ali (in kaj) pijete poleg hrane?
Zanima me, če pijete poleg obroka. Recimo, moj mož mora obvezno imet pijačo pri obroku, on brez problema recimo je meso in krompir, zraven pa pije jabolčni sok ali juice.
Jaz recimo, ne morem pit pri obroku, pač pa pijem kasneje. Edina izjema (to pa je redko) je recimo kozarec vina ob hrani ali recimo pivo ob pici. To mi pa nekako gre zraven, s tem, da je vina res kozarec in piva en vrček. kaj pa vi?
pri nas vsi pijejo obvezno, otroci in mož…največkrat vodo, pa tudi sokove…karkoli-tekočina mora bit tudi pri juhi
-jaz nisem navajena ne prej ne potem veliko piti…razen zjutraj obvezno vodo in sirotko včasih…čez dan pa pred kosilom vodo-in po potrebi.., pa seveda v službi je edina pijača bela kava…čeprav ni najbolj zdravo:)
:-))) na primorskem nebi rekli rdeče, pač pa črno.[/quote]
Vinska stroka pozna bela, rdeča in rdečkasta vina.
Črnih vin ni!!!
Pa brez zamere:)))))
Poznavalka
Pri kosilu pijem Refošk ali Teran, a le ob vikendih ko je zbrana vsa družina. Bolj paše.[/quote]
Še ena Primorka in vinogradniška hči se oglaša! Vinska stroka res ne pozna črnih vin, a tako, kot je napisala ‘z obale doma’ drži: Primorci rečemo kozarec črnega, ne rdečega! Rečemo!!!
In res paše po dobrem kosilu kozarec črnega! 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.