Najdi forum

sedaj imam navaadno linijo( zgoraj v hiši), od spodaj imamo isdn. rada bi se priklopila na adsl, pa ne vem kaj vse rabim. kablov ne bi rada vlekla po celi hiši, zato me zanima ali je kaka cenejša varjanta za tiste brezčične.

Najprej moraš vedeti, da ima brezžična zadeva malce omejitev, pa tudi razdalja zna biti problematična.

Potrebuješ:
– adsl/wi-fi router – cena nekje od 15.000 – 25.000 sit
– wi-fi mrežna kartica – cena nekje od 5.000 – 10.000 sit

je pa to v stilu – malo denarja – malo muzike, daj raje malce več denarja, pa ti bo sistem bolje delal, posebej cenejši routerji imajo težave npr. z p2p omrežjem (mula, kazaa…..)

je pa tudi problem razdalje – torej če imaš veliko železa v stenah je vprašljivo, če ti bo wifi pravilno in dobro delal – mogoče pa tudi nea bo delal.
Malce več napiši kako imaste bajto – kje misliš imeti router in kje računalničke

v spodnji etaži imamo en računalnik in tam tudi isdn modem. jaz imam pa zgoraj računalnik in navadno telefonsko linijo, zdej me pa sam to zanima, kaj bi blo najboljšeza adsl.

pa še to, če si potegnem kabelj od soseda, ki že ima adsl. ali potem njemu dela računalnik počasneje, če jih je več priklopljenih???

v spodnji etaži imamo en računalnik in tam tudi isdn modem. jaz imam pa zgoraj računalnik in navadno telefonsko linijo, zdej me pa sam to zanima, kaj bi blo najboljšeza adsl.

Pač v tem slučaju si kupiš adsl in ga priključiš spodaj – tudi spodaj priključiš
adsl/brezžični ruter – spodnji računalnik je lahko direktno preko kabla priključen, za svojega zgoraj pa kupiš brezžično kaertico

pa še to, če si potegnem kabelj od soseda, ki že ima adsl. ali potem njemu dela računalnik počasneje, če jih je več priklopljenih???

– Seveda mu bo delal počasneje, poglej sedaj ima npr. 1000 KB povezavo samo za sebe – če priključiš na njega še npr. 3 računalnike se povezava deli z 3 – torej ima vsakdo za sebe npr. samo cca. 300 KB seveda če hkrati vsi dlajo – če nea delajo – potem .-.

Teoretično seveda vsi delajo počasneje, v praksi pa…. največkrat ne visijo vsi hkrati gor, in tudi.. redkokdaj se vleče s polno paro ( razen pri kakem downloadu), tako da brez problema delujejo mrežice tudi z 10 uporabniki na 1 tamali adsl..je pa cena naročnine pač toliko nižja.In vsakdo pač mora vedet, da ni sam na enem adslju (kazza ..). Sicer ima pa o tem verjetno vsakdo svoje mnenje in vsa so prava 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close