Ad aware
Imam vprašanje: trenutno imam v teku ad aware 6… Skenira mi c disk. Na strani se mi pa občasno pojavlja okno od Bitdefender, da je zaznal blabla.. in da rač ni bil okužen.. pritisnem ok, okno izgine. Ad aware pa se ustavi..sicer piše, da skenira, a zdaj je od tega že pol ure in še vedno se kaže peščena ura( skenira),.. številka skeniranih datotek je pa že pol ure enaka..
Kaj bi to bilo? zakaj tkao dolgo skenira?
Prosim za kakršen koli nasvet v zvezi z ad awarom..kako ga čimbolj učinkovito uporabljati?
Hvala
Prvo prekini povezavo z internetom. Še prej pa seveda naredi update vsega… Potem pa izbriši vse nepotrebne datoteke, Temp direktorij, Internet Temporary Files, Cookies… Potem zaženi Ad-aware in na koncu še AV… To ti javlja zato, ker je Ad-aware naletel na kakšno smet, ki jo skenira tudi BD in ti BD javlja opozorilo. Zato prej izbriši vse nepotrebne datoteke…
Lp, Max
Da pobrišeš Temp direktorij:
Klikni na Moj računalnik, klikni nekam v prazno v naslovmo vrstico in vanjo vpiši “%temp%” (brez narekovajev!) in pritisni ENTER. Označi datoteke in Izbriši. Brez skrbi, vse kar se da pobrisat, bo kompi sam pobrisal.
Internet Temporary Files in Cookije pa pobrišeš kar iz brskalnika. Če uporabljaš IE: Orodja > Internetne možnosti > zavihek Splošno > poklikaš gumba Brisanje piškotkov in Brisanje datotek. Samo ne se ustrašit, če bo malce mlel. Na istem zavihku lahko pobrišeš tudi Zgodovino.
Na zavihku Vsebina pa klikneš gumb Samodokončaj, označiš kar želiš in Pobriši obrazce, pa boš počistila tudi vnose (besede), ki jih vpisuješ v iskalnik in naslove.
daj klikni to povezavo potegneš čist kratek program,si ga instaliraš ni teba nobenih nastavitev ti zbriše vse kar je treba in se ti ni treba nič bat da bi kaj preveč zbrisalo.Potem pa probaj naprej s tem tvojim problemom rešit(ad aware),če bo kaj boljš sam kakor se men zdi da najbrž nebo ker sem mel jaz podoben primer ko sem začel skenirat z tem ad awarom mi je blokiral ker se je začel nekaj petljat ta Bitdefender vmes.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.