Abebooks- poštnine
@aja – Samo da preverim tole čudovito novico (sem prebral tudi rubriko Versandkosten, pa kar ne morem verjeti): naročiš recimo deset knjig, poštnina pa je 6 evrov? Nič dodatka po knjigi?
Ja, Toro, tudi sama nisem mogla verjet. Naročila sem cel kup (13)knjig in kompletno pakiranje in poštnina je bila 6€. Ampak samo oni, angleži in ZDA še vedno vztrajajo v prejšnjem sistemu. Je pa res, da ti ne pošljejo več po delih, kot so ti včasih – v čim manj skupnih pošiljk, ampak enstavno striktno čakajo, da se vse naberejo v en paket. Pa se še vedno splača potem naročit recimo v dveh delih (tiste knjige, ki so na zalogi, in tiste, ki morajo čakati, ker je potem pač le 12€) – vsaj tako jaz kdaj pa kdaj prakticiram.
No, pa je šlo prvo naročilce na amazon.de. Pravzaprav se ne spomnim, kdaj sem zadnjič naročal knjige iz tujine. 2003?
Božiček mi bo prinesel nekaj kuriozitet in nekaj “zicerjev”:
Voraussichtlicher Versand dieser Artikel: 6 Dezember 2007 – 17 Dezember 2007 1 “The Amazing Adventures of Kavalier & Clay (Bestselling Backlist)”
Michael Chabon; Taschenbuch; EUR 10,09
Verkauft von: Amazon.de
1 “Empire Falls”
Richard Russo; Taschenbuch; EUR 12,16
1 “Mister Pip”
Lloyd Jones; Gebundene Ausgabe; EUR 13,64
1 “The Gathering (Man Booker Prize)”
Anne Enright; Taschenbuch; EUR 9,09
Živjo!
Mene pa zanima zakaj mi pri vseh knjigah, ki jih hočem naročit na amazonu, napiše, da jih ni mogoče naročiti v Slovenijo. Tudi ko sem gledala v pomoči ni nikjer omenjena slovenja kot ena od amazonovi držav. a je imel kdo podobne probleme? mogoče pa samo nekateri prodajalci pošiljajo v slovenij? probala sem na nemškem in na angleškem.
Mogoče vam bo kaj pomagal sledeči link, knjigo/-e naročiš, imaš 3 tedne časa in če ti niso všeč lahko vrneš. Poštnine ni! Knjige so pa dokaj poceni!
LP Shirane