Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali bi “tradicionalne vrednote” brez interneta preživele?

Ali bi “tradicionalne vrednote” brez interneta preživele?

Tradicionalisti se pritožujejo nad napredkom. No, napredek jim/nam daje tudi internet, med drugim. napredek omogoča spletne spoznavne portale, ali tudi agencije, ki se oglašujejo preko interneta. Napredek omogoča, da se na netu nekdo oglašuje kot samski fant s kmetijo. Ali ni internet največji prijatelj resnih zvez. Vprašanje je, kje bi se ta populacija brez interneta sploh spoznala. Živijo drug mimo drugega, edina skupna točka je internet. Kakšni družabni dogodki se tej populaciji zdijo preveč “fensi”, ali pa rečejo “nisem tak tip človeka”. V lokalih in podobno se spoznava pretežno populacija, ki je označena za “neresno”.

V bistvu samo še internet drži pokonci nastajanje tradicionalnih družin.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

In tebe to spet skrbi. Umrl bi brez tradicionalistov okoli sebe.

….in brez interneta, da jim kljubuješ 🙂

Internet drži po konci nastajanje in internet je kriv, da razpadejo. Človek sam sploh nima več nobenega vpliva. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne internet, ampak facebook. Vpliva nimate pa zato, ker se obnašate tako kot vam drugi narekujejo. Spreminjate status iz zaseden v samski, pa spet nazaj na zaseden, brišete, dodajate slike,..

Samo saj pravim, bolj ko sta oba butasta, večje šanse so, da se zveza obdrži.

Saj nekaj stvari pa kar res drži. Edino ne vem ali spadajo med tradicionaliste tudi vsi poročeni, ki visijo na spoznavnih portalih in jokajo kako grozne žene imajo in zato želijo dodatek v obliki seksa? Aja, seveda so, ker drugače se bi ločili, tradicionalisti pa raje vztrajajo v zakonu :).

Ker nista dosta pametna, da bi pogruntala, da je zveza zanič? :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kako pa so tradicionalne vrednote sploh postale tradicionalne, saj internet obstaja šele dobrih 20 let. 🙂

Sej ni važno, kako dolgo obstaja. dejstvo je, da se tradicionalisti bolj ali manj med sabo najdete samo še preko neta.

Seveda je važno. Saj niso bile utemeljene na internetu, da bi bile zaradi interneta ogrožene. Če interneta več ne bi bilo.
Prav tako pa je med modernimi netradicionalisti internet še bolj popularen, kjer si iščejo razne seksfrende.
Internet le omogoča dodatno možnost in ne vem, zakaj je človek ne bi izkoristil.

Bom bolj nazoren, ker vidim, da nočeš razumet. “Neresna populacija” se druži in spoznava recimo zvečer zunaj po lokalih. Resna pa ne, ker jim je to “brezveze”. Resni populaciji bolj kot ne ostane samo internet, pa še to se ženske zmrdujejo na ponudbo s portalov…

Za resno populacijo ni internet dodatna možnost, ampak edina. Od tod izpeljanka, da internet edini še drži tardicionalizem na površuje.

Kot, da so lokali in net edina možnost koga spoznati. Moškega lahko spoznaš na kolesarjenju, smučanju, potovanju pa še marsikje drugje. Jaz sem svojega spoznala pri športanju. Pa svoje bivše tudi.

Spider, tudi, če zdaj takoj ukinemo internet, bodo tradicionalisti hitro našli nove možnosti za spoznavanje.
Internet je praktičen, zato je zanimiv. Ni pa to edina možnost in se človek hitro prilagodi, da zadosti svojim željam.

Poglej, taki kot sta vidva z Markom so v predinternetnih časih ostali sami. Tip za veselice nisi, to si že povedal, v predinternetnih časih so se parčkali v glavnem na veselicah, srečanjih, zabavah, sindikalcih, študentje pa na študentskih žurkah.

Ah daj no Spider, ne na netu, ne na veselicah, ne v lokalih nisem nikogar spoznala, da bi bila v vezi z njim. Pa nisem ostala samska. Pa tudi bivših nisem spoznala ne na žurih, ne na netu.

Ja seveda.

No, zato sem pa samska. Po lokalih ne visim, na netu pa so menda sami tradicionalisti. Kaj čem, bom pa samska, a ne :).

Pojma nimaš. Ravno v reali sem spoznal večino žensk.
Smo pa včasih veliko hodili po gasilskih veselicah, diskotih…..Še sam sem imel opremo, s katero sem predvajal glasbo po gasilskih domovih, lokalih…
Zato bi spoznavanje brez interneta bolj bilo problematično za današnjo mladino, ker so veselice izumrle.
Komunicirati pa znajo samo preko FB. 🙂

Od kje vam to, da so veselice izumrle? V vsaki vasi so gasilske veselice, LD imajo lovske veselice, potem razni Anini dnevi, tekme koscev, tekme grabljic, kmečke igre – vse to se konča z veselicami. Čez poletje so v krogu recimo 20km vsak teden vsaj ena, če ne več veselic.

Kolikor jaz opazujem mladino, se zelo malo spoznavajo preko interneta.
Spoznavajo se v reali, internet je samo sredstvo za spremljevalne dejavnosti
kot so deljenje slikc, pa komentiranje, pa poročanje o dogodkih…
Internet za spoznavanje še vedno uporabljajo bolj tisti, ki v reali nimajo
uspeha….ne bi rekla obupanci, ampak mogoče bolj nedružabni ljudje….ali
pa taki, ki res nimajo časa…

Le zakaj so potem vsi na FB, če se ne spoznavajo preko neta ?
Pa ure in ure chatanja…To ni spoznavanje ?

Le zakaj so potem vsi na FB, če se ne spoznavajo preko neta ?
Pa ure in ure chatanja…To ni spoznavanje ?[/quote]

Jah…prej so bli pa na telefonih…ure in ure….pač sredstvo.
Spoznavaš se celo življenje, spoznaš se pa samo enkrat.

Danes bo oseba x vprašala osebo y (svojo kolegico), ki sedi dva metra stran, preko telefona, če gresta recimo na kavo. Komunikacije poteka neosebno preko telefonov in neta. Ja, saj potem se srečajo, ampak spet vsak ždi na svojem pametnem telefonu in piše v oblačke:).

Glavno, da je komunikacija.
Po eni strani pa še nikol nismo tok komuniciral, kot zdaj. Mogoče ne
v pogovoru iz oči v oči…ampak pogovor pa teče…

Mladina še ne sanja o resnosti..Čisto prav imaš in potrjuješ mojo poanto, v živo nastajajo bolj neresne zveze.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close