Najdi forum

ADSL – ni povezave

Na računakik (win xp) sem inštalirala adsl.
Že prej sem bila uporabnica na siol-u, tako da sem morala opraviti samo novo preregistracijo iz navadne na adsl.

Že isti dan sem na računalniku našla sasser-ja, ter ga odpravila z nadgradnjo windovsev. Inštalirala sem cca 8-10 servis packov oz. Upgradov, pač vse, za kar mi je program javil, da so potrebni ( na srečo sem dobila cd z njimi, saj mi je pri povezavi na internet računalnik ugašal).

Sedaj pa mi sploh ne vzpostavi več povezave oz. Javi mi, da je povezava na adsl vzpostavljena, ne zna pa mi odpreti nobene strani, vse so trenutno kao nedosegljive, tudi strežnika za pošto ne najde.

Na računalniku imam inštaliran tudi proklik in tudi ta ne deluje več, do inštalacije servis-packov je deloval.

Ne z nortonom in ne z e-trustom ne najdem nobenega virusa.

Kaj naj še poskusim, je kje slučajno kaka mala “caka”, ki sem jo spregledala?

Lp!

Ta mala caka je lahko čisto nedolžen trojanček, ki ga morda tvoj AV program ne zazna. Diske preveri še s Spybotom ali kakšnim drugim programom za odstranjevanje trojanskih virusov oz. programov.

Skratka, če je povezava vzpostavljena, surfat pa ti ne pusti, je lahko eden od razlogov tudi to.

Upam, da ti bo uspelo.

Preverila tudi s Spybotom, nič.

Pognala tudi Scandisk in defragmentirala, stanje se ni nič spremenilo.

Nimam pojma….ali mi ostaja še kaj drugega kot format.

Se pravi, da si na začetku lahko dostopala do neta preko ADSLja, po namestitvi vseh popravkov pa ne moreš več?

S formatom pa še kar malo počakaj, saj imaš v xpjih konec koncev možnost sistem obnoviti na predhodno delujoče stanje.

Preverjeno, ker sem del popravkov namestila iz CD-ja, del pa sem že potegnila iz Microsoftove strani ( ko se mi končno čarunalnik ni več resetiral).

Pa tudi delovanje Proklika sem pred popravki preverila (tam dostopam prek modema; samo pošlji/prejmi in ne delam direkt prek internete, je pa svoja povezava na drugo številko).

Tudi Outlook express je deloval, zdaj ne več, ne najde strežnika.

Je mogoče “kiks” v tem, da sem želela preveriti poleg e-trusta še z nortonom in mi je je javil napako pri uninstalu e-trusta. Sem ga pa potem blokirala, namestila norton, pregledala, deinštalirala in ponovno brez problema inštalirala e-trust?

Ahm, jah no takole…
Jaz bi na tvojem mestu sistem postavil nazaj (Start –> Accessories –> System Tools –> System Restore) na datum, ko so ti stvari delale normalno.

Nato korak po korak nameščaj popravke in preverjaj, kdaj zadeva “crkne”.

Mislim, da je za navadnega uporabnika to najlažja varjanta, mogoče pa ima kdo kakšno boljšo idejo.

Po toliko popravkih restore najbrž ne bo mogel obnoviti stanja na zgodnejši čas, ali pa? Bo povedala Barca…

Kako pa imaš skonfigurirano ADSL linijo. Če jo imaš preko priloženega SIOL Cdja, predlagam da Windowsem XP (spet če jih imaš) prepustiš, da najdejo ADSL.

LP

Hoj vsem!

Žal nimam pojma, kaj vse sem čarala (dobesedno!), ampak stvar zdaj deluje.

Nisem sicer prepričana, če bi mi res morala spodaj desno kazati povezave 3x (lokalno omrežje10.0 MB/s, local area 100.0 Mb/s ter SIOL ADSL).

Kaj vem, dela mi povezava, dela pošta, proklik….in vse ostalo tudi.

Včasih imamo norci srečo :)))

Pa hvala za vse nasvete!!

LP!

Barca, ob taki vročini, kot smo je imeli zadnje dni, mora tudi adsl ‘gret’
Pa Be Happy ::)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close