ali ima katera menstrualne hlačke
Ni problem v tem, da vložek ne bi bil na mestu. Preberi še enkrat in še naslednje poste.
[/quote]
joj no, vse sem prebrala… problem je da ji fovolj ne stisne vlozka k telesu in je vse ohlapno in zato tece mimo, ker se hlace z vlozkom (ki ostane na mestu na hlacah) premikajo, ko spi in se obraca. ce bo imela bolj tesne hlace in to boksarce bolj zagotavljajo, se ne bodo tako premikale in kri bo ostala na vlozku, ker bodo hlace z vlozkom ostale bolj na mestu, bolj tesno ob telesu.
In zakaj nekdo ne sme napisat svojega mnenja in svojih izkušenj? Ti priporočaš ogromne vložke, ena druga pač priporoča tampone, ker je z njimi zadovoljna.
[/quote]
Zato ker je dobra prijateljica izgubila zdravje, ker je bila ravno tako pametna, da kako so.tamponi super. Poleg sindroma toksičnega šoka, zaradi katerega lahko umreš, je veliko razlogov in argumentov tudi na spletu (ki niso plačani s strani proizvajalcev) o škodljivosti takšnega poseganja v telo. Tudi vložki niso nedolžni, a danes je toliko alternativnih možnosti in informacij, da res mislim da ni izgovora zakaj jih vsaka ženska ne bi poznala, pa naj se potem odloči kot ji paše. Hvaliti in priporočati nekaj kar je res nevarno za moje pojme ni prav, pa pravica do govora gor ali dol. Mislim, da že zdrava pamet nakazuje, da zaprt prostor, kjer se kri pajca več ur z neko plastiko ne more biti zdravo okolje .. kaj šele znotraj naših teles. Ženske bi namesto ličenja morale bolj gledati dokumentarce pa bi bile vsaj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolj zdrave. V mladih letih marsikaj še gre in “meni ne škodi”. Ko se pa zaveš škode, je ponavadi za marsikaj prepozno.
Poglej si to npr:
https://cosmedoc.si/2020/02/22/tamponi-skrita-nevarnost/
https://www.viva.si/Ginekologija-in-porodništvo/15581/Prava-resnica-o-tamponih
Morda je kje na spletu še vedno dokumentarec..poišči, priporočam ogled
joj no, vse sem prebrala… problem je da ji fovolj ne stisne vlozka k telesu in je vse ohlapno in zato tece mimo, ker se hlace z vlozkom (ki ostane na mestu na hlacah) premikajo, ko spi in se obraca. ce bo imela bolj tesne hlace in to boksarce bolj zagotavljajo, se ne bodo tako premikale in kri bo ostala na vlozku, ker bodo hlace z vlozkom ostale bolj na mestu, bolj tesno ob telesu.
[/quote]
Imam zelo tesne in elastične spodnjice, bolj tesne bi me že preveč tiščale, pa to ne reši problema. Ponavljam, vložek se nikamor ne premika in je tesno ob telesu. Problem je drugje, sem že opisala in ne ljubi se mi še enkrat razlagat. Tiste, ki nimate res močnih menstruacij, pač tega ne doživite in ne razumete. Srečne ste lahko.
Jaz sem v začetku uporabljala vložke. Vedno poplava ponoči. Sploh, ko so bili še tisti Vir vložki. Always in podobni plastični so bili boljši, vendar še vedno poplava ponoči. Med ritnicami kot se zgoraj omenja, ob strani, vse mogoče variante. Probala razne gate za čez, vseeno šlo vse mimo.
Potem sem probala tampone za ponoči + vložek in je bilo ok. S tem, da sem tampon ponoči vedno zamenjala. Itak moram vsako noč enkrat ali dvakrat na WC. Je pa tečno, ko se moraš sredi noči s tem ubadat. Aja, pa moje menstruacije so bile tako močne, da je bil OB ta močni tampon v 45 minutah poln in je že mimo teklo. K sreči ponoči ni tako lilo iz mene.
Ker pa imajo tamponi tudi stranske učinke (recimo vnetja pa seveda jih ne smeš imeti ure in ure v sebi), sem že zdaj veliko let uporabnica menstrualne skodelice. Lahko jo imaš tudi celo noč notri (ko niso ta močni dnevi). Aja pa vmes sem bila na operacijah, da krvavitve niso tako močne. Ker prej je bila tudi ta velika skodelica v 1 uri polna in sem tudi podnevi morala poleg skodelice uporabljat vložke. Zdaj imam podnevi in ponoči samo skodelico.
Kaj pa ce poskusis nad vlozek oziroma direkt na noznico dat nekaj plasti toaletnega papirja ali serviete? Se mi zdi, da tisto potem vpije vecino krvi. Vsaj pri meni deluje, res pa v osnovi nimam taksnih tezav, ceprav imam kar mocne menstruacije. Uporabljam pa vlozke Femina od Tosame, pa seveda ozke hlacke.
Imam zelo tesne in elastične spodnjice, bolj tesne bi me že preveč tiščale, pa to ne reši problema. Ponavljam, vložek se nikamor ne premika in je tesno ob telesu. Problem je drugje, sem že opisala in ne ljubi se mi še enkrat razlagat. Tiste, ki nimate res močnih menstruacij, pač tega ne doživite in ne razumete. Srečne ste lahko.
[/quote]
Imela enako, zdaj sem že skoraj v meni in so menstruacije šibkejše, a ko sem imela te močne, sem imela posebej hlačke samo za M, take ki so dobro stisnile in so imele tisti del, kamor nalepiš vložek širši, ne kot hipster hlačke ali boksarice, bolj take za stare mame. Vložke sem limala enega čez drugega, dva nočna, en zamaknjen malo nazaj, drugi zamaknjen malo naprej, da je bilo pokrito vse skoraj do konca ritnic zadaj in do popka spredaj, pa še na sredini sta se vložka prekrivala in bila debelejša, kar sicer ne popije več krvi, se pa bolje prilega. Danes so vložki tanki, saj je fajn, ko se zdi, kot da nimaš ničesar med nogami, a se zato tudi ne prilegajo dovolj dobro.
Pa kaj ste to ene take kure, da samo hudobijo stresate naokoli. Jaz imam sicer šibke menstruacije, ampak občasno je pa tu in tam katera zelo močna. In vem, da zna, če ležim na hrbtu ali trebuhu, takrat skoraj zagotovo stečt nazaj ali naprej mimo vložka. Jaz sem to rešila tako, da imam poleg tavelikih nočnih vložkov /Libresse so mi najboljši z 8 kapljicami) zloženo še eno tetra plenico. Menstrualne hlačke pa uporabljam izključno tele: https://www.iskreni.net/trgovina/product/zascitne-hlacke/
Priporočam, so super. spredaj in zadaj do vrha je nepremočljiv material (kot za podloge za dojenčke; diha in ne švicaš!!!)
Možno jih je kupit preko spleta.
Nimam prevelikih, ker jih komaj navlečem nase, kolikor stisnejo. Ponavljam, ne premika se vložek, ampak teče kri nazaj čez vložek in naprej čez vložek. Tista ideja zgoraj, ko ena opisuje, da si prepognjen vložek namesti med ritnice, sploh ni slaba.
[/quote]
Tudi jaz sem imela ta problem, dokler nisem nekega dne (pred davnimi leti) dobila ideje, da vložek po dolžini malo “zatlačim” med ritnici. Od takrat dalje nimam več problema 😉
Tudi jaz sem imela ta problem, dokler nisem nekega dne (pred davnimi leti) dobila ideje, da vložek po dolžini malo “zatlačim” med ritnici. Od takrat dalje nimam več problema 😉
[/quote]
Ja, to je že ena napisala v enem postu in verjetno res ni slaba ideja. 🙂 In tudi tista s plenicami, zakaj pa ne. Ker je res sitno vsak dan vse prati. Hvala bogu, da pri meni traja samo 4 dni.
Tudi jaz imam močne menstruacije, v ciklusu 2-3 dni močne krvavitve. Za spanje uporabim nočni vložek, dolgi od Libresse. Tudi čez dan ga včasih uporabim, če vem da ne bommogla kar naprej letat na wc. Oblečem pa športne spodnje hlače, ki se odlično prilagajo telesu in držijo vložek na mestu. Če čutim, da je izliv vseeno močan, se pač ponoči vstanem in zamenjam vložek.
Ja, imam menstrualne hlačke. Ene par imam srednje vpojnih, ker imam zdaj pri Cerazette blažji tok. Dokler je pa vse lilo, sem imela pa ene od Wuka z ekstra velikim notranjim vložkom in je držalo. Ker to je dejansko tok kompakten material in tolk te primejo, mislim, tolk se primejo telesa, da res ne gre mimo. Pa bombaž, fajn je, ker ni tista plastika od enkratnih vložkov na koži. Moje ta močne so tele https://www.idealno-pralno.si/izdelek/menstruacijske-in-inkontinencne-hlacke-basic-hipster-wuka/
Probi, slabše zgleda ne more biti.
Forum je zaprt za komentiranje.