Najdi forum

akacija

Sin je vceraj prinesel iz morja akacijo, pa ne vem, kako naj jo uporabim. Za pecenje akacijevih omlet jih imam prevec. Pozdrav
Alenka

Pošuši jih za čaj. Je zelo dober.

Hvala Irena, prav to sem nameravala, pa nisem vedela, ce je dober in ce nima kaksnih skodljivih substanc.Vem le, da ga imajo rade cebele in da iz njega lahko podobno kot pri bezgu speces omlete. Pomocis ga v gosto omletno testo in na vrocem olju z obeh strani zapeces.Se enkrat hvala,
Alenka

Hvala Irena, prav to sem nameravala, pa nisem vedela, ce je dober in ce nima kaksnih skodljivih substanc.Vem le, da ga imajo rade cebele in da iz njega lahko podobno kot pri bezgu speces omlete. Pomocis ga v gosto omletno testo in na vrocem olju z obeh strani zapeces.Se enkrat hvala,
Alenka

Prababica je sušila akacijevo in bezgovo cvetje, vse skupaj je zmešala. Njeni čaji so bili vedno božanski.

O hvala tudi tebi Tora. Sin je med akacijo prinesel nekaj bezgovega cvetja in sem ze dala vse skupaj susiti v sobo ob oknu.Tudi bezgovo cvetje bom se pridno nabirala za susenje in bezgov sirup.Za smrekove vrsicke pa sem ze malo pozna, ceprav sem z Gorenjskega med Kranjem in Skofja loko.Hvala obema in lep pozdrav
Alenka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close