Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ali (in kaj) pijete poleg hrane?

ali (in kaj) pijete poleg hrane?

Zanima me, če pijete poleg obroka. Recimo, moj mož mora obvezno imet pijačo pri obroku, on brez problema recimo je meso in krompir, zraven pa pije jabolčni sok ali juice.
Jaz recimo, ne morem pit pri obroku, pač pa pijem kasneje. Edina izjema (to pa je redko) je recimo kozarec vina ob hrani ali recimo pivo ob pici. To mi pa nekako gre zraven, s tem, da je vina res kozarec in piva en vrček. kaj pa vi?

Vedno pijem ob obroku, navadno vodo, zelo redko vino.

ne

Vse je stvar navade.

pri nas vsi pijejo obvezno, otroci in mož…največkrat vodo, pa tudi sokove…karkoli-tekočina mora bit tudi pri juhi
-jaz nisem navajena ne prej ne potem veliko piti…razen zjutraj obvezno vodo in sirotko včasih…čez dan pa pred kosilom vodo-in po potrebi.., pa seveda v službi je edina pijača bela kava…čeprav ni najbolj zdravo:)

Redko kdaj pijemo ob obroku. Včasih nam zapaše…..

med jedjo naj bi se ne pilo, ker se potem želodec napije tekočine in ne poješ veliko, čez 5 minut si pa lačen ane;)), pri nas nihče ne pije med jedjo, po jedi pa si vsak vzame po želji, bodisi sok ali midva kozarec vina po dobrem kosilu…

Vedno imam zraven vodo. Čeprav naj bi voda onemogačala, med jedjo vnos vitaminov v telo. zato je pripiročljivo piti, pred kosilom, da si potem še manj lačen.

Midva pa pri kosilu skoraj vedno spijeva kozarec vina, razen kadar se kam zelo mudi, ali pa da jeva kaj takega, da ne paše vino zraven.

Kosilo z kozarcem vina… obvezno… pa rdeče primorsko mora biti.

Med jedjo nikoli…pa tudi takoj po obroku, ponavadi ne… pijem vedno prej, da pol pojem manj hrane… :))

Ob kosilu imamo vedno vodo. Jaz niti juhe ne morem pojest, če sem žejna:) Ostale pijače pa mi ne gredo zraven. Razen vina ali piva ob pici seveda. Mi pa sok paše npr. h palačinkam.
LP

:-))) na primorskem nebi rekli rdeče, pač pa črno.

:-))) na primorskem nebi rekli rdeče, pač pa črno.[/quote]

Vinska stroka pozna bela, rdeča in rdečkasta vina.
Črnih vin ni!!!

Pa brez zamere:)))))

Poznavalka

Pri kosilu pijem Refošk ali Teran, a le ob vikendih ko je zbrana vsa družina. Bolj paše.

Vedno pijem ob obroku – tudi ob juhi.
Največkrat jabolčni ali pomarančni sok, redčen z vodo. Brez tega pri meni pač ne gre. 😉

Med obrokom vodo, včasih po večerji spijeva po 1 dcl rdečega vina.

Vedno in obvezno. Tudi poleg juhe. In vedno samo in izkljucno vodo.

Lp, mishika

Ne pijem pri kosilu!
Alkohola se pa zelo izogibam. Dolgoročno vpliva na zdravje!

a dej nehi nooooooo!
kozarec vina 100% izboljša zdravje in to VSAKI DAN.
In res je, tako kot je že nekdo napisal-KOZAREC RDEČEGA PRIMORSKEGA (sam ne mi s teranom in refoškom)..

jooško. študije kažejo, da je že kozarec vina dnevno škodljiv za telo. poviša se krvni tlak, zmanjša se mišična masa, dvigne se nivo holesterola, močno vpliva na nihanje krvnega sladkorja itd…., itd………
Dolgoročno pa vodi v odvisnost!

:-))) na primorskem nebi rekli rdeče, pač pa črno.[/quote]

Vinska stroka pozna bela, rdeča in rdečkasta vina.
Črnih vin ni!!!

Pa brez zamere:)))))

Poznavalka

Pri kosilu pijem Refošk ali Teran, a le ob vikendih ko je zbrana vsa družina. Bolj paše.[/quote]

Še ena Primorka in vinogradniška hči se oglaša! Vinska stroka res ne pozna črnih vin, a tako, kot je napisala ‘z obale doma’ drži: Primorci rečemo kozarec črnega, ne rdečega! Rečemo!!!

In res paše po dobrem kosilu kozarec črnega! 🙂

Vidka Pitka ******************************************** http://www.mojalbum.com/vidka-pitka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close