A vam Maldivi res pomenijo več kot vaški potok
Vauuu, gremo na Maldive, Bali, v Indonezijo, na Tajsko….
Cela štala. Vse organizirat, vse kupit.. spakirat in enga fehtat, da te pele na letališče.
Potem tam …taxi, in vaauuu, sinje morje, palme. Pa tržnice …. več kot migat ne moreš.
In zagoniš 2500 €.
Eni se imamo lepš za vaškim potokom. V tolmunu se lohk tudi potunkaš. Na varnem smo, če pride (v skrajni sili kliče sosed) policija, se lohk zmeniš. In ni te strah.
Ko maš dost, te samo par metrov stran čaka postelja. In naslednje jutro boli glava, vse pospraviš. en konkretni zajtrk in pol nekam v hribe.
Ma ni je čez mojo domovino (politiki so izuzeti!! pa občinarji,kjer samo kasirajo) !
Vse ‘lepote’ sveta pa lahko spremljamo na netu. 🙁
Jaz znam preživ
sem gledala en posnetek iz havajev. Prvič preden prideš do tja, traja cela večnost, potem pa slikce morja – 3 tedne sta krožila okoli, morje, obala skoz isto. Morje divje, da se skoraj ne upaš noter, pa ves čas tisti veter pihlja in skozi posnetek je zgledalo kot da je tri tedne mraza in ni za v kopalke. Šla bi že pogledat, sam ta denar raje namenim za kaj drugega oz. drugačno pot in tudi po Sloveniji ali bližje čez ita, avt. mejo, se najde kakšna potka ali soteska, vasica, mestece, hribček za pogledat.
Avtor, tebe je sama foušija, ker si teh potovanj ne moreš privoščit
[/quote]
Nehaj no. Enim pač ni za potovanja. Lahko imaš keš, pa ga zabiješ drugam.
Tudi meni ni, da grem med ‘kitajce’, jest kače in kajenski poper….. pa da se ga ne morem nažulit s pirčkom. Če te tam policija dobi v paco, si dober za 15 let!
Čisto vse pa vidiš danes na netu. Ne vem, zakaj delat gužvo, smrdit z avioni – pa tok lačnih je.
Za 5€ se pejt namočit v bazen.
Ma daj spisdi s to finočo. Pomagaj doma. Pejd pokosit travo eni starki in ji nasekaj dva.
Daj tistih 100 € za vodo, elektriko! Pojdi raziskovat našo domovino. Žalostno, da mulci ne poznajo nič!
Sem hotela še napisat ‘škoda besed’ – pa ni škoda. Upam, da komu seže v srce.
Nehaj no. Enim pač ni za potovanja. Lahko imaš keš, pa ga zabiješ drugam.
Tudi meni ni, da grem med ‘kitajce’, jest kače in kajenski poper….. pa da se ga ne morem nažulit s pirčkom. Če te tam policija dobi v paco, si dober za 15 let!
Čisto vse pa vidiš danes na netu. Ne vem, zakaj delat gužvo, smrdit z avioni – pa tok lačnih je.
Za 5€ se pejt namočit v bazen.
Ma daj spisdi s to finočo. Pomagaj doma. Pejd pokosit travo eni starki in ji nasekaj dva.
Daj tistih 100 € za vodo, elektriko! Pojdi raziskovat našo domovino. Žalostno, da mulci ne poznajo nič!
Sem hotela še napisat ‘škoda besed’ – pa ni škoda. Upam, da komu seže v srce.
[/quote]
Zate vemo, kdo si. Na živcih bolna revca na socialni. Jasno, da iščeš Maldive v domačih tolmunih.
Ajd čau.
Ne poznam nobenega tolmuna v sloveniji, ki bi bil primeren za kopanje in ob vikendih poleti ne bi bilo črno od ljudu. Možno, da obstaja, a ga ne poznam. Zato grem raje v polinezijo, mavricius, martinique, malezijo… kjer imam res plažo zase, pa še marsikaj drugega, o cemer vaski namakalci samo sanjajo. Havaji so pa res samo za surferje, drugace BV.
Zakaj me ne zanimajo potovanja v daljne dežele?
O tem, zakaj se že nekaj časa nisem vkrcala na letalo in raje pohajkujem po Sloveniji.
Potovanja ti lahko odprejo nove horizonte in obogatijo dojemanje sveta. Nedvomno so dobrodošla v življenju vsakogar. In odlično, da si jih lahko privoščimo, če si jih lahko. Krasno je, da živimo v času, ko se lahko v nekaj urah “teleportiramo” z letalom praktično kamorkoli na svetu. Da imamo toliko možnosti spoznavanja drugih kultur, načinov življenja, raznolikih pokrajin, rastlinskih, živalskih vrst, klim… ter se iz tega veliko naučimo (tudi o sebi).
Že nekaj časa pa sama nisem odšla nikamor dlje (obisk sosednjih držav seveda ne šteje). Nedvomno so tudi finance eden od razlogov za to, pa vendar, v resnici v sebi trenutno nimam nobenega velikega hrepenenja po potovanjih na Tajsko, v Indijo ali v New York. Zakaj?
Zato, ker me je trenutno povsem okupiralo raziskovanje naše Slovenije. Ker živimo v taki pestrosti in naravnem bogastvu. Ker me najbolj razveseli, ko odkrijem neko novo sotesko, planinsko pot ali brezpotje, slap, potok, gozd, jaso, skalo, dolino, nov travnik, spet en nov razgled, pa staro kmečko ali pastirsko hišo…
Nekako se mi ne zdi prav, da nekateri Slovenci poznajo vse eksotične otoke in mestne prestolnice ter znamenitosti tega sveta, ne vedo pa, kje je Golica ali Savica.
Slovenci smo precej razvajeni. Razvajeni v našem dojemanju razdalje. Vse, kar se nahaja več kot eno uro vožnje stran, se nam zdi na koncu sveta. Že skorajda gremo lažje na letalo in odletimo na drugo celino. Veliko ljudem se ne ljubi zapeljati vsaj pol ure izven svojega mesta in iti na sprehod v nek drug kraj, v nov gozd, na nov hrib. Raje se celo življenje sprehajajo po istih poteh. Udobje. Praktičnost. Strah pred spremembo? Karkoli že. Dejstvo je, da nam nove stvari, novi kraji, tako kot tudi novi ljudje, prinesejo novo in svežo energijo, ki nas dvigne ter obudi radost do življenja. Vendar za to ne potrebujemo iti daleč…
https://www.sensa.si/za-navdih/zakaj-me-ne-zanimajo-potovanja-v-daljne-dezele/
Za potovanja po tujih destinacijah ni potrebno biti bogataš. Ni pa zastonj. Vendar nekaj vseeno stane. Desetdnevna vožnja na dnevni bazi po Sloveniji z rukza malico prav gotovo ne toliko. In ja, res človek ni potrebno, da obupuje, ker tudi če zmanjka za Maldive (volje, denarja, energije…), se da zelo lepo in kvalitetno dopust pokoristiti tudi v domačem okolju. Le zaničljivo pisanje o tistih, ki pa potujejo po svetu, ne sodi v ta kontekst.
Forum je zaprt za komentiranje.