Najdi forum

al je virus al ni???

Evo, spet mene … nekej sem srfala po netu in kar naenkrat predme skoči obvestilo, da mi marusa sporoca, da se je moj pc okužil z nekim Trojancem? Da se meni to zgodi? Je to res al ne? REs je, da je v tistem trenutku s PC-jem šlo vse navzdol, zginevale so bližnjice, v recent used files ni blo nič … ko sem ga resetirala, izgleda normalno, tudi dela tako. Zanima me, kako naj izvem, ali je blo res kej na tem al ne? Sedaj skeniram pc s Pandasoftware, pa se zadeva nkamor ne premakne ….

No, zdej pa mam, k sm zadnjič nekej sikala …. EH!

panda je (po mojih izkušnjah) kup dreka.
ena kolegica ga je mela gor, pa še tri črve zraven.

dej si kj konkretnega ()

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Kaj bomo sedaj debatirali, al je trojanec virus ali ni, Maruša? Nisi šla gledat Troje, a? 🙂

Smo kdaj zapisali, da AV programi znajo odstranjevati tudi vse trojance, ki vneto gomazijo po netu? Lahko bi si zapisala ime trojanca, ki si ga fasala, potem bi ti laže svetovali.

Bržkone boš morala diske pregledati s programi, ki zaznajo in odstranijo trojance. Če drugega ne, boš vsaj videla imena sumljivih datotek, ki jih navsezadnje lahko tudi ročno zbrišeš. Skratka, AV programi niso edina in najboljša pot za odstranitev trojancev, nekatere znajo – vseh pa žal ne.

Pišuka, Maruša, imate pa dosti časa, da tako vneto surfate na šihtu. Pri nas tega kar ne upamo 🙂

Kar se tiče telih virusov in podobnih zadev, ter njihovega odstranjevanja nimam pojma. Katerga trojanca sem fasala tut nimam pojma, ker sem samo debelo gledala tist okn in mi nič ni blo jasno, vidla pa sem, da je bilo nekje omenjen troyan, infected ….

Pregledati diske s programi, ki odstranijo trojance????? S katerimi na primer?

pa še to: kaj sploh delajo trojanci? Mene najbolj skrbi, da pridem endan na šiht, pa vse prazno, crknjeno????

Ehjano!

P.S. Tajfun: eni surfamo po službeni dolžnosti ;-)) a ni to fajn!

Skoraj toliko jih je že na voljo kot trojancev samih, npr. Spybot, Trojan Hunter, Anti Trojan Elite etc.

S primernim trojančkom in nekaj malega znanja se ti lahko marsikdo vtihotapi v računalnik – in postane gospodar datotek. Lahko počne skorajda vse kar se mu zahoče: spremlja tvoje surfanje (btw: to lahko počne tudi tvoj šef), bere kaj pišeš svojemu ljubemu, kakšne slike si ogleduješ, kako uživaš ob seksu Severine, krade gesla in številke kreditnih kartic, resetira računalnik, predvaja glasbene datoteke in – celo zbriše diske. Nekateri samodejno pošiljajo tvoj mail naslov in naslove iz adresarja na spam strežnike etc. To je le delček vsega, kar lahko doleti uporabnika.

No, na srečo ni vedno tako hudo, zato jih večina ne jemlje dovolj resno.

Surfanje po službeni dolžnosti je že fajn, dokler se ne začnejo odpirati razna okenca in Maruša v strahu ne klikne na prvi OK.

BTW: linki, ki zadevajo službena opravila bolj redko okužijo računalnik, vsaj moje izkušnje kažejo na to. Saj tudi mene kam zanese, priznam, razlika je le v tem, da znam popucat, kar prileti na disk.

Sonček je… Si kaj skuštrana Maruša? 🙂

Pa prijetno surfanje vsem skupaj!
Tajfun

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close