Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija a80 ali s1

a80 ali s1

Pozdravljeni!
Lepo prosim za vaše mnenje – z možem kupujeva digitalca, on tehta med a80 in s1. Oba sva precejšnja amaterja (ja, slikanje otrok, pa kakšno zumiranje rožice :))) , kar bova kupila bo pa kar za dolgo.
Mi lahko prosim poveste vaše mnenje glede prednosti, slabosti posameznega modela? In seveda če ima kdo podatek, kje se najbolj splača kupiti?
Hvala in LP!

Absolutno priporočam S1. Prednosti S1:

-Možnost fotografiranja hčere med plesnim nastopom iz dvaindvajsete vrste, ko se mož ne zna preriniti v prvo ali

-Možnost slikanja sina iz bifeja na plaži, ko z rokavčki na rokah odčofota 200 m od obale

A80 ali S1 sploh ni dilema. kupita S1 in gotovo vama ne bo žal. Razen če kupujeta aparat na dve leti.

Ej, hvala za prijazen odgovor…:)
Torej, S1,a? Tadražji, hm? Nooo, moram še prežvečit…

S1 je vcji, bolj neroden, A 80 pa manjsi in cenejsi
Ce ti pomeni velikost….

Najprej odločitev: digitalizirali se bomo!! – OK
Sledi dilema: s čim?
OK Canon je zakon kar se čipovja tiče, alternativa je Olympus ki ga menda lahko mečeš ob tla pa še kar dela, potem pa je že konec. Pravijo tako.
Skratka Canon.
Klasika je fotografija 10×15 torej rabimo cca 2 mio pixlov. Pa še malo za rezervo (čeprav verjetno ne bomo delali plakatov, ne?) torej od 3 mio do 4. Pa še nekaj zooma ne? cca 3x
Kaj imamo trenutno na voljo, ob dejstvu da stare modele zanemarimo, saj menda ne bomo padli tako nizko:
A75 – malo izboljšan eno leto star A70 – brez veze
A80 – cool
IXUS – 430 – super cool če iščeš majhnega
S1 – super cool če iščeš dobro optiko (prevedeno: slikaš možu mozolj na nosu iz petih metrov)

Še malo filozofiranja: A80 je manjši, S1 je večji in nikakor ne gre v žep, slednji ima nekaj več elektronike ki je ponavadi ne potrebuješ. Edina resna razlika je stabilizator slike pri S1 ki pride prav pri velikih zoomih (tisti mozolj). Bistvena prednost A80 => cena in velikost!! Nekako pravijo: S1 je že polprofesionalen, kar pomeni da nikoli ne izkoristiš njegovih zmožnosti.

Ne pozabi še na dodatne stroške, nekaj dodatnega spomina, kakšna torbica in podobno. Pa seveda računalnik doma in priklop na internet! (Opozorilo: to slednje ni všteto v ceno!)

Priporočilo: prepusti odločitev možu! (he he)

Aha tole sem pozabil!

Za nakup prporočam enaa.com. Mislim da so najcenejši.

Mimogrede, kako lahko mož tehta med S1 in A80, ponavadi tehtamo med cca 80 in 150, brez karakterja!

ta forum mi je pa res všeč, sami prijazni fantje – škoda, da v sorodstvu nimam takih…………skratka, odločitev je padla (kar se mene tiče) – a80 bo ok.

bo kar dobra

Verjetno ti ne bo žal;pa še nekaj denarja ti bo ostalo v žepu…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

New Report

Close