se nikakor ne shladi.

Ampak smo seveda zašli s teme.  Iz izkušenj vem, da ne gre vedno za “lahno bingljanje zvončka”, ampak so nekatere cerkve izjemno moteče, tudi ponoči. Torej ni nikogar tukaj, ki bi kdaj v življenju imel izkušnjo bivanja ob kaki cerkvi?? Preden razkrijem svojo celo življenjsko zgodbo, ki z vprašanjem nima nobene zveze? Prosim?

Bližina katoliške cerkve ni zate. Preseli se raje v Rožno dolino, bližina železniške proge bo blagodejno vplivalo na tvoja nežna ušeska.

direkt na turn, 24.11.2021 ob 11:34

evo mene, sem 10 let živela recimo zračne linije 50 m do velika turna, celo v isti višini, ki je tudi zvonil zelo glasno. Me ni motilo, tudi dojenčka zanimivo prav nič.

Če ti gre zvonenje že apriori na živce, potem se ne seli v bližino turna.

Kako pa ponoči? Ali je tudi ponoči nabijal.

Ne gre mi apriori na živce ravno zvonjenje. Na živce mi gre hrup. Tudi če bi imel sosed psa, ki bi kar naprej lajal, bi mi šlo na jetra. Pa imam pse drugače rada. Žal sem tip, ki ne morem zaspati oz. se hitro zbudim ob hrupu. Imaš ljudi, ki mu lahko na uho tulijo, pa bodo spali, in imaš take, ki se zbudimo zelo hitro. Sprašujem za zvonjenje, ker je cerkev zelo blizu ogledanega stanovanja, tudi tu ene 50 m zračne linije, bi rekla.

Ne razumem, 24.11.2021 ob 11:39

Bližina katoliške cerkve ni zate. Preseli se raje v Rožno dolino, bližina železniške proge bo blagodejno vplivalo na tvoja nežna ušeska.

Kakšne veze pa ima ravno katoliška cerkev, tudi mošeja bi me motila, če  bi tam peli ob 4. zjutraj. Pa železniška proga tudi, če je že pri tem. Pa najbrž je tudi poleg Lj kaj takih krajev, kjer tega ni, ali pa vi vsi živite ali ob železniških progah ali ob nabijanju cerkvenih zvonov, ali kako?

Vedno bodo zvoki, podnevi, ponoči, kadarkoli. Takšni in drugačni. Cerkveni zvon, pasji lajež, mopedi najstnikov, žuri takšni in drugačni, avtomobilske troblje, tovornjaki, motorne žage, kosilnice, otroška igra, dojenčkov jok…. Vse to se sliši, kako pa vpliva nate, je stvar posameznika.

Če spiš rahlo, ti lahko priporočim le čepke za ušesa. Žal. Iz izkušenj. Reši marsikateri problem z rahlim spanjem, ker kamorkoli se boš preselila, v blok, v hišo, v Ivančno, Grosuplje, Ljubljano, na samo nekam na breg 1 km od sosedov, vedno bodo zvoki tudi zgodaj zjutraj, pozno zvečer in ponoči.

Odgovora na tvoje prvotno vprašanje nimam, je pa moj odgovor dobronameren, ker zvokom ne boš ubežala, sploh v bolj vaškem okolju, lahko se samo prilagodiš, da boš spala.

prosim odgovor, 24.11.2021 ob 11:45

Kako pa ponoči? Ali je tudi ponoči nabijal.

Ne gre mi apriori na živce ravno zvonjenje. Na živce mi gre hrup. Tudi če bi imel sosed psa, ki bi kar naprej lajal, bi mi šlo na jetra. Pa imam pse drugače rada. Žal sem tip, ki ne morem zaspati oz. se hitro zbudim ob hrupu. Imaš ljudi, ki mu lahko na uho tulijo, pa bodo spali, in imaš take, ki se zbudimo zelo hitro. Sprašujem za zvonjenje, ker je cerkev zelo blizu ogledanega stanovanja, tudi tu ene 50 m zračne linije, bi rekla.

ponoči ni zvonilo. je pa sicer vsak dan, pa za praznike še posebej.

A to so tisti bloki gor na hribu? Po moje se ne bi smelo preveč slišat, pa tudi področje odprto in se zvok porazgubi.

Lahko ti pa samo to povem, da živim dosti dosti več od 50 m zračne od dveh cerkev in se slišita. Ne zbudita me, ker pač imam čepke, ampak jih čez dan slišim, ko zvonita. Res je ena na hribčku, najbrž to vpliva, pa ni ravno veliko visokih barier vmes, ampak zvok se zelo zanimivo prenaša, sploh na ravnem okolju. Ni tako moteče kot kakšen pasji lajež, sploh ko začne eden in se mu drugi pridružijo pri večglasnem lajanju, pa so lahko več kot 50 m stran in se sliši vse od bevskanja majhnih kužkov do močnega laježa večjih mrcin.

Živela sem tudi cca 200 m od cerkve v blokovskem naselju in me je jutranje zvonjenje za nedeljske in praznične maše zbudilo, najbrž da tudi čez čepke, ni bilo pa grozno, ker sem počasi zaslišala in se zbudila.

direkt na turn, 24.11.2021 ob 11:54

ponoči ni zvonilo. je pa sicer vsak dan, pa za praznike še posebej.

A to so tisti bloki gor na hribu? Po moje se ne bi smelo preveč slišat, pa tudi področje odprto in se zvok porazgubi.

Ne, bloki so nižje dol, v cerkev se gre potem na hrib, ampak v bistvu ni ničesar med cerkvijo in tem blokom, samo travnate površine, zato po moje ni ničesar, kar bi ublažilo zvok. Bom videla, bomo prišli tja ob kaki polni uri.:))

prosim odgovor, 24.11.2021 ob 11:51

Kakšne veze pa ima ravno katoliška cerkev, tudi mošeja bi me motila, če  bi tam peli ob 4. zjutraj. Pa železniška proga tudi, če je že pri tem. Pa najbrž je tudi poleg Lj kaj takih krajev, kjer tega ni, ali pa vi vsi živite ali ob železniških progah ali ob nabijanju cerkvenih zvonov, ali kako?

Nič ne pojejo, gre za klic k islamski molitvi, kar navadi se. Tega bo vse več.

Moj predlog, 24.11.2021 ob 11:53

Vedno bodo zvoki, podnevi, ponoči, kadarkoli. Takšni in drugačni. Cerkveni zvon, pasji lajež, mopedi najstnikov, žuri takšni in drugačni, avtomobilske troblje, tovornjaki, motorne žage, kosilnice, otroška igra, dojenčkov jok…. Vse to se sliši, kako pa vpliva nate, je stvar posameznika.

Če spiš rahlo, ti lahko priporočim le čepke za ušesa. Žal. Iz izkušenj. Reši marsikateri problem z rahlim spanjem, ker kamorkoli se boš preselila, v blok, v hišo, v Ivančno, Grosuplje, Ljubljano, na samo nekam na breg 1 km od sosedov, vedno bodo zvoki tudi zgodaj zjutraj, pozno zvečer in ponoči.

Odgovora na tvoje prvotno vprašanje nimam, je pa moj odgovor dobronameren, ker zvokom ne boš ubežala, sploh v bolj vaškem okolju, lahko se samo prilagodiš, da boš spala.

Glej, vem, da so vedno neki zvoki. Ampak če je npr. tu pa tam kakšna hupa ali trobljenje, je to čisto nekaj drugega, kot če veš, da bo vsako uro nekaj na ves glas zvonilo. Ni to isto! Tudi če tu pa tam kak pes zabevska v daljavi, se ne bom zbudila, če bi pa ves čas tulil v bajti zraven v pesjaku, bi pa znorela.

Zdi se mi pametno to preveriti, da se ne bova potem tolkla po glavi, zakaj sva tole kupila, ko se še spat ne da.

Ponoči ni zvonjenja. Zvoni se še za Zdrava Marija pri nas okoli 20.00 zvečer par minut.

Glede cijazenja pa sodelavec na obrobju Ljubljane rabi 15- 20 minut do dela in ima 15km, jaz pa 30 minut in imam 42km.

Kdo se torej cijazi. Me vedno preseneča logika meščanov.

Najbolje boš videla sama, kar pomeni, da moraš biti tam takrat, ko zvoni. Vedi, da imaš dve vrsti zvoka – eno je zvonjenje (recimo pri nas ob sobotah ob 12.00, pa vsak dan ob 15.00, potem še zvečer oz. popoldan okoli 19.00, pa ob nedeljah med 09.00 in 10.00  – to je ob normalnih dnevih, ko je cerkveni praznik je pa noro. Potem imaš pa še bitje ure – vsakih 15 minut (1x, 2x, 3x in 4x) in ob polni uri še toliko udarcev, kolikor je ura. Ponoči pa ne bi smeli ne zvoniti in ne biti. Je pa tako, če s tem rasteš gor od otroštva, potem res ne slišiš več, če se pa preseliš iz okolja, kjer tega ni bilo, je pa moteče, zelo.

Ko že ena omenja železniško progo, sem imela prijateljico, ki je stanovala tik ob progi oz. na postaji (oče je bil prometnik), nič ni slišala in čutila, jaz sem pri njej prespala parkrat, vsakič znova sem mislila, da bom padla s postelje:).

Kamal, 24.11.2021 ob 12:28

Ponoči ni zvonjenja. Zvoni se še za Zdrava Marija pri nas okoli 20.00 zvečer par minut.

Glede cijazenja pa sodelavec na obrobju Ljubljane rabi 15- 20 minut do dela in ima 15km, jaz pa 30 minut in imam 42km.

Kdo se torej cijazi. Me vedno preseneča logika meščanov.

Kamal, a to govoriš za Ivančno Gorico? Če je zadnje zvonjenje ob 20. uri, niti ni tako hudo. Jaz čez dan itak nikoli ne spim.:) Kdaj pa zjutraj začne?

noja13, 24.11.2021 ob 12:36

Najbolje boš videla sama, kar pomeni, da moraš biti tam takrat, ko zvoni. Vedi, da imaš dve vrsti zvoka – eno je zvonjenje (recimo pri nas ob sobotah ob 12.00, pa vsak dan ob 15.00, potem še zvečer oz. popoldan okoli 19.00, pa ob nedeljah med 09.00 in 10.00  – to je ob normalnih dnevih, ko je cerkveni praznik je pa noro. Potem imaš pa še bitje ure – vsakih 15 minut (1x, 2x, 3x in 4x) in ob polni uri še toliko udarcev, kolikor je ura. Ponoči pa ne bi smeli ne zvoniti in ne biti. Je pa tako, če s tem rasteš gor od otroštva, potem res ne slišiš več, če se pa preseliš iz okolja, kjer tega ni bilo, je pa moteče, zelo.

Ko že ena omenja železniško progo, sem imela prijateljico, ki je stanovala tik ob progi oz. na postaji (oče je bil prometnik), nič ni slišala in čutila, jaz sem pri njej prespala parkrat, vsakič znova sem mislila, da bom padla s postelje:).

Ojoj, hahah, torej zvonjenje cel dan. Ne vem, kako bo tole, ko imam recimo sestanke prek teamsov, kar imamo vsak dan uro ali dve. Ob 12.00 bom morala prekiniti, se opravičiti in reči, da moram počakat, da 12x odbije.:))))

Kolikor se spoznam na Ivančno je tam cerkev kar nekoliko oddaljena od naselja. In glede, da jakost zvoka upada s tretjo potenco (prostorsko valovanje), v blokih ne bi smelo biti nadležno. Se torej morda sliši, če si pozoren, je pa vsekakor bistveno bolje kot tam kjer je npr. cerkev le “čez ulico”.

Seveda se sliši zvonenje zvona še bolj , če  je stanovanje  v isti višini  in ima pogled direktno na cerkev  in poleti , ko so okna odprta. Zvonenje se sliši , vsak dan ,ko vabijo k maši , ob cerkvenih praznikih, pogrebih …….  Začnejo pa zvoniti   za mašo že  ob 6,7 uri  ….  Če rabiš mir in  te zvonenje moti, vprašaj tam domačine kako,kdaj zvonijo in poglej , če ima cerkev en ali dva zvonika.

Sem živela v Ivančni kar nekaj let (do predlani), koliko metrov od cerkve ne bi znala točno rečt, sem pa z okna ali terase v centru videla, koliko kaže ura na turnu 🙂

In sem zdajle prav razmišljala, če me je kdaj motilo … Če sem morala prav pomislit, to pomeni, da me ni 🙂

Tole nabijanje bi morali z zakonom prepovedat. Samo ob cerkvenih praznikih in konec! Zakaj točno se to tolerira? Pa nabijanje ure, a še vedno ne vemo, koliko je ura, če cerkev ne odbije, al kaj? Popolnoma nobenega smisla ni v tem, da to dovoljujejo vsak dan. Kot da bi se ob delavnikih narod zgrinjal v cerkve, pa morajo za to nabijat da jih prikličejo! Zaradi unih par tercialk taka galama???

Nepremičnine poleg teh cerkva zgubljajo na ceni. valda ne boš kupil eno stanovanje, kjer ti cel dan zvonovi nabijajo oz. če že, po veliko nižji ceni. Pa ne mi o tem, da so cerkve od nekdaj tam bile in je bilo stanovanje pozneje. Ne, ni nujno!!! Pa tudi prej ko to ni bilo digitalizirano, so zvonili tu pa tam, zagotovo pa ne ob vsaki polni uri. Zdaj je pa nenormalno ponekod. Zvočno neprebojna stekla, da to zdržiš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close