Access
Pozdrav!
Sem nov in se oglasam prvič. Potrebujem pomoč v Accessu in sicer imam narejeno poročilo katero bi želel izpisati. Poročilo je narejeno na osnovi neke tabele in mi pri izpisu vedno izpiše vse zapise, jaz pa bi želel samo en zapis, katerega si pač izberem. Če je kdo toliko dober da mi pomaga se mu zahvaljujem.
Hvala
Imaš 2 varjante.
Lahko si najprej narediš query in narediš izpis na podlagi le tega, če pa želiš izpisati le točno določen podatek pa lahko narediš filter na izpisu.
Klikni z desno mišjo nekam na izpis(v design viewu) in izberi Properties. Za section si izberi Report. Lahko klikneš tudi nekam spodaj na sivo in boš za section že avtomatsko dobil Report. V Filter vpiši ime polja = spremenljivka.
Npr če imaš v tabeli polje Zaporedna, potem vpiši nekako takole : Zaporedna=stevilka.
Nato nastavi Filter On na Yes in zaženi izpis. Vpiši številko in dobil boš le izpis za vpisano zaporedno. Če želiš zopet vse postavi Filter On na No.
Hvala, to dela vendar bi še želel malo drugače. Po vsj verjetnosti sem malo nerazumljivo napisal. Imam narejeno tabelo in neko formo v kateri si poiščem nek zapis in tega bi podem želel izpisati, tako da mi ne bi izpisovalo vedno vseh. Gre pa za nek pregled podatkov opreme. Enak princip imam za nov zapis ki ga dodam. Hvala za hiter odgovor in pomoč.
Aha, potem gre pa to takole nekako.
Izpis najbrž kličeš na eventu nekega objekta, za primer vzemiva da je objekt nek knofek(Command Button) in izpis se pokaže ob njegovem kliku (event On Click).
Pa pojdiva po vrsti…
Na formo nalimak knofek(Command Button) če ga že nimaš. Ko ti zaštarta wizarda ga prekliči. Pojdi v lastnosti gumba(Properties) in poišči Event On Click. Klikni na tri pikice … in izberi Code builder. Odpre se ti VB editor kjer je nekako takole :
Private Sub Command1_Click()
End Sub
Vmes med Private Sub… in End Sub skopiraj tolele :
On Error GoTo Err_Command1_Click
Dim pom As Long
Dim ImeIzpisa As String
Form_Imenik.Seznam.SetFocus
pom = Form_Imenik.Seznam.Text
ImeIzpisa = “Imenik”
DoCmd.OpenReport ImeIzpisa, acViewPreview, filter1, “seznam=” & pom
Exit_Command1_Click:
Exit Sub
Err_Command1_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_Command1_Click
Stvari ki jih imaš za popravit, da bo delalo pri tebi…
Form_Imenik.Seznam –>
Form_Imenik je ime tvoje forme
Seznam je ime polja na tej formi, ki enolično predstavlja tvoj dokument
DoCmd.OpenReport ImeIzpisa, acViewPreview, filter1, “seznam=” & pom –>
“seznam=” & pom , seznam je ime polja v tabeli, ki je prikazan v zgoraj omenjenem polju na formi.
To deluje če je polje tipa Number, če pa je Text pa ta vrstica zgleda takole :
DoCmd.OpenReport ImeIzpisa, acViewPreview, filter1, “seznam='” & pom & “‘”
Sedaj ko v formi klikneš na gumb se ti odpre report v previewu.
Bo šlo?
Moram razočarat. Ali sem tako neroden al ne razumem v glavnem meni to ne gre. Imam tako:
On Error GoTo Err_Command1_Click
Dim pom As Long
Dim ImeIzpisa As String
DN_obstojec.Nalog.SetFocus
pom = DN_obstojec.Nalog.Text
ImeIzpisa = “Izpis”
Exit_Command1_Click:
Exit Sub
Err_Command1_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_Command1_Click
Ko kliknem na gumb mi javi “Object required” pa sedaj ne vem kateri?
Oki pa pojdiva takole
napiši tole :
Dim pom As Long
Dim ImeIzpisa As String
DN_obstojec.Nalog.SetFocus
pom = DN_obstojec.Nalog.Text
ImeIzpisa = “Izpis”
Preveri če drži tole:
DN_obstojec = ime forme
Nalog = ime polja na formi DN_obstojec
Izpis = ime reporta
seznam = ime polja v tabeli, ki je prikazan v objektu Nalog
Skopiraj zgornjo kodo in zaženi še 1x. Sedaj se ti ob napaki ustavi na eni od teh vrstic(obarva jo rumeno). To vrstico skopiraj semle.
Če še ne bo šlo, mi bazo lahko pošlješ po mailu, lahko tudi brez podatkov v tabelah če so občutljivi.
pošlji na hmmm@afnegunca.com pa bomo vidli kaj nagaja 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.