Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali bi (ste že) skočili v mrzlo morje?

Ali bi (ste že) skočili v mrzlo morje?

Mene morje še poleti zmrazi, kaj šele zdaj, pozimi. Brrr ?

Kaj pa vi?

Se mi zdi,  da to počnejo predvsem tisti, ki potrebujejo neko samopotrditev ali iz verskih (obrednih) razlogov.

Ne. Nisem, ker nikoli nisem imela želje, niti nimam potrebe po tem. Jaz se rada stuširam s toplo vodo ne pa skačem v mrzlo morje! Pravijo da to delajo za boljšo imunost, mlajši videz, lepo kožo.. ampak jaz imam vse to pa četudi sem vsak večer pod toplo vodo in ne skačem v mrzlo. V bistvu pa nekateri to mrzlo terapijo izrabljajo, da otopijo čustveno bolečino. Kar je beg pred samim seboj ne pa skrb za zdravje.

V mrzlo morje pozimi – iz nuje. Je bilo treba sprostiti eno vrv.

V mrzle reke… včasih, med veslanjem. Tudi za novo leto sem že plaval po reki… samo ne prav dolgo in ne gol.

Skok v mrzlo morje nikakor.

Redno pa prakticiram plavanje v ledenem bazenu v času saunanja.

Jaz se vedno po tuširanju s toplo oblijem še z mrzlo vodo. In sezono kopanja podaljšam tudi, ko se večina ne kopa več. Letos nazadnje v začetku decembra v morju, 13 stopinj. In iščem lokacije, kjer me vidi čim manj ljudi in tega ne razglašam naokoli, tako da ne gre za iskanje pozornosti, ampak za preprosto dejstvo, da se po takem kopanju počuti človek kot prerojen.

Ne skačem v nikakršnjo vodo, plus da se še poleti počas zmočim in se večinoma smilim sama sebi, zakaj se. Pa se zgolj zato, da se ohladim, kakšno plavanje in dobivanje mišic, pa kurjenje kalorij.

Sem že skočila v mrzlo morje. Naj pa omenim, da je zame mrzlo vse pod 25 stopinj.

Odgovor na objavo uporabnika
Jaz že ne, 02.01.2022 ob 16:46

Mene morje še poleti zmrazi, kaj šele zdaj, pozimi. Brrr ?

Kaj pa vi?

Ne!

Podobno kot ti.

Razen če bi hotela delat samomor, pa poskusit verjetnost če me pobere, beri srce odpove..

V mrzlo morje sicer nisem skočila še nikoli. Sem pa že imela mrzlo kopel. 😉 In prakticirala sem boso hojo po hladnem travniku v jutranjih urah. Občutek je božanski!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close