Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija ADSL in avtomatska prekinitev zveze po dol. času

ADSL in avtomatska prekinitev zveze po dol. času

Dobro jutro

Pri povezavi ADSL, ko imam vklopljeno samo e-mule, in zraven ne delam nič, mi po določenem času računalnik sam prekine zvezo. Prej opozori, vendar če nisem pri PC, ne more tega preprečit. Kje se ta čas nastavi na daljšega, tako da bi mi ptrkinil linijo kasneje?

Hvala za vsak nasvet.

Mislim da lahko naštimaš na avtomatsko ponovno vzpostavitev zveze. Tudi meni je stalno ven metalo ko sem še bil pri siolu, pa sem si pač tkao naštimal.

A da pa mi dalj časa ne bo prekinilo, pa ne morem nastavit?

Tvoja povezava (ikona) > Lastnosti > Možnosti > glej Možnosti za ponovni klic > Čas nedejavnosti pred prekinitvijo > nastavi na NIKOLI. Pa spodaj namalaj kljukico v Kliči ponovno, če se…

Meni se nikoli sama ne prekine.

Ne vem kaj je narobe, imam tako nastavljeno, kot praviš, pa mi še vseeno prekine (Idle time before hanging up = never). Ali ima kakšen vpliv SIOL?

Mogoče gre računalo v t.i. standby – zaspi in takrat (če imaš tako nastavljeno),
seveda prekine povezavo.
lahko prekine povezavo tudi npr. odjemalec za e-pošto (outlook, outlook express) in podobni programčki.

ti poglej, ali je vedno čas enak – npr. 10 minutk
pa računalo vključi brez zagnanih programov, pa poglej kaj se dogaja 🙂

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

PC ne gre v stand by položaj. Če ravno ujamem to, me vpraša, če obdrži povezavo in potem odšteva (ne vem točnokoliko sekund), a takrat lahko ohranim linijo, če pa me ni, mi jo enostavno prekine.

Klical sem tud na Siol, pa so mi svetovali naj resetiram modem (zunanji), to sem naredil in ni bilo nič bolje. Tud nekak logično mi je, da ni to stvar modema, sicer me ne bi računalnik vprašal ali naj ohrani linijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close