Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ali ima easyjet pogosto zamude? šla bi v london

ali ima easyjet pogosto zamude? šla bi v london

šla bi z letalom do enega obrobnegaa letališča v londonu, od tam pa bi letela naprej na končno destinacijo. vendar me skrbi, da bi imel easyjet zamudo in bi zamudila povezavo. oba leta bi bila sicer z istim prevoznikom.

imate kakšne izkušnje z easyjetom? a radi zamujajo? kakšne so moje pravice v primeru zamude zaradi zamujanja prvega leta?

To, ali bo imel Easyjet zamudo ali ne, vnaprej na žalost ne moreš predvideti. Lahko da bo jo imel, lahko da ne. Ti pa povem, da je Easyjet kar znan po zamudah. Do sedaj sem bila v Londonu: enkrat z Easyjetom in enkrat z Ryanairom. Easyjet je imel takrat zamude pribl. 45 min (razlog baje: težave pri vzletu), Ryanair pa ni imel zamude. Ampak saj pravim, odvisno od sreče. Lahko da tudi Easyjet ne bo imel zamude. Če te tako skrbi, potem si za rezervo vzami malo več časa med poletoma (če je to možno).

vzela bi let tako, da bi bili skoraj dve uri vmes časa.

bi bilo to dovolj še za prtljago prevzet in se prečekirat na novo?

tudi naslednji let bi bil z easyjetom sicer.ima to kaj vloge?

Ne mores vedet. Racunaj tudi na zamudo pa vprasaj, ce te dajo na naslednji let, ce ne bo slo drugac.

kensington – kdaj naj to vprašam? v naprej tega verjetno ne morem vprašat…

a moraš potem novo karto kupit če let zamudiš zaradi zamujanja povezave? aali kaj potem? kaj niso oni dolžni potem ti uredit povezavo naprej??

to ne bo dovolj. niti slučajno. razen, če ne čekiraš prtljage in imaš samo tisti kovček, ki ga lahko imaš na krov letala. pa še v tem primeru je malo gusto…
pravic pa pri easyjetu nimaš nobenih, ker ko kupiš karto, se strinjaš, da sama nosiš posledice, če zamudiš naslednje letalo.

Sem na hitro prebrala njihova navodila. Če nadaljuješ let, svetujejo vsaj dve uri časa med poletoma. Če ima letalo zamudo, te brezplačno prebukirajo na naslednji let na isto destinacijo pa še nekaj drugih možnosti je. Ne vem pa, ali ti v tem primeru tudi plačajo hotel, če je let šele naslednji dan, in tako dalje.
Počekiraj še sama.

ce bo zamuda jih vprasaj na letaliscu, zakaj bi pa karto kupovala? saj ne bi bila tvoja krivda.
poskusis se zmenit. za nadomestni cas pa prasi za Leo-ta (vcasih je bil ful popularn zdj ne vem ce je se) pa pejta na en drink.

[youtube]wmQhJ6MxTv8[/youtube]

bom se pozanimala, ja.

so pa res ful ugodni. za male pare lahko prideš skoraj na drugi konec sveta:-)

Ah, to velja, če ima letalo zamudo pred vzletom, če ne ujameš svoje povezave, pa očitno ni v njihovi pristojnosti – vseeno raje preveri pri njih.

imam lahko kakšno korist od tega, da je tudi moja povezava naprej z easyjetom?

kam pa se greš to zmenit? k pultu kjer prodajajo karte?

joj, prvič bom letela, sploh ne vem kako izgleda bilokakšno letališče, malo sem zmedena…

Na njihovi strani imaš verjetno kak kontakt, pa vprašaj tam. Preglej še ostale pogoje in opozorila.

Za prvi polet si si pa izbrala zahteven zalogaj 🙂

Easyjet leti na Stanstead? Malo pobrskaj po njihovi strani. No, jaz ravno gledam Arrivals in imata dve letali od treh zamudo, iz Corka je pristal uro in dvajset minut kasneje, iz Amsterdama dve uri in pol kasneje. Iz Dusseldorfa je imel samo deset minut zamude.

sem dal link kako vse skupaj izgleda ravno zato, da potem veste kaksno je osebje v tej letalski druzbi in kaj se da naredit ob zamujenem letu itd. ce pa ze vse veste pa ni treba pogledat 😉

Ko sem malo pobrskal po easyjet.com sem našel tole: http://www.magroup-online.com/EZY/SI/SL/EZY_SI_sl_TCs_OneWay_INT.pdf – tako da predlagam da plačaš še nekaj malega za zavarovanje.

Drugače pa nisem čisto gotov, ampak mislim da nizkocenovniki ponavadi ne upoštevajo kaj preveč pravic potnikov. Več o tem je napisano v brošuri: http://www.epc.si/index.php?option=com_content&view=article&id=317:pravice-letalskih-potnikov&catid=36:broure-in-zloenke&Itemid=69&lang=sl.

Sicer se pa prevozniki, če se le da, držijo voznih redov. Predvsem v poletnem času pa so zamude kar pogoste zaradi prevelike okupiranosti letališč (predvsem večjih hubov – kar London vsekakor je), premajhnih kapacitet zračnega prostora, slabega vremena (nevihte in posledično izogibanje)… Dodatno je problem še če zamuja letalo na relaciji A-B, bo imelo zamudo tudi na relaciji B-C.

Sicer je pa aternativ v okolici dovolj (Trst, Benetke, Reka, Gradec, Celovec, Zagreb). Trenutno pa tudi Adria oglašuje relativno nizko ceno vozovnice (90€ za enosmerno, ne vem pa kako je s povratnimi), a žal ne leti na Stansted.

Kar se letališč tiče, znaš biti na začetku malce zmedena. Že v LJ si malce poglej kako je stvar označena, princip je povsod isti, le obseg je večji. Drugače pa povprašaš na informacijah – sicer ti pa na karti vse piše, samo poiskat moraš pravi gate pa je….kar pa ni vedno tako enostavno kot se bere =)

pa prijeten let

nobenega linka ni bilo v tistem postu, lahko še enkrat prilepiš?

hvala za vašo pomoč:-)

Airline UK – Easy Jet series

:p

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close