Najdi forum

Afrika?

Pomoč forumovci!

Čez poletje bi šla na dopust v Afriko za 14. dni v tunis. Zanima me proti čemu se moram cepit, koliko časa prej, potem v kolikem času dobim potni list in kaj je še pomenbno da vem predno odpotujem?

hvala in lep dan

Nin@

cepit se ne rabiš..kupuj si ostekleničeno vodo v original pakungi..potni list dobiš tudi v 3 dneh, samo plačaš hiter postopek…drugač je pa Tunis čist razvito in moderno mesto in v njem dobiš glih karkoli potrebuješ..

Odvisno od tega, KAM v Afriko greš. Afrika je velika. Za nekatere države je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici, druga nevarnost je malarija. Za cepljenja sicer vprašaj na Inštitutu za varovanje zdravja:
splošne napotke za potovanje pa si preberi na spletni strani zunanjega ministrstva.

Konkretne podatke o državi, v katero odpotuješ, pa dobiš na veleposlaništvu te države pri nas (oziroma na tistem veleposlaništvu te države, ki je pristojno tudi za Slovenijo).

Jst sm šla na maturanca v Tunizijo, pa se ni blo treba nič cepit. Moraš bit pa res pazljiva pri vodi, tudi ustekleničeno moraš dobro preverit, če je originalno zaprta (da ne dobiš steklenice s kako lokalno brozgo). Driska je skoraj neizogibna, zato je fajn met ogljeve tablete proti driski oz. karkoli, da vsaj mal drži :)) Sadja ne priporočajo jest, sam mi smo ga po dveh dneh kar jedli…nič narobe…driska pa itak v vsakem primeru stalna gostja 🙂 Hrana je bila vsaj v našem hotelu ful dobra…samopostrežni meniji, raznoliko, fuuul se naješ.

Na severu Tunizije je bolj suha vročina, na jugu sopara (smo bli proti koncu avgusta)…sonce kr fajn pripeka, kak klobuček, zaščitna krema in lahka oblačila so obvezna. Za mestna jedra je primerno, da si mal bolj zakrita oz. nisi ravno v vročih hlačkah in topu…že tko boš v vsakem primeru za moške atrakcija .))

Če kupuješ na štantih obvezno barantaj, kaki trgovci sicer postanejo nesramni, ampak ker je dosti štantov s podobno kramo, lahko takoj zaviješ h prijaznejšemu. Cene postavijo kar visoko…npr. na 30, 40…vredno pa ni več kot 15.

Nepozabna dogodivščina je pardnevni safari z džipi po puščavi…priporočam jahanje kamel, marsikaj vidiš. Vozniki znajo narest super vzdušje (vsaj naš je), upaj le da se ne pokvari klima 🙂 Večeri pa itak – vodna pipa, arabska muzika…fajn 🙂 Nočno življenje v diskotekah je bolj čudno…sami moški :))) Samo, če si z družbo je itak vseeno…

V morju se mi nismo kopali, ker je blo celi teden ful valovito morje.

Kar se Tunizijcev moškega spola tiče so fuuul prijazni in zelo radi osvajajo tujke…sploh kakšni hotelski delavci :))

Za potni list je moj fant čakal okrog 14 dni, najbolj pametno ga je sploh čim prej zrihtat, ker na teh UE itak nikol ne veš :((

V vsakem primeru pa je Tunizija fajn za doživet.

jaz ti priporočam eno steklenico viskija s sabo. Sicer ne maram žganega, ampak naši skupini je prav viski pomagal, da nismo fasal driske:) Edini na celotnem safariju smo vsak obrok zalili s par požirki viskija. Sam tolk pazi, da te domačini ne vidijo pri tem početju:)))))

Ja kar se tiče viskija, je res, kar pravi pikapoloneza. Tudi mi, ga vedno imamo s seboj in še nikoli ni imel nihče prebavnih težav.

Ampak ste pa res smešne. Nina zato, ker sprašuje za Afriko na splošno, ve pa zato, ker enačite Afriko s Tunizijo.

emm, če bi bolj natančno prebrala, bi videla, da nina sprašuje za Tunis, oziroma verjetno za Tunizijo

je pa res, da nas večina ob omembi afrike pomisli na podsaharsko afriko, ostalo bi vsaj jaz smatrala kot sredozemlje

Joj, pa res, sploh nisem videla. Kaj hočemo, človek je navajen, da so zemljepisna imena pišejo z veliko začetnico. 🙂

Ojla.
Ni res, da je driska neizogibna. Le premrzle vode ne smeš pit, pa obvezno mora biti ustekleničena in seveda JEGER mora bit tisti čas tvoj najbolš prjatu :)))) Sama sem totalen antialkoholik, pa sem vseeno vsako jutro naredila en požirek pa seveda še kakega zvečer.

Ma kolkr se spomnim za Tunizijo ne rabiš vize.
Priporočam ti, da greš na vsaj 3-dnevni safari s terenci in ne avtobusom….

Uživaj dopust pa arabce pozdravi. :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close