ADSL
1. Zamina me če lahko preko switch-a neodvisno priklopim še en računalnik.
DA
2. Ali gre to vse pod enim userjem oziroma pod enim naročniškim razmerjem.
DA – do 4 računalnike na eno naročniško razmerje
3. Kakšen kabel potrebujem od ADSL modema pa do switch-a (navadni ali cross).
Odvisno od switcha, načeloma pa rabiš navadnega, ali pa cross
4. Ali dobi pol vsak user svoj zunanji IP.
DA
lp
Saj sem vedel da se fixaš, al o čem ste se že pogovarjali? Samo ne reče se fixen Ip ampak fiksen IV (intravenozno)
Še vprašanjce: Kako pa pravzaprav prideš do svojih 10M brezplačnega prostora na spletu pri ljubem nam siolu? Je treba spet pismeno prosit, kot znajo zakomplicirat za vsako reč? Mislm, na Volji si pač uploadal na ftp://ime@ftp.volja.net/ime, kaj pa na siolu?
Ej Wega ti pa kar nehaj s takimi in najprej imaš dve domači nalogi:
Čez cesto preveri, če še dela una s tatojem (tam nekje)
potem pa sestavi programček:
Begin
goto CezCesto;
if na_poti_je_avtobus then exit;
else
Očisti očala:
pojdi po stopnicah;
if padeš na stengah then exit;
else
ooooooooo gospodična eno pivo prosim();
uočavaš_zadeve_zadaj();
if tatoo_je_se_tam then klic funkcije ALERT();
exit;
exit;
function Alert (parameter tatooo_je_se_tam;
WriteAlert (‘Ohoj ljudstvo – funkcija je True’);
klic procedure kdo_časti;
hehehehe()
end:
; Vsi happy hehe
lp
Prostor za spletno predstavitev
SiOL-ovi naročniki klicnega in ADSL dostopa do interneta imajo od septembra dalje možnost, da naredijo brezplačno spletno predstavitev, ki gostuje na SiOL-ovih strežnikih. Zmogljivost predstavitve je lahko do 10 MB.
Do prostora na spletu lahko dostopate s pomočjo FTP-ja, protokola, ki omogoča računalnikom, da komunicirajo med seboj. Naslov FTP strežnika, s katerim se povežete z vašim prostorom na spletu je ftp://freeweb.siol.net. Za povezavo s strežnikom potrebujete enega od FTP programov. Brezplačno programsko opremo dobite na internetu, npr. na http://www.tucows.com.
Uporabniško ime za dostop do FTP strežnika je enako vašemu uporabniškemu imenu, ki ga imate za dostop do interneta. Geslo je enako, kot ste si ga izbrali za dostop do interneta.
URL naslov spletne predstavitve je enak uporabniškemu imenu, in sicer http://freeweb.siol.net/uporabniskoime .
Zaenkrat ni možna postavitev spletnih strani, ki uporabljajo skriptne jezike (ASP, PHP, CGI, ISP, … ).
Pa a res misliš da sem šel najprej tebe morit z temi vprašanji??. Mislm brez heca, klikam pa klikam po uporabniških straneh siola in PRISEŽEM, na vse kar mi je svetega (pa če Union takoj propade) da se mi na ftp://freeweb.siol.net nikakor ni uspelo skonektati. ne hebe pa pika. tisto baterijo mi vrti po “raziskovalcu” uploadat pa ne pusti. Pa geslo gor al pa dol. Zato sem si mislil, da kakor znajo zakomplicirat tam kjer ni treba, da potrebuješ še kašno pismeno prošnjo s štirimi koleki in pol. In JA, firewallu sem pustil skozi. Volja dela. Tale ftp://freeweb.siol.net pa pametuje, da bi ga zlodej.
kar se pa tiče makroja, ki si ga spisal dodajam:
Begin
goto CezCesto;
if date is sunday 16 pm
if tajfun is free, hmmm is freee, whoever is free
be there
else
why the hell I have this beatifoul tatoo????
if tatoo_je_se_tam then klic funkcije ALERT();
exit;
exit;
function Alert (everybody has time)
WriteAlert (‘Ohoj ljudstvo – funkcija je True’);
‘listen veri kerfuli koz ajl tel zis onli uans
klic procedure Wega časti
end:
; Vsi happy hehe
lp
Stalen fiks torej?
Jep, cute ftp dela. Pravzaprav še preveč dobro dela, sploh me ni vprašal, na kateri ftp se hočep priklopit, kar na siolov freeveb me je ruknil. Mejduš!
kar se pa programčka tiče pa se je prikradla gromozanska napaka:
ne 16 pm ampak 4 pm, seveda in ne sunday ampak
monday or thursday.
Forum je zaprt za komentiranje.