ADAPTER ZA TRDI DISK
Kupila sem adapter za en starejši trdi disk (disk sem vzela ven iz enga 10 let strega računalnika) zdaj sem ga hotela s pomočjo adapterja pregledat….vse sem ok prikljućila,vendar ko grem na MOJ RAČUNALNIK tam vidim samo to kar je vedno,A (ta male diskete), C direktorij, in E (za CD-je)…disk se pa ne pojavi.Priključila sem preko USB-ja…kaj lahko še naredim=
Lepa hvala za pomoč!!
evo, sem ti pripela eno slikco kakšen je adapter….v glavnem, nima nobene možnosti nastavitve,na eni strani gre v adapter elektrika, potem pa priključek na trdi disk in na drugi strani kabel za USB, ki gre potem v računalnik
hvala za pomoč !!!
[img]http://www.shrani.si/f/2c/4Z/fZ6OUwM/dsc00513.jpg[/img]
Zaženi računalnik in počakaj, da se vse postavi tako kot je treba. Nato disk, ki je pod napajanjem priklopi v USB režo v računalniku. Če ne uspe na prvi reži poskusi z naslednjo. Praviloma moraš slišati značilen zvok za priklop USB naprav.
Če to ne dela, (predno začnemo komplicirat) poskusi priključiti po istem postopku na drug računalnik, če je seveda na voljo.
Sicer pa. Pojdi v Nadzorno ploščo (Control panel), Skrbniška orodja (Administrative tools), Upravljanje računalnika (Computer management). Na levi je Upravljanje diskov (Disk management) in poglej, če vidiš tvoj disk na desni strani. Če ga, klikni z desno tipko in izberi Spremeni črko pogona in poti (Change drive letter) in mu določi črko pogona. Potem poglej v MOJ RAČUNALNIK, če ti ga zazna.
Forum je zaprt za komentiranje.