Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti ali delitev premoženja zastara

ali delitev premoženja zastara

Spoštovani,

imam kratko, a verjetno čudno vprašanje. Zanima me, ali je po delitvi premoženja oziroma poravnavi po ločitvi, od katere je minilo 33 let, ponovno začeti (revidirati) postopek za delitev premoženja? Prosim za oseben odgovor na moj e-naslov.

Lp

Duncineja

Spoštovani!

Zahtevki v zvezo delitvijo skupnega premoženje ne zastarajo do delitve, potem več ni možno uveljaviti zahtevka iz istega pravnega naslova.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni. Moj oče in njegova sestra sta po smrti staršev dobila hišo v kateri živi moj oče. Torej vsakemu pripada pol hiše. Njegova sestra v hišo že 20 let ni vložila niti evra. Kaj in koliko lahko zahteva njegova sestra, če bi želel oče imeti tudi njen del? Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem. LP, Petra

Spoštovani!

Kolikor je vaš oče v hišo vlagal brez soglasja solastnice ima na voljo verzijski zahtevek. To pomeni, da lahko od solastnice zahteva vrnitev tistega (vlaganj) , za kolikor je sedaj njen delež sedaj več vreden. Če pa je vlagal s soglasjem solastnice, se lahko dogovorita, da vaš oče pridobi še del njenega solastniškega deleža.
Solastnica lahko zahteva plačilo svojega deleža (torej ½) po ceni nepremičnine, ki jo določi sodišče oziroma o kateri bi se sporazumela z vašim očetom, zmanjšano za del, kolikor je sedaj zaradi vlaganj vašega očeta v nepremičnino, njen delež več vreden.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close