Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali imate previsoke kriterije ali ?

Ali imate previsoke kriterije ali ?

Men je tut všeč, da ste krive… na ravno tapravih mestih 😉
Auuuuuuu….. :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Vsak je po svoje kriv, odvisno s katerega konca gledaš.
Na primer, ni ženska kriva, če je moški nesposoben in se mu ob ločitvi podre svet, ker ne zna skuhati in ne oprati….Kriva pa je, če se je s takšnim zapletla in več let skrbela ter prenašala takšnega dedca.
Ko pa več ni zmogla vsega napora, pa bi se z ločitvijo rada vsega odrešila.

Vsak je po svoje kriv, odvisno s katerega konca gledaš.
Na primer, ni ženska kriva, če je moški nesposoben in se mu ob ločitvi podre svet, ker ne zna skuhati in ne oprati….Kriva pa je, če se je s takšnim zapletla in več let skrbela ter prenašala takšnega dedca.
Ko pa več ni zmogla vsega napora, pa bi se z ločitvijo rada vsega odrešila.[/quote]

Veš kako … ti kar povem iz lastne izkušnje in izkušenj mojih poznanih…nihče ob poroki
vsega ne zna. Malo jih je, ki v zakon stopijo 100% pripravljeni in oboroženi za vse. Malo
jih zna perfektno kuhat, prat, likat….mogoče bolj na podeželju, pa še to…
Ampak. Za žensko je samoumevno, da se bo naučila, za moškega pa ne. Ker “moja mama
je tud vse to delala, pa se ni tok pritoževala kot ti”….
In potem ženska še en čas upa, da mu bo kliknilo….da bo sprevidel….da se bo spremenil
(tako, kot se je MORALA ona) …pa nič. In potem obupajo in se ločijo.

Zakaj se ženske odločate za moške in otroke, če so vam potem tako breme? Vedno se na koncu v zvezi s temi bitji oziroma družinskimi člani pojavlja glagol “morati” v skrajno trpki obliki.

Ker upanje umre zadnje….

POZNAM ŽENSKO,KI JI NI V INTERESU RESNA ZVEZA PAČ PA UŽIVA V TEM DA RAZDIRA ZAKONE DRUGIM, ČE IMA ŽE SAMA POPNESREČEN ZAKON PO LASTNI KRIVDI POROČENA JE ZANOSILA Z DRUGIM IN POTEM TUDI DRUGEGA DALA NA ČEVELJ ZDAJ PA SE GONI S POROČENIMI MOŠKIMI. JE BILA – JE IN – BO PRA-SICA

Saj nihče nikoli ne zna vsega. Je pa to res, kar si napisala in tako poteka cel proces. 🙂
Ženska bi se morala malo manj slepiti in upati na čudežne spremembe. Saj je sproti razvidno ali moški kaže interes in se prilagodi okoliščinam in pomaga opravljati razno razna dela ali pa se na takšne in drugačne načine izmika, na ženski pa je vedno več obremenitev.
Še posebej, ko pridejo otroci, takrat se ženska šele dobro začne zavedati, da je za vse sama in ker več ne zmore, zahteva ločitev.

Saj nihče nikoli ne zna vsega. Je pa to res, kar si napisala in tako poteka cel proces. 🙂
Ženska bi se morala malo manj slepiti in upati na čudežne spremembe. Saj je sproti razvidno ali moški kaže interes in se prilagodi okoliščinam in pomaga opravljati razno razna dela ali pa se na takšne in drugačne načine izmika, na ženski pa je vedno več obremenitev.
Še posebej, ko pridejo otroci, takrat se ženska šele dobro začne zavedati, da je za vse sama in ker več ne zmore, zahteva ločitev.[/quote]

Ja. Pred poroko ne moreš vedeti. Vsaj v veliki večini ne….

Še posebej, ko pridejo otroci, takrat se ženska šele dobro začne zavedati, da je za vse sama in ker več ne zmore, zahteva ločitev.[/quote]

Ja. Pred poroko ne moreš vedeti. Vsaj v veliki večini ne….[/quote]
Vsega ne, tisto, kar je pa pomembno pa. Pa še dve napake: ženske upajo, da se bo moški po poroki spremenil, moški pa za ženske upajo, da bodo ostale iste.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Vsega ne, tisto, kar je pa pomembno pa. Pa še dve napake: ženske upajo, da se bo moški po poroki spremenil, moški pa za ženske upajo, da bodo ostale iste.[/quote]

Iluzija, oboje…. 🙂
Veš, ampak pomembne so na koncu koncev vedno majhne stvari. Velike se lažje oprostijo…
Pa piše se “dve napaki”…. 🙂

Točno ne moreš nikoli vedeti, še posebej zato, ker ne poznaš sebe in ne veš kako se boš počutil ali odzival v situacijah v katerih še nikoli nisi bil.
So pa določeni znaki, ki bi izkušeni osebi lahko dali vedeti s kakšnim partnerjem ima opravka.
Partnerja prej vsaj malo spoznamo, preden se poročimo in če že na začetku ni bilo nekega interesa z njegove strani, potem ga bo pozneje še manj.
Če imamo na eni strani takšnega lenega moškega, potem moramo na drugi strani imeti žensko, ki verjame, da mora vse sama. Zato se mora ženska že na samam začetku tega zavedati, ne pa samo slediti temu, kar je. Pozneje pa se pritoževati nad izgorelostjo.

Pa res, bom napisal še eno, da bo prav:-)) Majhne stvari… A si za eno pravljico. Tole sem bral nekaj let nazaj pa se mi je zdelo tako out, da še zdaj ne verjamem čisto…
Torej: Nek par, pred poroko se dogovarja kako si zamišljata življenje v dvoje. Pa pravi dedc, nobena stvar ni problematična, počni kar hočeš, samo za zajtrk bi rad vsako jutro jajce. Ženska malo premišljuje, ni panike. Se vzameta in po kar nekaj letih skupnega življenja, ki je teklo kot po žnorci, pa glej vraga, ženska pozabi na jajce. Dedc kot dedc, malo čukasto gleda in gre v službo. Nazaj ga ni več. Čez nekaj časa ženska zadevo prijavi policajem, jo malo skrbi. Najdejo dedca, ta jim opiše problem. Konec zgodbe, ženska poda vlogo za ločitev, z lahkoto jo dobi. Zdaj pa- malenkosti. Ženska je zafrknila samo eno stvar v zakonu, ampak samo ta je bilo dedcu neskončno pomembna. No zdaj se pa pejd…kot pravijo pri nas.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Jah… tle je en pomemben detajlček….njemu ni bilo pomembno jajce (drugače bi si ga sam vzel),
ampak to, da ga žena postreže….razumem, mu je bilo pač pomembno. Ampak vseeno bi lahko
imel vsaj rumeni in rdeči karton…ne pa ena napakca pa pf…

Jah… tle je en pomemben detajlček….njemu ni bilo pomembno jajce (drugače bi si ga sam vzel),
ampak to, da ga žena postreže….razumem, mu je bilo pač pomembno. Ampak vseeno bi lahko
imel vsaj rumeni in rdeči karton…ne pa ena napakca pa pf…[/quote]
Napakca? Bila je ogromna napaka, če jaz prav berem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

imel vsaj rumeni in rdeči karton…ne pa ena napakca pa pf…[/quote]
Napakca? Bila je ogromna napaka, če jaz prav berem.[/quote]

Res je. Sploh, če sta imela specificirano, da mora nujno ona ocvreti tisto jajce.
Jaz tako rečem, ker ženske večinoma damo eno morje rumenih in rdečih kartonov…preden
zapiskamo konec tekme….

Napakca, napaka, stvar perspektive. Malenkost…

Poročiš se pač takrat ko veš vse ali večino, aja ne, ženske običajno so tista bitjeca ki ”silijo” s poroko potem pa jamrajo kako niso tipa dovolj spoznale pred poroko,

narobe Svet 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Napakca? Bila je ogromna napaka, če jaz prav berem.[/quote]

Res je. Sploh, če sta imela specificirano, da mora nujno ona ocvreti tisto jajce.
Jaz tako rečem, ker ženske večinoma damo eno morje rumenih in rdečih kartonov…preden
zapiskamo konec tekme….[/quote]
Mislim, da bistvo zgodbe ni bilo to, kateri spol da manj ali več kartonov.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Skela vse lepo in prav.
Mi pa ni všeč, da se po moških toliko udriha. Preveč generaliziranja.

Kar se tiče pa zahtev z strani žensk. Naj vsaka pomisli, če jih izpolnjuje. Če jih ne izpolnjuje jih naj črta z lista zahtev ali pa se potrudi, da jih dosega/doseže.

Sicer se moja lista zahtev veča s časom, saj jih tudi jaz dosegam.
Predvsem pa se moja lista veliko bolj zacementira, oziroma nisem pripravljen sklepati kompromisov, če vidim, da ženska ima en kup zahtev. Bog ne daj, da jih ima več, kar jih povečini ima.

Ne moreš to tak gledat, moški in ženske smo si različni, A pol če je moja zahteva da ma ženska vsaj B košarico je prav da jo mam jaz tudi al kak, drugače moram to ”zahtevo” oz pričakovanje črtat? Enako velja s spolovilom?

Moški pričakujemo od žensk nekaj drugega ženske od moških nekaj drugega…. s skelo se glede tega brezveze da ukvarjaš, ker ne boš prišo do konca, kot nobeden tukaj gori, moraš razumet, da že dolgo ni fasala 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Dobro to se razume, ampak glede zahtev, ki niso specifične samo za nasproten spol.

Kot je recimo v prvi vrsti višina prihodkov, delovno mesto in prebivališče. okoli tega se ženske še nekako največ lovijo poleg avtov, ki naj bi bil pokazatelj kao položaja.

Ne moreš to tak gledat, moški in ženske smo si različni, A pol če je moja zahteva da ma ženska vsaj B košarico je prav da jo mam jaz tudi al kak, drugače moram to ”zahtevo” oz pričakovanje črtat? Enako velja s spolovilom?

Moški pričakujemo od žensk nekaj drugega ženske od moških nekaj drugega…. s skelo se glede tega brezveze da ukvarjaš, ker ne boš prišo do konca, kot nobeden tukaj gori, moraš razumet, da že dolgo ni fasala :)[/quote]
Matkic, to si zdaj dal neke nerealne primerjave. 🙂
Zveza je vedno daj-dam, če ni win-win situacije, se ne obnese.

Moški pričakujemo od žensk nekaj drugega ženske od moških nekaj drugega…. s skelo se glede tega brezveze da ukvarjaš, ker ne boš prišo do konca, kot nobeden tukaj gori, moraš razumet, da že dolgo ni fasala :)[/quote]
Matkic, to si zdaj dal neke nerealne primerjave. 🙂
Zveza je vedno daj-dam, če ni win-win situacije, se ne obnese.[/quote]

Vedno pač ne more bit win-win situacija, bistvo je v kakšen časovni okvir postaviš ko gledaš ali je win-win………….

Lahko je danes ”win” za tebe ona pa se prilagodi, jutri pa za njo in v 48 urah skupaj je win-win…… enako velja lahko za 1 letno obdobje, problem je postavitev okvirjev, instant win-wina pač ne more bit, drugače zveze ne bi razpadle, problem nastane, ko 5x zapored dobi en ”win” in potem drug trmari ker je 5x zapored mel ”loss” ker ne ve da bi morda potem 7x mel on ”win” pa je zajebal….

Ampak kaj hočemo v dobi instant zadev 🙂

Če se greš neko resno zvezo, ne moreš izhajati iz instantnih rešitev. 🙂
Zato res ni vsak dan win-win, ampak enkrat eden nekaj pridobi, drugič drugi. Če se eden prilagodi, se mora drugi v čem drugem prilagoditi.
Da je v nekem daljšem obdobju še vedno pri obeh tisti občutek, da sta oba nekaj dobila iz odnosa.
Razen pri seksu je pomembno, da je tisti trenutek win-win. 🙂

Če imaš nekoga res rad, prav tako z veseljem daješ, kot prejemaš… Če tega ni…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close