ah ta poročila
Pozdravljeni!
Kot večina tudi jaz se ukvarjam s temi poročili. No želela sem to sama delati, ker nimam kaj veliko, imam pa težave. Z speltne strani ajpesa sem prenesla Excelov obrazec, ker mislim, da mi bo pomagal pri pošiljanju. Pa je že težava, ko vpišem matično št. podjetja, saj mi javi, da subjekta s to št. ni vpisanega. ha, ha, ha Pa pustimo to, težava je nekje drugje.
1. poslovni izid sem nekako uspela narediti (subvencijo sem upoštevala pod AOP 084)- ali je prav ali ne še ne vem.
2. bilanca stanja – težave: zatakne se že pri sredstvih: vnesem stanje na računu (AOP 023) in odprte terjatve do kupcev (AOP 022) dobim nek znesek, ki je enak pod AOP 001 in 012.Ni pa enako 026 kot bi moralo biti. Mislim, da od tu naprej nekaj delam narobe. AOP 027 mi je enak kot AOP 087 v poslovnem izidu. Je tako prav? odprte so še samo obveznosti za plačilo prispevkov in mobitela. A bi mogoče pod 029 morala dati preostanek od subvencije?
3. Kje navedem kaj sem vložila v s.p ob odprtju (1000€, in če je to sploh potrebno navajati?
4. Plačala sem še akontacijo dohodnine, kje to navedem – verjetno samo pri davćnem obračunu?
Se opravičujem, da sem Vas zasula z vprašanji, a se lovim – začetnik. Saj če se bom kaj razširila, bomo zadevo reševali preko računovodij, do tedaj pa …
Za odgovor pa že vnaprej hvala! dušica ste, ko nam na forumih pomagate!
Forum je zaprt za komentiranje.