ajdova kaša
Pri nas smo ljubitelji ajdove kaše, pa vendar ni prav pogosto na jedilniku, ker si vedno kdo skoraj polomi zobe :-(( Pa ne zato, ker bi jedli surovo. Enostavno nimam pametne ideje, kako prebrati kašo tako natančno, da ne bi vmes ostal kakšen kamenček. Nič kaj prijeten občutek, ko ugrizneš vanj.
Kašo na roke res temeljito preberem, dobro operem, pa še ni dovolj.
Ima kdo kakšno pametno idejo, kako se lotiti “problema”?
Joj, brez vezen problem! In to v današnjem času? Če eno ni dobro, kupi drugo, oziroma menjaj znamko. Jaz dosti kuham kaše, pa klobase delam, pa pečem in dušim, pa še v življenju nisem našla kamenčka notri. Mogoče pa niso kamenčki notri?Mogoče je pomešano staro in sveže skupaj ?Malo bolj poglej! Pa še naprejdober tek!
Ja, draga Suzuki, pa je res problem. In to v današnjem času. Pa ti povem zakaj. Res je, ni problem zamenjati znamke živila. Ampak doma imam hudega alergika, ki lahko je le živila, ki so preverjeno ustrezna. In ta pridelovalec nudi certifikat o ustreznosti, poleg tega pa so določena živila še dodatno testirana na odsotnost glutena. V živilih, kupljenih v trgovini je le ta prisoten v več primerih, ko to iz deklaracije ni razvidno. Tako preprosto je to.
Postavila sem vprašanje in hvala za odgovore. Koliko je pa kakšen problem brezvezen je pa relativno. Marsikomu je brezvezen problem, kako skuhati rižoto ali pa speči jajce na oko. Ampak forum naj bi bil namenjen vprašanjem in izmenjavi mnenj.
Ja kamenčki znajo biti problem, morda le en dogodek v zvezi s ajdovo kašo, pred nekaj leti smo imeli Kamniški motoristi še svoj prostor v bljižini Jate, tam smo se zbirali, klepetali, vozili spretnostne vožnje, bil je velik asfaltiran parkirni prostor. Nekega dne pa, na delu parkirišča, traktor, na tleh pa nekaj rjavega, pridem bljižje, ajdova kaša, kmetje iz okolice so sušili ajdo v prelepem dnevu, kar na asfaltu. Potem so jo pozno popoldne pometli. No glej tu pa se pojavita 2 vpr. Ali so prej pometli parkirišče, Ali je vmes prišel kakšen kamenček ??
No tu v tej zgodbi bi bilo lahko nekaj resnice, res pa ti moram priznati, da sem do sedaj srečala le sem ter tja kakšen kamenček, kupujem pa ajdo, navadno iz Ete, ali pa katero drugo, zdaj jo imam iz Hrvaške, saj je mnogo bolj poceni, pa tudi želela sem jo poskusit.. jo pa vedno samo sperem, pa ni bilo kakšnih incidentov s lomljenjem zobov.
LP BC
Forum je zaprt za komentiranje.