Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika alergija mleko,jajca-KNJIGA

alergija mleko,jajca-KNJIGA

Zanima me, če obstaja kakšna kuharska knjiga ali pa priročnik, ki bi mi dal ideje. kaj vse jesti oz. pripravljati za po možnosti vse družinske člane brez mleka in jajc.Sem rahlo nesrečna, ker so moji pikici (6 m.) ugotovili alergijo in sem seveda zdaj jaz na dieti (se še veliko dojiva), doma pa smo navajeni na “normalno”prehrano. Ostala dva otroka normalno jesta čokolino, jogurte in podobno, rada pa bi kakšen obrok tudi tako pripravila, da bi lahko vsi skupaj jedli-saj določene stvari vem, ampak se nekako vrtim v začaranem krogu. Nisem pa prav vešča v kuhanju raznih kaš, zdrobov,..(ne vem kaj dodati in kako to kombinirati,da bo okusno), pa bi mi res prav prišla kakšna knjižica! Če katera ali kateri (sorry) pozna kakšno takšno zadevo, bi mi zelo pomagal! Pa kje se jo da dobiti, ali vsaj od katere založbe je!

Hvala vsem, ki se trudite za te forume in lp.

Hej!

Alergije so res zoprna zadeva, poznam. Hcerka je bila dolgo tudi na beljakovine obcutljiva. Nato spomladi tudi se na kaj drugega, nekje do 18. leta. Tako smo se v tem najhujsem letnem casu izogibali tudi psenicne moke. Sama nisem imela nobene knjige, ravnala sem se samo po nekih navodilih dermatologa.
Svoj cas je take dietne napotke ( dibetes, zolcne bolezni….) z ze izdelanimi menuji izdajal CZNG – Center za napredek gospodinjstva. Mogoce tudi za razne alergije; ne vem. Povprasaj v knjigarni ali knjiznici.

Malo pa se pokukaj na forum Alergije in pri Starsi otroci. Kar nekaj mamic se s tem otepa.

Lep pozdrav Babi

Sporoci mi tvoj naslov, pa ti posljem nekaj receptov, saj imamo isti problem in sem se v preteklih mesecih kar nekaj naucila.

Lp, Anita

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close