Akontacija
Zdravo,
v letu 2008 sem plačeval akontacijo vsake 3 mesece. Ali lahko v letu 2009 akontacijo plačujem mesečno ali moram akontacijo plačevati isto kot lani samo vsake 3 mesece. Zaradi višjega zneska, bi želel akontacijo plačevati vsak mesec, je za to potrebna kakšna vloga na durs?
Obračun davka sem oddal 31.3. – Drži, da nov (višji) znesek prispevkov (padel sem v višji razred) plačam šele za mesec April (do 15.5.2009)?
Hvala za vaše odgovore!
Lep pozdrav!
Andrej
Pozdravljen
Ko ste oddajali podatke na DURS (Silvester) vam je izračunalo obrok akontacije in prav tako frekvenco plačila. Poglejte v oddan obrazec, pa boste videli kaj vam je izračunalo. Drugače po moje ne bo problem, če se oglasite na vaši davčni izpostavi in vprašate.
Če ste davčni obračun oddali 31.3.2009, potem sklepate pravilno in boste prispevke po novem obračunu plačali prvič 15.4.2009.
Imejte se lepo, če pa potrebujete še kakšen nasvet pa se lahko obrnete na moj mail: spela@t-2.net in bova še kakšno rekla.
Lp, Špela
A ni, da je potrebno davek plačati do 10. v mesecu (akontacijo)? Kakorkoli, bodite pozorni …do 30.4.09 je potrebno poravnati tudi morebitno premalo zaračunan davek, ki smo ga plačali za jan. in feb.09.
Špela se je najbrž zatipkala. Če ste se uvrstili v višji razred za prispevke: po novem -obračun za april- plačilo 15.5.09.
Forum je zaprt za komentiranje.