Albanija-dopustovanje-poročilo
Se me spomnite, ko sem pred časom obljubila, da poročam o dopustu v Albaniji (Drač)?
Sicer smo bili nameščeni v fensi hotel (na prvi pogled) in zdaj razmišljam, kaj bi lahko napisala pozitivnega s tega dopusta. Edino to, da je toplo in sončno in da imajo res super naravne danosti, ki pa jih na žalost ne znajo izkoristiti. Najbolj moteča je svinjarija, na žalost nimajo primerne infrastrukture in je vse napeljano v morje. Voda smrdi po fekalijah in v vodi nisem videla niti ene ribe ali kakšno drugo živo bitje. Skratka, že tretji in četrti dan smo začeli zbolevat eden za drugim prav vsi iz skupine in smo prvo mislili, da smo kaj čudnega pojedli. Ko je vodička kontaktirala lastnika hotela, nam je zagovotovil, da je to od vode iz pipe, čeprav je nismo pili, je bilo izgleda že to zadosti, da smo si prali zobe in jedli sadje, ki je bilo umito s to vodo.
Doma smo že en teden, pa še vsaki dan sem po 3x na wc. Še nekaj dni bom počakala, potem pa poiskala pomoč pri zdravniku, saj sem na splošno švoh in se ne počutim najbolje.
Z eno besedo, vsem odsvetujem Albanijo, mi smo si vsi zapeli na avtobusu, ko smo odhajali, Hvala bogu zdaj gremo in nazaj nikoli več ne pridemo.
Že doli pa smo se pogovarjali in se prav vsi strinjali, da ga ni čez Hrvaško in verjetno bo marsikdo letoval še samo pri naših sosedih, vsaj midva z možem sva o tem prepričana.
lep pozdrav!
Tvoji vtisi bodo v pomoč le tistim, ki so od rojstva pa do danes čemeli v temnih votlinah pod Peco. Ostali vemo, da je Albanija že kakih 100 let najrevnejša evropska država, v katere delih je človeško življenje vredno približno toliko, kot vrečka čipsa. Zakaj nisi raje odšla na dopust v kakšno dolenjsko romsko naselje? Bi bilo še ceneje.
Mi smo bili pa letos v Albaniji, tudi v Draču, pa smo bili pozitivno presenečeni, kako je država kljub večdesetletni osami napredovala, pili smo vodo iz plastenk in si umivali zobe z vodo iz pipe, pa ni bilo nikomur nič. In tako dobro, kakor smo jedli v tamkajšnjih gostilnah, še nismo jedli. Da o smešno nizkih cenah ne govorim. Seveda moraš upoštevati, da si na jugu, da je država še v razvoju, ampak se res trudijo, delajo, gradijo…Meni se je zdela Albanija silno zanimiva in bi jo še obiskala. Da ne govorim o veliko nemških, angleških turistov, ki smo jih srečali, nekateri kampirajo, drugi gredo na trekking, obiskujejo mesta. Nekaterim je pač zanimivo raziskovati deželo, o kateri toliko časa nismo vedeli skoraj nič.
Lani smo bili na šestdnevnem potovanju po albaniji. Bilo je – zanimivo! Res pa je, da niti pod razno ne bi šli tja na morje. Bili tako v sarande, kot v draču in čeprav je saradne res bistveno boljši je infrastruktura (kanalizacija) katastrofalna povsod, saj je speljana kar v morje. Jasno, kopali se nismo! V sarande je v hotelu npr. eden od zaposlenih zvečer delil baterije po sobah, ker je zmanjkalo elektrike, v draču je iz tuša tekla čisto rjava voda (pa samo v eni sobi). Sicer je albanije zelo zanimiva, narava super in kar je privatnega (pa mobitel) dela sto na uro (gostilne, bencinske črpalke), kar pa državnega je ena katastrofa. Največja tregedija so ceste in odkar smo prevozili albanijo je ni ceste, ki bi nas lahko presenetila. Albanija vsekakor ni država za turiste, ki jih zmotita že dva komarja v sobi ali take, ki se bojijo, da bodo preveč umazali avto, je pa tako posebna, da jo je že zaradi tega vredno obiskati, ker za toliko “posebnosti” kot jih vidiš tam (npr. policaji ustavljajo avte tako, da na cesto postavijo kamne) moraš pač sicer potovati na kako drugo celino.
Forum je zaprt za komentiranje.