Najdi forum

ADSL prekinja

Ali mi prosim morda kdo zna svetovati, kaj bi lahko bilo krivo za random prekinjanje ADSL povezave?

ADSL imam že nekaj let. Ta teden se mi 1-4 krat na dan povezava prekine, neodvisno od tega, ali kaj delam ali ne, neodvisno od tega, ali Outlook kaj dela ali ne, skratka izgleda čisto random.

Pri tem mi vcasih po tem, ko se povezava prekine, na PC-ju kaže, da je prekinjena, včasih pa, da je še vedno vzpostavljena, čeprav ne dela. V obeh primerih se na SIOLu zabeleži prekinitev povezave. Jaz si to razlagam kot znak, da na mojem računalniku ni “kdo” prekinil povezave, če pa PC včasih niti ne ve, da je prekinjena.

NOD32 ne najde kakšnega virusa, SpyBot in Ad-Aware pa tudi ne kakšne zalege.

Lučke na modemu normalno gorijo. Ko se prekine, lahko povezavo takoj ponovno vzpostavim in do naslednjič je vse v redu.

Kaj bi to lahko bilo?

Pri nas se dogaja popolnoma enako in to že kak mesec. Imamo Trio paket in poleg tega prekinjanja interneta tudi telefonija ne deluje normalno (ne vidimo številke klicočega in neodgovorjenih klicev). Televizija pa dela normalno (tudi ko internet prekine).

Na Siol smo klicali že vsaj 10x, 2x je bil tu Telekomov delavec, v prihodnjih dneh ga pričakujemo tretjič. Prvič je pogledal modem in slušalko ter strokovno ugotovil, da trenutno internet dela. Drugič je pregledal po celi liniji (no, skoraj celi – po sosedovi hiši ni plezal) vse spoje žice. Zdaj pa nam bodo menjali modem (imamo Sinope 568+).

če imaš adsl preko siol-a jih pač pokliči – ter zahtevaj zamenjavo modema
oz. prijavi napako in naj te njihov predstavnik obišče in odpravi
napako – saj ti plačuješ mesečne stroške zato, da ti sistem
deluje in ne zato da dela/ne dela.

Seveda pa čisto lepo obstaja možnost, da imaš na svojem računalniku
kaj narobe nastavljeno in ti prekine linijo.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Evo kaj mi je povedal Telekomov serviser: na širšem mariborskem območju imajo že nekaj časa težave, ki uporabnikom povzročajo prekinitve. Težave odpravljajo na višjem nivoju.

Hvala obema.

Na SIOL sem že kar nekajkrat klicala. Preverili so linijo in rekli, da je OK. Hja, saj meni je v tistem času tudi vse delalo. Sedaj pravijo, da bodo prišli modem zamenjat.

Upam, da bo to res pomagalo. Nastavitve na mojem računalniku bi morale biti v redu, ker so nespremenjene že dve leti. Ma, vse kar si upam spreminjati je to, da delam posodobitve antivirusnega programa in Windowsov. Pa me vseeno to doleti 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close