Adijo lasticne slamice
zzaloga, 30.06.2021 ob 07:59
Papirnate slamice so čisto zanič. Se razmočijo in razpadejo po minutki.
Sem si naredila zalogo za več let.
Žličke so pa lesene super.
Tudi jaz sem si naredila zalogo slamic za vec let ??
Lesen pribor mi je pa tako-tako, fajn je, ker je bolj trd kot plasticni, a obenem je bolj grob in stalno pazim, da se ne odkrusi kaksna trska z zlice, vilica in noz sta malo manj nevarna.
Svet in vsi, mahnjeni na to plastiko, ste res nori. Si lahko na tem linku pogledate, kaj plastična slamica naredi živalim: https://www.youtube.com/watch?v=4wH878t78bw
Pa imate še veliko videov na to temo na YT, ampak vam, ki vidite samo svoj prav, itak ne koristi.
Desperadodajka, 30.06.2021 ob 09:30
Odpovej se plastiki, pa boš ostal brez avtomobila, računalnika, telefona, televizorja, radia, brez vseh gospodinjskih aparatov, brez elektrike in pristal nazaj v srednjem veku. Ne moralizirat brez veze, če si ves v plastiki.
tole kar si naštelo je v življenju kar pomembno, cviček, teran in pivo pa lahko piješ brez slamice, zato res ne vem, zakaj je še s to plastiko treba svinjat.
da bi pa jedel s plastično žlico ali vilicami se mi pa ne zgodi niti v najbolj morastih sanjah.
Desperadodajka, 30.06.2021 ob 10:34
Slamice nič bolj ne svinjajo okolja kot ostala plastika, ki je vam pomembna. Če ste taki ekologi, se odpovejte vsem civilizacijskim dobrinam iz plastike. Ni treba na druge hinavsko s prstom kazat, raje poglejte, koliko plastičnih odpadkov sami povzročate.
A pa tebi res ni jasno, da določene stvari pač potrebujemo za funkcioniranje in preživetje, določene – kot so slamice – pa so popolna neumnost.
Desperadodajka, 30.06.2021 ob 11:43
V katerem konceptu je potreben letalski prevoz za preživetje? Koliko plastike vsebuje letalo? Je treba tega? je treba toliko goriva trošit, da se riti prevažajo po nebu? Je to nujno za preživetje?
Bi rekel, da je,. če potuješ poslovno. Enako velja za avto, računalnik. Slamica niti približno ne spada v to skupino.
Nimaš kaj potovati poslovno. Se da vse sposlovat preko videokonference. Ta “poslovnost” je izgovor razvajencev. Pa rabi poslovno letalo, pa rabi poslovno limuzino, pa poslovno večerjo in ne vem kaj. Kot da se ne da brez tega poslovnega preseravanja preživet. Takle poslovnež zahteva zase na tisoče ton plastike za svoj poslovni standard, potem bo pa drugim pamet solil o slamicah.
Desperadodajka, 30.06.2021 ob 12:14
Nimaš kaj potovati poslovno. Se da vse sposlovat preko videokonference. Ta “poslovnost” je izgovor razvajencev. Pa rabi poslovno letalo, pa rabi poslovno limuzino, pa poslovno večerjo in ne vem kaj. Kot da se ne da brez tega poslovnega preseravanja preživet. Takle poslovnež zahteva zase na tisoče ton plastike za svoj poslovni standard, potem bo pa drugim pamet solil o slamicah.
Replika je tako pametna kot ti.
Forum je zaprt za komentiranje.