A zavod za zaposlovanje res pomaga najti zaposlitev?
Takole bom rekla. V mojem svetu je tako, da izbite sodelavcev ne morem prepustiti logiki žrebanja ali naključja. Moram pšregeldati vse vloge, če želim izbrati dobro, najboljše. Oziroma NE MOREM si privoščiti, da bi najboljše iz trga dela, izpustila.
A ti si pa lahko?
Pa še nekaj. Saj se ni treba skrivati za množino. Boš delovala resneje, verjemi.
Super vprašanje DasaMG, tudi mene zanima če bi mi gospa ‘delodajalka’ kaj svetovala. Oz. zanima me če se v njenem podjetju odpira kakšno novo delovno mesto? Ali pa če bi povedala kaj njo recimo najbolj zmoti pri prebiranju prošenj?
Sama imam prošnjo CV sestavljeno kar dobro, sem jo sestavila s pomočjo ene kadrovnice, tako da ga sedaj samo še dopolnjujem. Spremno pismo pa napišem sama za vsako podjetje posebej.
Premalo bi jih bilo mogoče takrat, ko bi se kaj premaknilo. Tako pa je to samo stran vržen čas, ker je vsakič isto, nič se ne premakne, ves čas smo obravnavani kot psihično zaostali, ker se gremo ves čas neke “igrice” kot v psihiatričnih bolnišnicah (vem kaj se tam dogaja, ker je bila moja sorodnica nekaj časa na terapiji).
Poleg tega svetovalci na teh delavnicah pojma o pojmu nimajo. Tam imajo vse zapisano, naše zdravstvene kartoteke smo morali poslat… pošiljajo te pa na taka usposabljanja, ki jih zaradi zdr. problemov ne moreš opravljat. Določajo ti datum do kdaj moraš najti službo/usposabljanje, kar je še dodaten pritisk. Ko vadimo pisanje prošenj, ponudb… vedno govorijo kako je premalo in narobe napisano in moramo dejansko, da bo njim prav, v ponudbah lagati, da bo pravilno napisana. dokler ni napisana po njihovo moramo popravljati. Halo? Saj ne iščejo oni službe, da mora bit napisano po njihovo. Jaz napišem v prošnjo/ponudbo tisto kar JAZ vem, da znam… ne kar oni mislijo, da bi morala znat ali pa, da po njihovo bi moralo tako bit. Če sem jaz komunikativna bojo to tako ali tako videli na razgovoru, če jaz nisem komunikativna v prošnjo pa napišem, da sem (ker je tako rekla svetovalka) bodo pa na razgovoru tako ali tako videli, da nisem. In kaj bo potem: “Aha, tale pa laže, bog ve kaj vse bo še lagala, če jo sprejmemo…”
Skratka, tele delavnice se eno veliko zavajanje.
Premalo bi jih bilo mogoče takrat, ko bi se kaj premaknilo. Tako pa je to samo stran vržen čas, ker je vsakič isto, nič se ne premakne, ves čas smo obravnavani kot psihično zaostali, ker se gremo ves čas neke “igrice” kot v psihiatričnih bolnišnicah (vem kaj se tam dogaja, ker je bila moja sorodnica nekaj časa na terapiji).
Poleg tega svetovalci na teh delavnicah pojma o pojmu nimajo. Tam imajo vse zapisano, naše zdravstvene kartoteke smo morali poslat… pošiljajo te pa na taka usposabljanja, ki jih zaradi zdr. problemov ne moreš opravljat. Določajo ti datum do kdaj moraš najti službo/usposabljanje, kar je še dodaten pritisk. Ko vadimo pisanje prošenj, ponudb… vedno govorijo kako je premalo in narobe napisano in moramo dejansko, da bo njim prav, v ponudbah lagati, da bo pravilno napisana. dokler ni napisana po njihovo moramo popravljati. Halo? Saj ne iščejo oni službe, da mora bit napisano po njihovo. Jaz napišem v prošnjo/ponudbo tisto kar JAZ vem, da znam… ne kar oni mislijo, da bi morala znat ali pa, da po njihovo bi moralo tako bit. Če sem jaz komunikativna bojo to tako ali tako videli na razgovoru, če jaz nisem komunikativna v prošnjo pa napišem, da sem (ker je tako rekla svetovalka) bodo pa na razgovoru tako ali tako videli, da nisem. In kaj bo potem: “Aha, tale pa laže, bog ve kaj vse bo še lagala, če jo sprejmemo…”
Skratka, tele delavnice se eno veliko zavajanje.[/quote]
Oprostite gospa, ampak sama imam z Zavodom diametralno nasprotne izkušnje. Kakšne, niti ne bom govorila, ker vidim, da “vse veste in vse znate”. Mene niso obravnavali kot zaostalo, niti ni bilo govora o zdravju, kaj šele dokumentaciji. Če pa ste morali vi to pošiljati, pa verjetno pomeni, da je šlo za neke vrste zdr. obravanvo, oziroma ste bili pri zdravniku/ci.
Skratka, tele delavnice se eno veliko zavajanje.[/quote]
Oprostite gospa, ampak sama imam z Zavodom diametralno nasprotne izkušnje. Kakšne, niti ne bom govorila, ker vidim, da “vse veste in vse znate”. Mene niso obravnavali kot zaostalo, niti ni bilo govora o zdravju, kaj šele dokumentaciji. Če pa ste morali vi to pošiljati, pa verjetno pomeni, da je šlo za neke vrste zdr. obravanvo, oziroma ste bili pri zdravniku/ci.[/quote]
Tukaj je govora o delavnicah, ki delujejo preko zavoda in ne direktno o zavodu. V veliko postih, predvsem zadnjih je bilo veliko govora prav o teh delavnicah. Bolj pozorno berite. Jaz za svojo svetovalko na zavodu lahko rečem, da je čisto ok, z njo sem se tudi zmenila kaj bi delala in kaj ne morem delat, na teh delavnicah pa delajo kontra tem dogovorom…
Zavod ti ne bo nikoli našel zaposlitve. Oni so tam zato, da te vsako tolko naročijo pri svetovalcu, da jim poveš kje ti iščeš zaposlitev in koliko prošenj sin poslal. S tem si polnijo delovnik, kot da imajo kaj delati in imajo lepe plače in stalne službe. Če bi blo po mojem ne rabimo Zavoda za zaposlovanje in naj ta denar namenijo v fabrike, da bodo imeli ljudje službe. To je Slovenija
Sama sem imela zelo dobre izkušenj z Zavodom. Pomagali so mi tako pri pripravi prijave, kot tudi pri pripravi na razgovor. Poslali so mi tudi napotnico za zaposlitev (ja, posredno so mi ONI našli informacijo o zaposlitvi, sama pa sem bila na razgovor z njihovo pomočjo tako pripravljena, da sem to zaposlitev tudi dobila. ) že par let nazaj. Seda sem zaposlena, zadovoljna in hvaležna.
Razumem pa, da tiste, ki imate samo izgovore, to moti. Ampak to je vaš problem, ne problem Zavoda, ki je bil meni dejansko v ZELO veliko pomoč
Torej si mela velko sreco prvic da te je zavod sploh napotil na delo primerno tvoji izobrazbi(meni se to v vec letih se ni zgodilo…), drugo pa da si dejansko dobila sluzbo. Blagor tebi. Tudi jaz sem z diplomo delala ze marsikaj, od ciscenja, trgovine, proizvodnje itd… Da bi delala nekaj za svojo stopnjo izobrazbe nikoli… Zato mi tudi ce sm ze povabljena na kak razgovor takoj vrzejo naprej delovne izkusnje, ki jih v svojem poklicu nimam… Tko to je al moras met res dobre veze sli pa enostavno velik srece
Forum je zaprt za komentiranje.