Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ali je bil kdo na dopustu v Bolgariji?

Ali je bil kdo na dopustu v Bolgariji?

Kako je tam? Plaža in morje? Kakšna plaža? Hrana? Kakšne so cene? Povejte karkoli o tem. Vem da je tam ena lepa dolga znana peščena plaža. Pa mivkasta naj bi še bila nekje?

Bila na obeh obalah. Sončni in Zlatih peskih.

Prvo je nedavno zgrajeno zaradi bližine Nesebarja, ki je res super staro mestece.

Zlati peski so pa starejši in je v bližini bila vila romunske kraljice. To si je res vredno ogledati. Blizu je tudi Varna. Mesto presenečenj.

Bližina letališča pa tudi nekaj šteje.

Cene so se pa vrtoglavo dvignile.

Priporočila bi Zlate peske. Ne bo vam žal.

A ti si bila na peščeni plaži? Jaz sem slišala da so tam nekje popolnoma mivkaste plaže. A mogoče mi lahko poveš kje je to? Mi bi šli v kakšen cenejši hotel.

Nekoliko drugačen dopust kot smo vajeni na Jadranu in Sredozemlju. Naša pričakovanja so bila izpolnjena, saj nas je bolj zanimalo zaledje in stara mesta, ki so pravi kontrast sodobnim, večnioma novim turističnim naseljem. Črno morje je bolj hladno (vsaj v začetku julija), tudi sicer ni bilo vroče. Plaže so dolge, peščene (z obilico školjk). Hrana zelo raznolika, takrat je bilo vse še zelo poceni, tudi dogaja se veliko. Hoteli so večinoma 4 in 5 zvezdic, zelo lepi in udobni. Bili smo pa na Zlati obali.

Zakaj drugače kot ste vajeni tukajšnjih obal? Kaj pa avgusta je tudi hladno?

Je drugačno in v tej drugačnosti vidim nek poseben čar. Ni bilo sinjine, čolnov in bark, kot smo običajno vajeni. Po svoje me je spominjalo na Atlantik.Delovalo mi je temno in težko – pravzaprav to težko pojasnim.Takšno mi je delovalo posebej, ko se je pričelo mračiti. Takrat sem se zelo rada sama sprehajala ob obali, pravzaprav sem brodila po vodi in razmišljala. Zanimivo občutenje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close