Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ali imam lahko istočasno naložena antivirusna programa NOD in Avast?

Ali imam lahko istočasno naložena antivirusna programa NOD in Avast?

Ali je to kaj narobe, se “tepeta”?

Ja, sesul se ti bo računalnik, vsaj meni se je, ker nisem prej enega odstranila.

Lahko imas instalirana oba, vendar samo enega vklučenega (stalno naloženega). Drugega uporabljaš po potrebi za pregled bolj sumljivih datotek ali če eden najde virus, pa ga ne zna odstraniti, poskusiš z drugim.

Jaz imam NOD in SuperaAntiSpyware pa dela vse in še Spybot ma zraven.

Tudi jaz imam polega antivirusnega še adaware in spyware, saj nista antivirusna!

Veliko teh programov se tepe med seboj in jih ni pametno mešati! Uporabi dovolj dober program in pazi kaj počneš online, da ti ne bo treba igrati ruske rulete s temi programi hkrati.

Ker je NOD menda boljši, bi namotirala tisto brezplačno 30-dnevno verzijo. Naj torej Avast zbrišem in ga na novo naložim, ko ne bom imela več NOD-a?

Seveda dveh AV na PCju ne gre imeti, se res tepe med seboj. Glej, če misliš NODa samo sprobati, ok – seveda deinstaliraj Avasta, drugače pa raje pusti tako kot je.

Adaware in spyware programi niso AV programi, brez AV (anti virusnega) programa je računalnik praktično nezaščiten.

Ne bi si upal trditi, da je Nod boljši. Res je bolj zreklamiran, ampak to ne pomeni nič. Katerikoli REDNO posodobljen AV z DELUJOČIM požarnim zidom je vedno boljši od neposodobljenega Noda 🙂 Skratka, pusti Avasta, ker ni slab.

Če človek nima pojma o računalnikih, mora imeti antivirus :))

Janez, bom pustila Avast. Mi je pa včeraj en fant razlagal, da se da tudi NOD-a zastonj dobiti, če si maher. Ampak itak nič nisem kapirala, ko je razlagal, kako se to naredi :)). No, vsaj to sem slišala, da se programa lahko tepeta in da zdaj nimam sesutega računalnika :).

Ups, tega pa sploh nisem vedela, da se AV programi med sabo tepejo. Sem hitro izbrisala NOD32, ker že dolgo ni bil update-an.
Kako je to mišljeno da je dovolj Avast, tega imam že kar nekaj časa, z delujočim požarnim zidom? Kako in kje preveriš delovanje požarnega zidu? Nimam pojma, mož pa še manj 😉

Avast je zagotovo bolj poskočen AV progi kot denimo NOD32, ki je vse pogosteje modro tiho, pa tudi skoraj nobenega virusa ne zmore odstraniti, ko pride do okužbe. Primeren je le za starejše računalnike, ki jih le malenkostno obremenjuje, ostali AV programi pa jih totalno upočasnjujejo.

Neračunalničarka, predlagam ti uporabo brezplačnega antivirusnega orodja Antivir, ki zna lepo počistiti nesnago z diskov. Avast se namreč prepogosto javlja tudi z lažnimi alarmi, nikakor ni pa slab program. Če te to ne ovira, ga kar lepo obdrži.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close