Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek A vsak dan oblečete nove cunje?

A vsak dan oblečete nove cunje?

Torej, a potem vsak dan oblečete nove cunje? Majice, puloverje, hlače? Tudi če obleko nosite samo kakšno urico, a spada potem v koš za umazano perilo?

Novih ravno ne, oblečem pa vsak dan sveže cunje.

Hlac ne, vse ostalo pa ja.

Ne, popoldan slečem in dam v omaro, potem pa čez kak teden spet oblečem. Majice tako nosim 2-3x, hlače 5x. Tako pozimi. Poleti pa odvisno od vremena. Vsekakor pa nikoli ne vržen bluze/tunike/majčke v pranje po tem, ko sem jo imela oblečeno kakšno uro ali dve.

Majčke in bluze skoraj vedno, hlače 2x ali 3x. Nogavice, žabe, spodnje perilo samo 1x oz. menjam po tuširanju.

aaaaa? in kak vonj ima tvoja omara?

Nikdar ne dajam oblačil, ki so direkt na koži v omaro, perem jih vedno po nošenju. tudi če imam le nekaj ur na sebi, tudi hlače, telo diha non stop in povsod, ne le pod pazduho,

fuuuuj, kako se vam to ne gravža potem spet oblečt?

Zato, ker se ne gravžamo sami sebi.

Na kraj pameti mi ne pade, da bi kavbojke prala po vsakem nošenju. A sem ogabna ane? Pa vsi tisti izločki in vonjave, ki jih moja stegna nonstop izločajo, jaz si jih pa drznem dvakrat oblečt…

Za “vonjave” vsakič ko preberem takšen post sem presenečena nad primitivnostjo nekaterih.Sama mislim, da je zelo pomenbno čisto srce in ja tudi jaz ne menjam vseh oblačil vsak dan.Sem živa, zdrava in imam veliko prijateljev.

Spodnje perilo vsak dan 2x na dan,majčko,pulover ali hlače pa 1x – 2x na teden,saj se itak preoblečeš v trenirko za doma,lp

Vsak dan sem oblečena drugače, vendar ne dam oblačil po enem nošenju v pranje. Hlače oblečem ene 5x, majčke, puloverje pa 2x ali 3x.

Ne, ne dam… v pranje dam, ce je umazano, ali pa izgubi vonj po mehcalcu… To je to, edin gate pa to 🙂 To pa mislim, da je samoumevno.

Kako pa z modrci? Jih vedno date prati po enem nošenju?

Vsak dan vse sveže, ko pridem domov se slečem, cunje v koš za perilo, se stuširam, preoblečem vse, tudi spodnje perilo.
Doma sem vedno v lahkih športnih oblačilih.

Torej vsak teden opereš zase vsaj sedem nedrčkov (če jih doma ne nosiš), vsaj toliko majic, verjetno 14 hlačk, velik kup puloverjev, bluz, hlač, da o športnih oblačilih, brisačah, posteljnini, kuhinjskih krpah in pižamah ne govorim. Koliko pralnih strojev? Koliko “uničene” vode, praška, elektrike? Koliko časa porabiš za to?

Če še niste pomislili, je od vsakega posameznika odvisno, koliko se poti in kakšen vonj ima njegov pot. Tako so nekateri primorani zamenjati vsak dan 2 majici, pa bodo vseeno smrdeli, nekateri pa lahko eno majico oblečemo 3x pa bo dišala po svežem.

Pa da ne boste zdej govorili, da je to vse larifari in da sami sebe ne vohamo… Ljudje smo si različni. Če bi se veliko potila, bi pač majčke prala po vsakem nošenju 🙂

Se mi zdi pa butasto in neodgovorno, da se po enkratnem nošenju perejo hlače, puloverji, suknje, vse tiste debelejše stvari, pod katerimi je vsaj še ena plast oblačil. Sama nepotrebna potrošnja vode in energije.

Kok maste dela, nepotrebnega.vsaka zase ve, kaj je prav.
Meni npr. se zgodi da se določene dneve veliko bolj potim, takrat gre VSE kar je na meni v pranje, tudi če nosim le 5 minut.
Kadar pa se ne potim, lahko vsekakor kakšno majčko ali pulover oblečem tudi 2x, hlače večkrat.

Gospa po dvedno vse pa ima definitivno pomoč v gospodinjstvu, ali je brez otok in morda še brez partnerja ali je pač obsedena.Druge ni.

Pa lep pozdrav vsem,

Obsedena? Mogoče:)
Imam družino, vsi se preoblačimo, sem pa doma, ja in imam čas za vse:)
Operem pa 1-2 stroja perila na dan.
Likam 1-2krat na teden po pol ure. Organizirana sem pa v nulo, ja.

ninan***

Dokler ne uničujem tebi, vse ok, ja?:)

Vam ljudje pa res nikoli ni nič prav.

Spodaj berem temo o umivanju in če se ne umivaš si pacek, če pa se preveč umivaš, če si čist, si pa spet čuden….

Človek se pa res nikoli prav ne obrne tukaj gor!

Mislim mone, dajte že enkrat malo misliti z glavo!!!

zimski plašč ali bundo potem tudi perete vsak dan, oziroma dajete v čistilnico?

ninan***

Dokler ne uničujem tebi, vse ok, ja?:)

Razumem, da imamo zelo različna merila, toda ali si kdaj pomislila na to, da s tako pretiranim pranjem uničuješ tudi okolje svojih otrok in vnukov? Precej jasno je že, da bo voda ena izmed tistih dobrin, zaradi katerih bodo in že divjajo vojne.

In zakaj bi se morali vsi enako preoblačiti? Jaz se ne potim in zato moje cune niso vsak dan za v pranje. Še modrček imam lahko par dni. Majčke tud par dni, hlače tud 2 tedna, vmes jih zračim in menjujem. Prišparam si delo, prašek, vodo, no in meni je tako čisto prav. Enako mojim.

Brez skrbi da mislim, zato pa imam tak stroj, ki varčuje z vodo in energijo…in hudičevo veliko denarja sem dala zanj!

Poglej, a se ti zdi da sem edina, ki veliko pere?

Majice, bluze dam prat vsak dan. No, če nosim par ur pa mi je logično, da ni treba prat. Hlače perem po kar konkretni dobi nošenja. Razen, če imam razlog, da operem prej. Tudi gornja oblačila (jopice, brezrokavniki, bunde) perem redko.

Potem pa ni čudno, da vsak dan beremo o smrdljivih sodelavkah! Jaz si ne predstavljam, da majice, bluze oziroma zgornjega dela ter spodnjic in nogavic ne bi dala prat po vsakem nošenju. Če ste cel dan v službi, pa tudu če je vaše delo statično, me ne prepričate, da vaše majce dišijo po svežem. Bljak!

A vsak dan oblečete nove cunje?

Ja, seveda – sem lastnica veleblagovnice:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close