Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Albanija ali Bolgarija?

Albanija ali Bolgarija?

Pozdravček;

Zanima me kam bi se bolj “splačalo” iti za ene dva tedna poleti…v Bolgarijo ali Albanijo?…Zakaj?
Pa, če ima kdo kakšen predlog kaj si ogledati, priporočila,…,link bom zelo vesela…

Lahko pa tudi kakšen tretji predlog 😉

Lep dan;
M.

hoj
bil sem v albaniji in bulgariji
in bi se odločil za albanijo…definitivnio! je že res da zanjo potrebuješ več popotniških izkušenj(iskanje prenočišč, pogajanja, previdnost, hrana), ampak je veliko bolj zanimiva ima bogato zgodovino(saj jo ima bg tud samo vseeno) in je po reliefu podobna slo, ker ima in hribe in morje zelo blizu, priporočam pa ogled skadra in okolico elbasana, pa tirana tud ni slaba… mene so navdušile poroke v nedeljah dopoldne…:-)
ceste so med najslabšimi v evropi… ampak se da povsod pridt… aja pa ob ohridskem jezeru je tud lepo….v bulgariji pa priporočam balčik pa veliko tarnovo…

lp jure

PS:lah me tud na: jure.p@volja.net kej prašaš…

Tudi jaz priporočam Albanijo in to čimprej, kajti čez par let tam kmalu ne bo več kaj videti. Vlanskem letu sem bil tam kar trikrat in iz obiska do obiska se je stvar spreminjala. Popravila cest, oznake, odnos ljudi, na meji, na poti. Vse bolj se trudijo biti podobni stvarem, ki jih vidijo na Italijanski televiziji, pa tudi kapital vlaga v Albanijo vse več. Najlepše je bilo prvikrat pred tremi leti, takrat je bilo stvarno avantura.
lp
dani

Dajte še kaj o Albaniji povedat. Saj letos sicer ne grem ali pa mogoče nikoli, vendar me zelo zanima.

Kaksen prevoz predlagate?
Kaksen nacrt potovanja predlagate?
Ful hvala.

najboljš je potovat z avtom.
sej je res možno da ti crkne samo ti pa nudi ful svobode!
jaz bi šel po(govorim za albanijo) po jadranski magistrali do meje(v okolici Virpazarja(bar-uljcin)) v skadar pol pa na vshod v hribe do kukesija, pol pa na jug proti tirani, iz tirane pa na obalo, in ob obali do sarande in nato pa spet po hribih do korce in nato proti ohridskem jezeru in čez makedonijo, niš in bg proti domu… mislm da bi blo 14 dni dost; dva dni za magistralo in dva dni za iz makedonije, 10 dni pa po albaiji…
je pa res da je treba jet čimprej dol ker pred 3 leti kot je napisal dani in danes je velka razlika… vsaj ob večjih mestih, v hribih manj, so pa izredno zanimive noše ki sem jih videl v hribih nad skadrom(v nedeljo) in poroke na katerih se v koloni vozijo mercedezi not pa svatje v barvitih oblačilih in v zrak streljajo z kalašniki:-)
malo nelagoden občutek dajejo bunkerji ki so posejani po celi albaniji(zaradi fobij hodže) in vojakov na cestah…
v LP je pisalo, da so v sz delu albanije tolpe ki napadajo vse tujce… nisem imel izkušenj z njimi, je pa res da je to najbolj nerazvit del in kjer so ljudje lačni naredijo marsikaj… aja vedno moraš imeti s seboj zalogo vode in hrane! ker poleti so vročine strašne,… in
naj povem še to da ko sem govoril z črnogorskimi domačini in jim povedal da grem v al so me samo gledal, ker oni živijo od rojstva ob meji pa niti ne poznajo nobenga ki bi šel čez mejo… kaj šele da bi oni šli… aja pa na meji so hotl ene takse ki sem jih prvo leto plaču drugo lani pa niso nič več zahteval zato mislm da je to osebno za carinike.(na meji je treba biti zelo potrpežljiv!)

sej bi se še kej spomnu samo se mi ne da tipkat:-(

lp jure

Se zdej mi ni jasn zakaj vsi navijate za Albanijo?….Po cem je boljs?
…papa

jaz tudi ne vem zakaj navijajo za albanijo ampak kaj je res je res ful dobro mesto je pa qeprav govorijo naokoli da so slabi ljudji to sploh ni res albanci so čist prijazni ljudi velik bolj kot nekateri ki radi govorijo da so najboljši

Prijatelji so bili v Bolgariji. Domov so prišli navdušeni.Vidiš lahko vse: mondena letovišča ob morju ali pa vasi, kjer srečaš volovske vprege. Pač odvisno, kaj iščeš. Ljudje so prijazni, cene nizke. Po mnenju fantov pa so dekleta “desetka”. je pa kar daleč za vožnjo z avtom.

Po moji izkušnji so Albanci veliko prijaznejši kot Bolgari. V Albaniji smo zmeraj lahko komunicirali z ljudmi, medtem ko so bili v Bolgariji povečini zaprti vase, nepripravljeni spregovoriti, tudi nasmehniti ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close