Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ali dovolijo katere agencije potovanje z busom z kužki?

Ali dovolijo katere agencije potovanje z busom z kužki?

Ali so kakšne potovalne agencije kjer se potuje na morje z avtobusom in gor dovolijo majhne kužke? Kot so čivave? Seveda da si že v hoteli dogovorjen da ga imaš zraven. je kdo kdaj šel tako ali pozna koga, ki je šel? Kužek pa je priden in ne laja, potovanje pa mu tudi ni problem.

Na letalu ni problema, kuža lahko potuje v potniški kabini v primerni košari, tako da mislim, da tudi z avtobusom ne bi smelo biti problema.

Ne, še nsiem zasledila, da bi bilo to možno.
Pa tudi osebno bi me zelo motilo če bi na avtobusu več ur morala sedeti zraven psa, pa naj je še tako majhen in uglajen.

Ja no, mene tudi moti kakšen starejši stric, ki je “najbolj pameten”, a če je plačal karto, tako kot jaz, je to, da me moti, pač samo moja stvar, dokler ne začne s svojim teženjem nadlegovati mene.

In kaj bi ti naredil, če bi bil v naročju pa tiho? A bi te zastrupil? A si prefina’ Potem najboljše da si kupiš zasebno letalo. Sploh veš koliko ljudi je veliko oblj nehigienskih od živali.

Recimo, da se zraven nekoga, ki ima psa pelje nekdo, ki je alergičen na pasjo dlako in dobi napad.
Recimo, da je potencialnega sopotnika strah psov.

Zakaj za vraga morate pasjeljubi svoje kosmetince vsiljevat drugim ?

Jaz z majhnimi otroci ne potujem z avtobusom. Ne zato, ker bi otrokom kaj manjkalo na busu ampak zato, ker se zavedam, da to ni primeren prevoz zanje. PZaradi njih samih in zaradi sopotnikov.

Zato mislim, da avtobus tud ni primeren prevoz za psa. Zaradi psa in zaradi ostalih potnikov.

Da ne bo pomote, sama sem delala 15 let v turizmu in sem se prevozila z avtobusom na tisoče kilometrov in videla tekšne in drugačne situacije.

Ja še to ,še na bus s psom.A ni dovol,da NEKATERI nekulturni osebki privlečejo svoje cuckote v oštarijo na kosilo pol se pa dva psa usekata sred gostilne???!!!
Nič nimam proti psom,imam pa proti “pametnim” lastnikom le-teh!!

Smo že potovali veliko z avtom in z vlakom in vem da bi na busu bila kot da je ni. Gledala bi skozi okno ali spala. V gostilno pa še nismo šli z njo. In zraven mene bi sedeli tisti, ki gredo z mano ne pa kdo drug. Lani so bili na avtubisu strašno glasni otroci tudi večji in še nekateri odrasli so se obnašali kot da so sami. Moj kuža bi bil 99% bolj tiho. In bil bi samo v naročju, tako da ga nišče nerabi gledat.

Načeloma je res, da se kje lahko za žival kupi karto za javni prevoz.
Vendar pa mene kot potnika, človeka, za katerega je bil javni prevoz v osnovi vzpostavljen, živali kot sopotniki v javnem prevozu motijo.
Drži, da je včasih njihov vonj manj moteč od vonja neumitih drugih ljudi, pa vendar. Ne gre le za nepredvidljivost – gre za dejstvo, da se živali danes pretirano humanizira in jih enači z ljudmi.

Vseeno mi je, če imajo danes ljudje, večkrat mladi pari, še največkrat mlade in stare ženske namesto otrok raje živali, še najraje baterijske kužke, v katere investirajo premoženja in jih, pobebavljeni, nazivajo s srčki, ki naj “stečejo k mamici”.

A to svojo pasjeljubje naj izkazujejo tako, da drugim ni v breme.
Ne delimo vsi z vami navdušenja nad vašim “srčkom”, nekateri smo ohranili toliko zdrave pameti, da pozornost in ljubezen raje izkazujemo soljudem.

A ne razuemte, da morajo pravila veljati za vse ali za nikogar. Vaš pes je mogoče takšen ampak je pa en kup psov, ki pa niso takšni in lastniki ne premorejo toliko kulture, da bi to upoštevali.

Lubi kužki prav nič me ne zanima tvoje mnenje da so žival inekaj manj. Ti tako misliš in ne kapiram zakaj mi to pišeš. Jaz bi rada samo vzela svojega zraven na morje. Zakaj te moti če ga imamo tako kot tebi ni všeč? Če je tiho, sedi pri meni v naročju in te ne gleda tudi ti njega ne pa bo.

Ti pa imaš probleme. V breme ti je ko se nekdo ukvarja z svojim psom. Meni pa so v breme taki kot si ti, ki jih zanimaj kaj kdo počne namesto da bi se zase brigali. Tudi ljubezno do njih nišče ne deli z tabo. Jaz si je niti ne želim. Če pa si tako pametna da svojo ljubezen iskazuješ ljudem, nevem zakaj odpiraš poste o živalih. Očitno že nisi tako pametna kot si misla.

tudi mene nebi motil tako majhen kuža kot je čivava na avtobusu. Zagotovo bi me bolj motil smrdeč človek ali glasen razvajen otrok… Nisem poživaljena mati pa kljub temu opažam, da so psički velikokrat bolj čisti in prijazni od ljudi. Želim ti veliko uspeha!

Nekateri pa pač tistim, ki nam vračajo z brezpogojno ljubeznijo. 🙂
Moje živali so pač veliko lepše in prijazneše od večine ljudi, ki jih poznam. 🙂

Jaz psa ne vozim z avtobusom, a če bi bilo nujno, upam, da me taki, kot si ti, ne bi vrgli dol.

V oštarijah še nikoli nisem naletela na pasji pretep. Pač pa sem večkrat videla prepiranje pijanih dedcev. Zakaj jih ne morete pustiti doma?

To je očitno že za vsakogar, ki kdaj pa kdaj bere tale forum. 🙂

Mogoče nam ni vsem uspelo uspešno podtakniti otroka, kot je tebi, in zdaj moramo okoli sprehajati kužke. Nima to nobene zveze z zdravo pametjo. Mogoče tudi mi ne delimo navdušenja nad vašim sončkom, ampak ne obsojamo, ko nas na avtobusu vleče za lase in se nam dere na ušesa.

Psa peljite s svojim prevozom. Saj vam v turističnem avtobusu itaq n bodo dovolili. Pa če plačate karto ali ne. Pa ne provociraj.

Mogoče nam ni vsem uspelo uspešno podtakniti otroka, kot je tebi, in zdaj moramo okoli sprehajati kužke. Nima to nobene zveze z zdravo pametjo. Mogoče tudi mi ne delimo navdušenja nad vašim sončkom, ampak ne obsojamo, ko nas na avtobusu vleče za lase in se nam dere na ušesa.[/quote]

Draga pasja mamica, otroka nikomur nisem podtaknila.
Rada imam živali, pa ne spet tako, da bi jih postavljala na prvo mesto.
Menim, da moramo najprej poskrbeti zase, potem za soljudi, potem pa je na vrsti narava, tudi živali.
Če že moraš koga sprehajat, greš lahko sprehajat kakšno babico iz doma upokojencev.

Otroka sem vzgojila tako, da ve, da ni center vesolja in ne naše družine.
Je normalno socializiran, ne lula in ne kaka vsepovsod in ne pušča dlak.
Ne skače v ljudi, ne grize, ne cvili in ne laja.
Ne oblačim ga v bebaste mini plaščke in mu dlake na glavi ne spenjam s sponkicami.

Ga pa večkrat objamem, pobožam, poljubim in se odzovem, ko me pokliče: mami! – no, tu sva si pa enaki. Aja, samo da ti nisi psica in torej tvoj pes ni tvoj otrok. Ehm.

Na ljubljanske trole lahko pelješ psa (z nagobčnikom in na vrvici – ne glede na velikost in pasmo). Pa tudi plačaš karto.

Verjetno je to odvisno od posameznih avtobusnih prevoznikov. Svetujem ti, da kar malo pokličeš po agencijah in jih povprašaš (oziroma vprašaš, s čigavimi avtobusi se vozijo in pokličeš direktno njih).

Pa lepo vožnjo vam želim.

To pa je egoizem; najprej zase, potem za soljudi, potem za naravo…no ja, saj človek je danes res že skoraj največji poden od narave, je pa še vedno njen del. Ti povem, da sama stokrat raje pogledam in nagovorim kakšnega psa kot pa vreščečega scrkljanca…..Kaj ti daje pravico, da postavljaš ljudi pred živali?

Ona misli, da smo ljudje nekaj več od živali.

To pa ti misliš. 🙂 Greeva stavit?

Dejstvo da sem pripadnik človeške rase.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close