Najdi forum

administratorju

Odločno protestiram proti kakršnim koli reklamam na maile travela. cenjeni agenciji sporočam da na njihovo bavarsko pravljico ne grem , ker sem tam lahko za 20 jurjev najmanj 3 dni in ne 2 kot oni organizirajo ob najmanj 30 % proviziji

zato administrator namestite anti apam filter. dost mam spama !

Zadnja sprememba (25-11-05 18:04)

pa mi zrihtaj za 3 dni za 20 jurjev.

Si opazil da samo ti protestiraš?

Tukaj bi mu dal prav!

Za 20.000 si tudi jaz ogledam vse tri gradove ludvika bavarskega pa še munchen. Edini problem je da se na bavarskem ne da spati v hostlih(če si nad 27 let) kot povsod drugod po Evropi).

Če jih gre pa še več skupaj in si stroške bencina, vinjete in predorov(se jim da tudi izogniti) delijo pa sploh.

čez avstrijo za največ 30 evrov , do munchna pa na štop , ker je od munchna do avstrijske meje dražje kot po celi avstriji z vlakom. privatno sobo se na bavarskem da pozimi dobiti že za 20 evrov. pa nihče vas ne preganja !

Agencije dajo osnovno ceno !

doplačila so za enoposteljno sobo , izlete ki niso v programu , tringelt vodiči , turistične takse , prijava

Zadnja sprememba (27-11-05 19:31)

v ceni tega izleta je vedno vključena:
– vstopnina (cca 45 EURO – skupinska cena, drugače je dražje – vključena ladjica na Chiemse + 3 gradovi)
– 1 polpenzion
– vse takse
– stroški cestnin, predorov…

Drugače na štop jaz osebno nikoli ne bi šel enako s spanjem v hostlih

Ne vem, za čigavo ponudbo gre v tem primeru, ker jaz nisem nič dobil na mail. Imajo pa vse ponudbe, ki sem jih videl, eno skupno značilnost:

CENA NE VKLJUČUJE VSTOPNIN ZA VOŽNJO Z LADJO TER ZA GRADOVE.

Ali je ta drugačna?

Zdravo!
cena te ponudbe je zelo ugodna- zgleda da je “MR Lordwales” potoval samo z prstom na
zemljevidu!!!!
Jaz sem živela 25 let na bavarskem, sem vsak mesec saj enkrat tam (blizu vseh gradov)
poznam jih in cen vstopnice- za 20.000 SIT-da greš sam…………… NO WAY!!!!!
razen če nič ne ješ, greš tja na stop in se gradov pred vhodom ogledaš!!

Za 20.000 tri gradove in Munich???- kaj bi pa videl? tehnični muzej- Grad Nymphenurg- olimpiski stolp- ??? to je res špasno!

Povej mi – na ta sistem bi še jaz rada šla na bavarsko- čeprav sem vsak mesec tam- samo ne za ta denar!!

definitivno za 30 k vključene vstopnine in ladjica

Pri kateri agenciji si to gledal?

Na bavarskem lahko kupiš med tednom “BAYERN TICKET” med vikend pa SCHOENES WOCHENENDTICKET to pomeni da se lahko peljajo 5 oseb 24 ur z vlakom ali pa pod zemljo
za 20 do 25 Evrov! po celi bavarski.
tudi če daš 20 Evrov za nočitev (kar je res možno dobiti) ni 20.000 tolarjev dovolj za 3 dni- verjami mi!

cristine moraš gledat na vse skupaj pozitivno. upoštevaš mednarodne cene vozovnic , če pa greš iz jesenic z mednarodno karto samo do podrožce , potem pa doplačaš na vlaku ali v beljaku kupiš karto do meje z avstrijo to je največ 15 evrov. pomnoženo z 2 je 60 evrov. vstopnine 30 evrov. prenočevanje 40 evrov. skupaj je 130 evrov kar je v tolarjih dobrih 30 jurjev !

upošteval sem zgornje cene , kakor sem se prepričal na avtomatu v arnoldstainu je do dunaja manj kot 15 evrov. upoštevajoč bližino nemčije čez salzburg kar je dobrih 200 kilometrov dunaj pa čez 300 bi karta stala okoli 10 evrov. avstrijske železnice imajo dnevne karte z polovičnimi cenami nemških železnic. cela koroška cel dan za 4 evre

uporablja se taktiko slabe kontrole sprevodnikov. najverjetneje če imate karto iz jesenic do beljaka vas nihče nič ne bo vprašal , kot ni mene ko sem šel iz beljaka na jesenice. lahko bi prišparal 10 evrov kolikor stane mednarodna karta. tudi od arnoldstajna do beljaka me nihče nič ni vprašal , z karto ki stane evro in 60 centov bi lahko šel do celovca kar je več kot 50 kilometrov.

prevoz ne bi smel stati več kot 40 evrov vstopnine 30 in prenočevanje 40 evrov. kar je 110 evrov in v tolarjih dobrih 25 jurjev

če pa upoštevamo da se gre z avtom je strošek na osebo krepko pod 100 evri. nikjer ne piše da se mora plačevat drage vstopnine za bavarske gradove. upoštevajoč vse to lahko preživimo tri dni v avstriji in na bavarskem tudi za 15 jurjev.

agencije računajo povprečno 150 evrov brez vstopnin. ko sem bil na dopustu v kransjki gori 7 dni sem za tri izlete, eden v avstrijo in hrano in prevoze plačal 25 jurjev. stroškov z sobo nisem imel ker imamo v kranjski gori družinsko stanovanje. ker imam v kranjski gori žlahto me bodo ko se bom odločil za bavarsko brez težav zastonj peljali do beljaka kar je čez korensko sedlo 20 minut.

tukaj je že nekaj evrov prišparanih. do nemške meje manj kot 200 kilometrov , do munchna dobrih 350 kilometrov

tako to gre cristine in kje piše da se ne sme štopati in kakšno noč prespati na vlaku

glej na ta svet pozitivno , in privošči si prečenje avtrijsko slovenske meje čez tromejo. prišparala boš nekaj evrov. in če pogosto potuješ na bavarsko oziroma v slovenijo kupuj lokalne karte.
namesto čakati v beljaku se zapelješ do arnodstaina. z povprečno kondicijo boš v 4 urah v ratečah.

proga iz munchna gre po dravski dolini se pravi da se prej pride v beljak kot arnolstain. od arnolstaina do beljaka je 20 minut , na postaji vlak čaka 15 minut , do meje najmanj 50 minut kar je
ura in 5minut. v tem času si z arnolstaina skoraj na vrhu tromeje

ker je da večina vlakov iz munchna je mednarodnih večina potnikov niti ne pomisli da bi šla na kopanje in sprehajanje v bližni warmbad kjer se sobo z zajtrkom dobi že za 15 evrov in v arnolstain.

glede hrane ni treba skrbeti. kupi se jo v diskontu ali marketu

MOGOČE JE NORA IDEJA PEŠ IZ RATEČ DO ARNOLSTAINA , AMPAK TO POMENI DA SE PRIŠPARA KAR NEKAJ JURJEV , KER STA IZ KRANJSKE GORE SAMO 2 VARIANTI AVTO IN VLAK. KORENSKO SEDLO KJER JE SAMO AVTO OZIROMA TAXI OZIROMA ŠTOP IN AVTO OZIROMA AVTOBUS JESENICE IN VLAK BELJAK.

ŠE BOLJ NORA IDEJA JE PEŠ IZ BELJAKA ČEZ SPITAL OB DRAVI DO BAD GASTAINA.
70 KILOMETROV OZIROMA 5O PO PLANINSKIH POTEH.

STE POMISLILI DA BI ŠLI NA BAVARSKO Z KOLESOM , NEKJE OB POTI POSTAVILI ŠOTOR. POTEM BO 10 JURJEV PREVEČ ZA 3 DNI AVTSRIJE IN BAVARSKE !

v današnjem času še do wc ne znamo več brez avta jamranje o visoki ceni prevoza z vlakom relacija munchen jesenice je le delno upravičena. zakaj je treba vedno dodatno uro čez podrožco in še na jesenicah kazati osebno policiji ?

ali ni bolj enostavno čez korensko sedlo ali pa si narditi izlet v toplice warmad in peš čez tromejo
napaka večine potnikov ki potujejo iz munchna do ljubljane in obratno ej mednarodna vozovnica.
ceneje je da vas nekdo pelje čez koresko sedlo do kranjske gore. tam na avtobus do jesenic in potem na vlak. še ceneje pa z vlakom do arnolstaina in peš čez tromejo v rateče

to kar pišem je povprečnim ljudem noro tudi meni se je zdelo dokler nisem prehodil 40 kilometrov peš. naslednji dan sem bil bolj spočit kot po celodnevnem sedenju !

Torej cristine če pogosto potuješ na bavarsko in imaš dobro kondicijo poskusi v letnem času z kolesom. Štart na korenskem sedlu. čez beljak , špital , bad gastain , salzburg do avstrjsko nemške meje. to je nekaj več kot 200 kilometrov. razdalja ki se jo da dnevno prevozit !

verjetno potuješ z avtom kjer pa so stroški če si sama primerljivi vlaku

Zadnja sprememba (29-11-05 21:14)

Ti si pravi junak!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zaljubljena sem v bavarsko, rojena sem tam bila in živela 25 let preden sem se vrnila v Slovenijo.
-ampak če grem na obisk imam samo vikend (48 ur) in sorry- nimam časa za takšen način potovanja!
Veš, če pa grem na bavarsko si prevoščim pivo, bele klobasice in še kaj- tako da si ne nosim iz Mercatorja.

če jaz prav razumem – bavarska za tri dni za 20 oz. 30 jurjev, s tem da večino časa zapraviš za čakanje na prevoz, si stalno v strahu, da te kje kakšen sprevodnik ne dobi brez karte (za kar se v nemčiji in avstriji plača ohoho kazni!!), nazadnje pa se greš kopat v neke avstrijske terme in greš peš nazaj v slovenijo. pa si ti to že preizkusil v praksi ali smo nam zdej tle pamet soliš?

preizkusil sem samo delno , na koroškem. Vendar je moj izračun točen , v smislu filozofije popotništva. jaz verjetno ne bi spal v šotoru , sem pa navdušen nad šlepanjem na vlakih. v sloveniji imam vedno karto , v tujini tudi čeprav za prihodnost razmišljam da jo bom imel samo nekaj postaj. Če imaš karto ti sprevodnik ne more nič avstrijski lokalni vlaki imajo avtomate za karte na vlaku

jaz sem tudi za bavarske klobasice ki jih strežejo prsate kelnarce in brezalkoholno pivo

Zadnja sprememba (30-11-05 18:49)

Hm, Lord. Enkrat sem to vprašal že nekoga drugega, pa je bil ogenj v kozarcu vode…

Pa bom vseeno tudi tebe.

Si sam mogoče že kdaj šel potovat na način, ki ga propagiraš? Kaj dlje od Kopra in Nove gorice?

Ali je to tudi pri tebi samo modrovanje na temo “takole bi hodil okrog če bi mi bilo dano”?

lp

bv

Zadnja sprememba (30-11-05 22:59)

Ja to je tko kot sem že enkrat spržil debato na tem portalu o zapravljanju na potovanjih. Eni bi se do nezavesti matrali, samo da bi prišparali 500 SIT. Pa zapravli ure in ure iskanja najboljše kombinacije, ne pomislijo pa kolk cajta so zabil. Sicer je to pri nekaterih res prava bolezen. Kolega s solidno službo in plačo je hodil kupovat po teh velikih trgovskih centrih (Merkator šiška, BTC in Leclerc) v vsakega po stvari ki so ble tam nejcenejše. Pa sploh ni dojel da je za bencin dal več kot prišparal, da ne govorimo o času. Pa sadje je jedel glede na sezonske cene, recimo jeseni so najcenejši verjetno jabolka in grozje. Spomladi je blo to absolutno predrago. Pa če je šel bencin gor recimo za 4 SIT. In če je mel pol tanka še polnega, sigurno na bencinsko po 20 litrov, saj prihranek znese celih 80 SIT! Za ta dnar se niti čevljev ne obujem, kaj šele da grem v avto in se zapeljem na bencinsko,pa tud če je le za vogalom…
Tko da taki ljudje definitivno obstajajo, pa svoj način tudi na potovanjih prakticirajo. Bog obvaruj takega sopotnika, znorel bi prvi dan…

Lp

Andrej

Prsate kelnerce in brezalkoholno pivo, žalostno, res žalostno, približno tako kot tista Clintonova: poizkusil sem, inhaliral pa nisem. Tu pač pomoči ni več.

L O L
zanetil si požar !!!

1985 -eyfa – european youst forest action – na internetu ni ničesar – rešil nekaj slik in jih zložil v scren saver – nisem pisal da se bom šlepal zastonj na vlaku ampak da se bom šlepal z lokalnimi kartami – grem tudi dlje kot do nove gorice in kopra – lani novembra sem bil v ljutomeru – v vsako smer 300 kilometrov – tudi v beljaku sem bil ki je od mene 200 kilometrov – in še kaj bi se dobilo

prilagajam se finančnim zmožnostim – ali nov računalnik ali nova potovanja – potujem v glavnem v kranjsko goro – če bo kdo tam ta vikend naj uživa – jaz bom užival doma – sem bil v kranjski gori v začetku novembra

Zadnja sprememba (02-12-05 22:00)

kaj naj recem:)na zalost se vse vrti okoli tega p….denarja.Zakaj greste po svetu,pa ceprav iz n.g. v solkan?jast grem ,da zamenjam usakodnevno rutino,veste kaj sem pogruntal v mojem mizernem zivljenju,da se zivi za trenutek in to ta,ki ga zdaj vdihujem in me bol.. k….,ce kosta (stane) mal vec kot bi lahko.ko sem lutal po svedski ,ki ni prav poceni ,sem prekoracil moje banalne izracune(kako prisparat 500sit)za 20 procentov in mi ni zau.pac ko pridem domou stisnem pas za kak mesec ali dva(letos za tri:) ).ce mene uprasate bavarska za 20000 al 30000 ,ma lahko tudi za 50000 samo da jo vidim tako kod v resnici je:)saj pas ima veliko “ljukenj” .

l.p.astek

Res smo te lahko veseli, humor, ki ga gojiš, je resda tipično slovenski in cankarjanski, a sem vseeno upal, da bo tehnološka sodobnost odpihnila šentflorjanske razsežnosti umovanja, jamranja in samopomilovanja. Pa nič.

Videl bi vsaj tisto kar vidiš če greš s povprečno aqgencijo(predpostavimo enodnevni postanek).

Le ta te bo npr. odpeljala na Marienplatz, pa npr.Frauenkirche, Teatinenkirche in morda še v ENO od stvari za plačati(vračunano v ceno potovanja) npr. kaka od tistih tri stvari, ki si jih omenila ali pa Pinakoteka ali če so v koraku s časom in novostmi novi Alianz stadion namesto starega olimpijskega. Ampak največ eno, če sploh kaj.

Popoldne pa bi imeli prosti čas in takrat bi si pa lahko ogledala kar te zanima, seveda na SVOJE STROŠKE. Če pa seveda vračunaš še vse kar bi rad videl pa stroški krepko presegajo 20.000

A ta SCHONESWOCHENENDE še obstaja? Ker kolikor jaz vem so jo že zdavnaj skenslali in z njo vred vse mogoče popuste na nemških železnicah. Zdaj, ko so videli da so se malo zaj…li jih sicer uvajajo nazaj a tako lepo kot je bilo nekoč(še recimo GUTTENNACHTTICKET pa BAHNCARD in podobni popusti) nikoli več ne bo.

To tudi ni vračunano v cene agencij.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close