Albanija
živjo,
zanima me, če je kdo potoval s svojim avtomobilom po Albaniji.Z možem nameravava iz Črne gore malo prekoračiti mejo, iti preko Shkodre do Lezhe,Kruje do Tirane in nazaj v Črno goro(Ulcinj).Kako je z varnostjo, prenočišči,kopanjem v tem delu Albanije.Potujeva s kombijem v katerem bova sicer na poti spala v kampih.
Hvala
Mi gremo v Al. konec tedna. Po vseh poizvedovanjih, je spanje v avtu ali kemperju dovoljeno (za varnost -hoteli, pumpe, gostilne). Slišim, da je dežela varna, poceni, da so ljudje gostoljubni, ceste pa res malo slabše (smo vajeni slovenskih, tako da ne bi smelo biti problemov). Na jugu je do morja precej lažji dostop, na severu pa cestice k morju prav lahko tudi izginejo kje v bližini bunkerja. Po vsem kar sem do sedaj zvedel, pričakujem kar zanimivo destinacijo.
Živjo,
mi smo bili z avtom v Albaniji poleti 2002. Meli smo se ful fajn, Albanci so ful prijazni in gostoljubni, predvsem na jugu. Mi smo večinoma spali v hotelih, ker je res poceni, pa vedno se da ceno tut znižat, ali pa po privatnih sobah. Ponavadi nismo plačali več kot 10 evrov na noč za hotel s tremi zvezdicami. Tako da žal ne vem nič o kampih. Ceste so obupne, več je lukenj kot asfalta, tko da vozte ful previdno. Pa navada je, da ljudje pred bolj ostrim ovinkom potrobijo, da opozorijo nasproti vozeče avtomobile. To je kr priročna zadeva, glede na to, da se na večini cest dva avtomobila ne moreta srečat. Mi nismo mel nobenih problemov s kakšno krajo al teženjem, je pa res, da smo ful pazil, da nismo nič v avtu puščali. Obala južno od Tirane oziroma Dureša je ful lepša (ni naseljena), je pa povsod lepo:). Če te še kaj zanima, pa vpraši.
Lp Nika
Mi smo bli lansko leto. Kakšnih kampov nismo videl, zato smo spal v hotelčkih, ki res niso predragi. Smo pa večino časa preživel na jugu, ki je bolj redko naseljen. Morje je čudovito, plaže prazne, ni pa kakšnih prijetnih mestec, po katerih bi se zvečer sprehodil. Vsekakor vredno obiska, pa še mal pridiha avanture je.
Prijetno pot! Kemo
Forum je zaprt za komentiranje.