agencijske nategnitve
junij 2004 odločim se da grem v topolšico , ker sem bolj suh grem preko ilirike. že pisanje voučerja je bilo katarstrofa. po pol ure so le napsiali , namesto začetka z večerjo napisali kosilo.
ker je bila samo rezervacija in polni penzioni ni bilo težav. razen 5 jurjev ki so jih dodatno zaračunali.
2 za prijavo in 3 za kredit. posvsod kjer dajejo na obroke ni dodatnih stroškov tukaj pa 3 jurji
dobim polno solate a v topolšco grem z voučerjem. ostalo ne nosim z sabo
receptor me pozna in nič ne teži. ko prijazno poiklepetava mi da ključ , sploh se ne sekira zaradi začetka z kosilom. če bi bilo to na hrvaškem bi bil cirkus. a v topolšci cirkusa ni
cirkus pa je bil kakšen mesec kasneje. nekaj vprašam na iliriki in me nadere !
od takrat je lordwales sam svoja turistična agencija. vse izlete in potovanja organizira na zelo viskokem nivoju , o kraju kamor gre ve več od domačinov , ima zelo natančne zemljevide in še kakšno reportažo napiše !
zato ne zaupajte agencijam in postanite sami svoja agencija
potovali boste ceneje , hotele in sobe lahko rezervirate direktno
če ste sam svoja agencija nategnitev ni
Zadnja sprememba (11-01-06 20:51)
Tole je pa malce za lase privlečeno. Glede na to, da je bil rezerviran polni penzion je takole; lahko se sam odločiš, da prvi dan začneš s kosilom in končaš z zajtrkom; druga varianta pa je, da začneš prvi dan v htl z večerjo in končaš zadnji dan s kosilom. Kot želiš sam. Tako se najavi tudi v htl in nihče ne “dela” nobenih problemov. Sicer pa, če se s tem nisi strinjal bi to lahko povedal že ob prijavi v agenciji oz. ob podpisu pogodbe. Saj si menda prebral, kaj podpisuješ?
vse je enostavno , dokler se ne zakomplicira. Pri last minute agencijah je polno reklamne solate , prostori majhni , uslužbenci živčni saj niti lastnega stranišča nimajo , za tabo nove stranke , in tako naprej.
Po pol ure si želiš samo skozi vrata in ti je ravno kaj podpisuješ. gledaš samo na ceno drugo te ne zanima
Zadnja sprememba (12-01-06 21:31)
zakaj pa potem sploh živiš v Sloveniji če te nič v njej ne zanima ? prepričan sem , da niti svoje bližnje okolice v krogu 5 km še nisi videl do podrobnosti in ker volk ne gre iz svoje kože prav tako površno gledaš tudi tam kamor greš . le tebi se najbrž zdi fajn ko se pohvališ da si bil že gdove kod in da je to čim več kilometrov od tam kjer nisi videl še nič .
vsekakor pa kdor ne ceni lepote okrog svojega doma jih ne tudi drugje , preprosto zato ker jih ne vidi. seveda vidi le tusto kar mu je nekdo drugi rekel da je lepo in zanimivo .
na kratko torej : pusti lordu da brani kar se mu obrambe vredno zdi , ti pa si na hitro oglej sosednjo ulico ali vas in poglej kje pravzaprav živiš in če boš ugotovil , da ti tam ni všeč pojdi čimprej kam kjer je lepše.
pa srečno pot
Prav imaš, Franc! Strinjam se s teboj!
Zato tudi je domet Travela pljuvanje po ljudeh in osebni napadi.
Če pa pogledaš fotografije, je preko 80 % vseh slik, ki so gor, narejenih kar po temah – od Gorenjske, Dolenjske in tako naprej. Skratka pridpelješ se do najbližjega drevesa, ga trikrat poslikaš in obesiš na Travel. In tako si si takoj dvignil samopodobo.
Niti toliko ni vloženega truda, da bi zlezel na nek hrib in tam naredil “gasilsko”.
Tako da so tiste slike, ki prikazujeko katero od svetovno poznanih naravnih čudes, ki niso v okviru Slovenije, že kar moteče…
Da ne govorimo o sliki kakih živali ali pričev od drugod.
No, če sem bolj natančen. Slovenija je že lepa, ampak z našimi mejami ni konec sveta. Zadnji, ki so imeli tak predsodek, so bili Rimljani. Oni so govorili, da je na mejah Rimskega cesarstva tudi meja sveta.
lp
bv
Zdaj pa vem kam gremo za zimske – v Topolšico. In mislim prekleto resno.
Glede agencij se pa strinjam toliko, da dokler ne gre kaj povprek je super, da se ti ni potrebno še z tem ukvarjat. Sem pač lena in se rada pocrtam.
Sem pa že naletela na slabo izkušnjo in ” agencija ” ni bila nič kriva.
Vsak po svojih zmožnostih, me pa nekaj vseeno zanima – če ste že na tem forumu tako nestrpni, kako se sploh obnašate v tujini? Ali je pa tisto – vse kar je domače je poden, kar je tuje pa O.K.
pred odhodom na dopust so potrebna naslednja pojasnila :
– ne pišem bedarij , ampak resnico. resnico o agenciji ilirika, ki rabi pol ure da ti napiše voučer za topolšco / če bi poklical hotel ne bi porabil več kot 3 minute /
– osebni napadi : zgleda da smo slovenofili v podrejenem položaju , čeprav se največje lepote skrivajo v okolici naših domov. poglejte mojo galerijo ludvikova pot. takih naravnih lepot ne najdete v veliko krajih evrope !
– agencije : Kogarkoli ki resno potuje vprašate o tem bo rekel od 30 % pado 100 % več.
agencije ne naredijo nič , kar naredijo naredijo vodiči. vodičem je ravno , še bolj pa zaposlenim v agencijah.
potem ko pokasirajo najmanj 30 % marže in še 5 jurjev te naderejo !
– franc je najbolj pametno povedal
– moje peš pohodništvo po sloveniji in zamejstvu je dokaz da svega ne moremo videti v londonu ali jugo vzhodni aziji.
Zadnja sprememba (15-01-06 20:31)
Forum je zaprt za komentiranje.