albanija
Lep pozdrav!
S prijateljico se v prihodnjih dneh odpravljava na potep po Balkanu. Iz Maribora se bova z vlakom odpravili najprej do Sarajeva, nato do MOstarja, Dubrovnika, preko SČG….in od tam bi nekako radi prišli do Albanije ( Skadar, Tirana, Drač ), od koder bi se (po možnosti preko morja) vrnili ponovno v Slo , oziroma na Hrvaško.
Vendar pa je baje problem, še posebej, če ne potuješ s svojim prevoznim sredstvom, saj preko meje ( Skadar naj bi bila edina odprta meja iz SČG ?) naj ne bi vozil noben avtobus, kaj šele železnica. Zanima me, ali ima kdo kake izkušnje? Ali bi se morda dalo priti preko meje s katero izmed turističnih ladjic, ki prevažajo turiste na enodnevne izlete iz črnogorske strani Skadarja v Albanijo? In katero pot svetujete iz Drača nazaj? Ali vozi trajekt do Trsta???
Torej moje vprašanja (za vse tiste, ki ste morda že obiskali Albanijo), kakšna je najlažja pot iz Podgorica do Tirane…in nato nazaj v Slovenijo. Tudi vsakršen drug nasvet/izkušnja bo dobrodošla, vendar prosim za čimprejšnje odgovore, saj odpotujeva že čez 2 dni…
oj
jutri odhajamo v makedonijo nato v grčijo, in čez albanijo preko črne gore v slovenijo (dva para za dvemi avtomobili)… sam sem bil v albaniji že večkrat, s črno goro sta dva mejna prehoda Hani Hotit(iz Podgorice) in Muriqan(iz Bara) je pa res da je glede povezave med albanijo in črno goro z javnim prevozom bolj slabo, drugače rečeno ga ni(vsaj da bi jaz vedel) mogoče avion PG-TIRANA…
če bi bil na vajinem mestu bi štopal iz podgorice proti meji mejo nato prečkal mejo peš in nato nadaljeval s štopom do Skadra(potem pa ni problema), za štop se pozanimajta tudi pri carinikih, ki vamam mogoče zrihtajo štop.
Za vstop v Albanijo je treba plačati 10 Evro…
če imata še vprašanja- tam do 21.00 zanm odgovoriti drugače pa srečno pot!
LP
PS1:se mogoče srečamo:-)
PS2: drugače je tudi hrvaška črna gora relativno slaba povezava(se mi zdi da je samo bus budva sarajevo al nekaj takega)
Forum je zaprt za komentiranje.