Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Akomulator

Akomulator

A mi lahko kdo napise, koliko casa je akomulator ok.

Imam 3.5 leta starega Accorda s 60.000km. Avto je pogosto parkiran v hudi vrocini. Se mi zdi, da to ni dobro za akomulator. Vziga, itd vse super. Se pa sprasujem, kdaj bo treba tudi to rec zamenjati.

Hvala!

PS: Aja, pa kolk taka rec stane?

Mislim, da stane cca 12-15 jurjev. Zamenjala/zamenjal ga boš pa takrat ko bo fuč. To se naprej točno res ne ve.

Ježeš no….
Akumulator ne preskoči v fuč način, ampak počasi umira. To je opazno pozimi ko že tako težje obrne štarter. Ko slišiš tipičen svok počasnega štartanja bo počasi nastopil čas da ga zamenjaš; akumulator se izjemno troši le zaradi prevelike porabe (kratki stik), to pelje celo v vretje kisline in plošče v njem se zvijejo itd. Uglavnem pa je akumulator eden manj problematičnih avtomobilskih delov.

Pri Opel Calibri mi je zdržal originalni akumulator celih 8 let nakar sem avto prodal in ni vrag, da ni funkcioniral še leto ali dve.

akumulator počasi hira

ampak če ga hočeš zamenjati imajo

pri topli akcijo če vrneš starega ti dajo 10 procentov popusta

vse je odvisno od tebe

pozdrav

Hvala! Ze bolj spim.

A imaš še zastvao ali podobne avtomobile, ko je akumulator res počasi umiral? Tko je bilo v starih časih…
V današnjih časih je akumulator fuč čez noč, brez opozoril, preprosto ti ne vžge več čez pet minut. To se pa najraje zgodi v jesenskih dneh (vlaga mraz).
Lahko ti crkne že v garanciji, lahko pa ti dela tudi 10 let brez problemov. Le paziti moraš da se ne vidijo reže in po potrebi doliješ destilirano vodo. (cca 1cm nad režami).

New Report

Close