Najdi forum

Airmandalay

Na pomoc!!!

http://www.airmandalay.com mi ne da moznosti nakupa preko interneta!!!!!! (pa se spomnim, da pred mescom dni je delovalo ????????????????)
;((((((((((

Superstar :))

Joj, sej gre, sm cist zmesana!! :))

Imam pa eno drugo vprasanje:

Iz BKK imam polet v EU ob 23.40. Nameravam iz Yangona v BKK v jutranjih urah.
Ali lahko v Yangonu ze cekiram prtljago za EU, tako da mi jo v BKK ni treba prevzemat in ponovno chekirat??

Da.

Ti, superzvezda -zdaj pa že pejt 😉

🙂 hehe super dooper 🙂

Aja – če ti bo potovanje uspelo (in bo tudi prtljaga potovala s tabo hehe) pa nas (tvoje pomočnike na forumu) lahko potem povabiš na kak čaj 😉

Obraz si pobarvaj s tanako, da te bomo prepoznali 😀

Sej ste skos trobl “ti kr prasi, ti kr prasi”, kaj zdej neki ni prov! :))
Sm skos govorila, vprasanj ne bo zmanjkal do odhoda!! in to je zdej se cele 3 tedne! 🙂 Sej drgac bi tud jz ze jutr! 🙂

No ni kej, ste super pomocniki!!!!!!!!! Caj velja! 🙂

Z Airaisa na zalost ni mogoce cekirat v Yangonu ze za EU, tko da tud prtlago mors v BKK prevzet in na novo cekirat (pise na njihovi strani pod FAQ).
MarkoP, ti imas izkusnje z Bangkok Airways, da se to da?

Drugace pa berem v LP, sicer se za staro letialisce, da obstaja “left luggage office” (70B up to 24h), tko da ce je to tud na novem je super!!

:))
No problemo!

Nekam čudna politika letečih azijcev 🙁
Če boš letela s Thai teh problemov sigurno ne bo – enako velja tudi za BKK Airways (oboje preverjeno in preizkušeno).

“Left luggage” sem že uporabil (pred leti), da sem šel za dobrih 10 ur v mesto – namesto da bi posedal po letališču. Cena je bila za kos (ne glede na velikost).

Je pa problem, če moraš prtljago prevzet in na novo čekirat – ker to pomeni tudi prehod meje in posledično pridobitev vize. Dvomim, da gre mimo tega :((
Hmm, pa verjetno še letališka taksa (na starem letališču 500THB)

Včasih je bila ena skrivna fora, ki ni bila nikjer javno objavljena, da ti ni bilo treba plačati takse, če je bilo med prihodom na letališče in naslednjim odhodom manj kot 12 ur. Se spomnim, da sem v to dolgo prepričeval “nevedno” osebje – no, na koncu so mi le dali (s prav nič veselja) en žigosan listek z napisanimi urami.

Vidim da dons se ni noben nc napisu na tem forumu, pa bom spet jz :)))

Naslednje vprasanje:

ce imam na razpolago 12 dni, kako naj si jih razporedim (kje najvec kje najman) med: Yangon – Bagan – Mandalay – Heho, upostevajoc ladijski prevoz med Bagan in Mandalay!

Hmm, tole bo pa sedaj še za en čaj 😉

Yangon
marsikoga na začetku odvrne – gneča, kaos, svinjarija – tako, da ti težko svetujem koliko časa preživeti v njem
sam sem si ga na prvem potovanju dodobra ogledal (in prepešačil) v 3,5 dneh — letos sem si ga pa razdelil na 2×1,5 dan
če so ti všeč le “znamenitost” potem bo tudi 1 dan dovolj – ko si dodobra ogledaš Švedagon pagodo, so potem vse ostale brezvezne
meni je všeč tudi ulično življenje, tako da mi ni bilo dolgčas — sem si tudi za Švedagon vzel 2x čas, da sem opazoval (in fotkal) ljudi
verjetno boš odvisna tudi od prihoda in odhoda letala v BKK

Bagan
vsaj 2 ali 3 dni
rentaš kolo za 0,5$, se izgubiš med templji, malce pokramljaš z domačini in mine dan
če pa fotkaš in loviš sončne vzhode in zahode bodo pa še 3 dnevi premalo
http://www.pbase.com/marko_p/bagan

Mandalay
meni samo mesto sploh ni bilo všeč
1 dan za mesto, pa en dan za okolico (Amarapura, Sagaing….)

Heho
verjetno si mislila Inle in okolico — Heho je v bistvu le izhodišče (letališče, križišče cest)
eni pravijo, da je jezero preveč skomercializirano — očitno sem imel srečo in ga videl v času, ko je bilo belih zelooo malo
definitivno en dan (od zore do mraka) na jezeru
če bo vreme OK in si ljubiteljica hoje pa pojdi še na kak trek (1-3 dni)

Bi ti pa priporočal, da krog obrneš:
če boš že na začetku videla Bagan potem vse ostalo ne bo tako lepo
ladja iz Bagana proti Mandalayu gre proti toku – potrebuje več časa (vozi 5x na teden – ugotovi katere dneve ne)

Če si za največji razadalji (RGN-NYU in HEH-RGN ali obratno) omisliš letalo potem bo tistih 12 dni ravno dovolj (vidim, da imaš podoben način potovanja kot jaz – z veliko predpriprave – pa je potem na poti le malo časa izgubljenega za tavanje)

…ježeš…G.Rugelj…Samos…pardon., kloni kličejo…a si sposoben vsaj to, S.?

l.p. T.

…interpelirati…g….klon “Urik” von Sp….namreč…

Koliksne so kaj zamude notranjih letov?

Ali se Air Bagan ne da kupit na internetu??????

Živijo

Zdraven mesta Ngpali ( znano po lepih plažah cca 200km vzhodno od mesta Pyay) je baje vojaško letališče.
Ko sem bil v Burmi leta 2004 so med popotniki krožile govorice , da se od tam da z vojaškim letalom(MIG21) do Mandalaya ali Yangona če si dovolj korajžen in probaš(in pri tem uspeš)podkupiti kakega pilota oz. njegovega nadrejenega.Cene so se po govoricah sodeč vrtele okrog 80usd.A je kdo kaj slišal o tem??

Lp

Ja, ja – jaz sem se peljal – je bilo samo 40$, ker sva bila dva pričvrščena na prostoru za bombe.

Sori, ampak tole je pa definitivno post meseca :))))))

Čisto tako za štos si poglej kako sličico Miga in potem razloži kam bi šel “potnik”.

Ej se ne spoznam na letala.Mogoče imajo kake F-???(dvosede)…se pa je precej govorilo

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close