ABS senzorji
Pozdravljeni!
V avtu se mi pojavlja problem z ABS senzorji. Sicer zima vedno razkrije najšibkejši člen v avtu, ampak perioda oz nihanje tega problema mi je nejasna, in sicer…
Pred kratkim mi je v avtu zasvetila lučka ABS in nehal mi je delovati števec; baje ima prednji desni ABS senzor v teh avtojih (Rover 75) dvojno vlogo – kot, pač, senzor in še merilec hitrosti. Zmede me pa predvsem to, da ob ugasnjenju avtomobila in ponovnem prižigu lahko (včasih pač ne) dela normalno; mogoče za malo, mogoče za več časa.
Zaradi takšnega delovanja nevem kaj mi je za narediti in tudi nevem, kaj točno kriviti – ali je kriv senzor, ali mrzlo vreme, ali pa le kakšen kratek stik (v slednjem primeru tudi nakup novega senzorja morda ne bi bila rešitev). Ali je morda kdo imel podobne izkušnje in ve kje se nahaja problem? Obstaja kakšna metoda merjenja delovanja teh senzorjev z multimetrom?
Za kakšenkoli nasvet vam bom hvaležen.
Ti avti so imeli probleme z abs sistemov.
Napak je lahko vec:
ali bo pocasi crknil en senzor za abs, pravilna ugotovitev je bila da takrat tudi hitrost ne dela na stevcu
lahko je kaksna napaka na instalaciji
ali pa je problem na elektroniki od abs-a
najboljse bi bilo avto priklopit na tester ali pa ga lahko pripeljete kar do nas.