Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ajdova kaša in cvetača

ajdova kaša in cvetača

Doma imam cvetačo in bi jo rada pripravila – pa da ne bi bila priloga krompir, sem razmišljala o ajdovi kaši.

Pozna kdo kak preizkušen recept za to kombinacijo? Ali kakršenkoli namig v zvezi s tem? Hvala!

Skuhaj v slani vodi kašo, hladno začini kot, da bi delala kruhove cmoke(majeron, sol, poper, pražena čebula, 3-4 jajca, slanina….), daj v pekač in peči 30 minut pri 180 C, zraven pa naredi cvetačo v juhi ali pa v solati….

Hvala, bom pa res poskusila! Samo ne jem mesa – lahko dam kaj drugega namesto slanine?

Ja enostavno spustiš ali pa veliko čebule nareži na drobno in s oljem, dolgo počasi praži, dokler iz bele ne rata zlato rjava, ker to traja tam uro naredim več, potem porabim še za kruh s čebulo…ali čebulno pogačo(na testo od pice daš preliv iz pražene čebule, kisle smetane, naribanega sira, sol, poper in majeron….)

Hvala!

Mi imamo radi rižev slan narastek s cvetačo ali brokolijem.

Ali skuham polento, dam plast v pekaček,malo soparjene cvetke cvetače polagam na plast, razžvrkljam jajček z dodatkom malo smetane in nariban parmezan, začinim in prelijem. Na to še eno plast polente.Po vrhu pokapljam z olivnim oljem. Popečem v pečici.

Lp

Sliši se slastno, babi, bom poskusila!

Kroki, sem poskusila po tvojem receptu in je bilo mnjami!:)

Me veseli !

Tudi juha je dobra, rabiš ene 2-3 dcl kuhane ajdove kaše, malce čebule prepraži, dodaj ajdovo kašo, začini (sol, poper,bazilika, majeron, rdeča paprika, lovorjev list) zalij z vodo in cca. 1-2 dcl mleka. Kuhaj par minut, poskusi, dodaj sol po potrebi in če imaš doma malce sladke smetane ali kisle……..namesto vode, lahko uporabiš, če seveda ješ, govejo juho, ki ti je ostala od prejšnega dne.

Kroki, ustvarjalna in domiselna, kot vedno:)))

Yupi, tam nekje pri slanih narastkih, je natančnejše opisano.

Obema lep dan

Babi !

Lepo vas je spet brat, da ste bolj aktivna na forumu.
Smo se zadnjič (beri 3 tedne) nazaj potepal po Kopru, pa sem se spominla na vas…………no zdaj vas berem.
Povejte kako je kaj vnuk in hčerka ? Še prihajajo ?

Imejte se skrajno lepo, BC

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close