Najdi forum

ABS težave

Pozdravljeni!
Nujno bi prosila za pomoč in sicer lansko leto sem kupila popolnoma novega Ford Focusa.
Do prejšnjega tedna je vse delovalo zelo super, zadnjič pa ko sem se peljala domov in mi je na cesto skočila srna sem zavrla in mi je začelo zelo hudo tresti stopalko za zavore, čeprav naj bi avto imel ABS sistem. Sem že poklicala na servis in so mi rekli, da se je spraznila posoda za ABS in da mi jo bojo napolnili ampak me še niso poklicali za termin. Ali se lahko sedaj vozim z avtom ali je kritično?
Hvala za odgovor!

Pozdravljeni, kakor ste napisali menim, da deluje vse normalno, saj se je pravilno vključil sistem abs. Abs pomeni anti block system oz. sistem proti blokiranju zavor. Delovanje le tega si poglejte http://sl.wikipedia.org/wiki/Aktivni_varnostni_sistemi. Vedno, ko se zavira z vso močjo (ko se do konca pritisne stopalka za zavoro) se vklopi abs sistem in posledično se občuti na stopalki tresenje. Pri vseh vozilih z absom je tako. Ne razumem pa odgovor iz servisa, da vam morajo napolniti abs. To se ne da, abs je elektronski pripomoček, ki uravnava zaviranje in se ne polni. Napolni se kvečjemu zavorno olje, ki hladi zavore ob zaviranju. Če olja ne bi imeli bi se zavore pregrevale in ne bi delovale oz. bi delovale slabše. Torej na napisano menim, da je z vozilom vse v redu in da se lahko normalno vozite. Za pravilno delovanje vseeno peljite avto na pregled zavor lahko, da je nekaj čisto drugega pokvarjeno. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Tresenje stopalke zavore je edini in najbolj pomemben efekt, ki pomeni, da ABS deluje….svetujem Vam, da se ponovno oglasite v servisu in naj Vam pokažejo pred Vašimi očmi, kako bodo polnili posodo za ABS, namreč, kakor je že napisal g. Luka, le to, ne obstaja, ker je to elektronski sistem, obstajajo pa nategunski servisi….

Tina12,

nikamor ne hodite, ampak preprosto – zamenjajte servis.

Predhodnika sv vam lepo že vse povedala. Torej, z vašim vozilom ni nič narobe, dokazal je samo, da protiblokirni zavorni sistem popolnoma normalno deluje.

In to je to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close