Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika a sploh lahko skuham govejo juho iz tega kar imam :))

a sploh lahko skuham govejo juho iz tega kar imam :))

nikol še nisem kuhala goveje juhe (mlada sem še v izgovor :)) ), pa tut nisem kaj prida kuharica, se šele uvajam…

danes pa bi rada skuhala govejo juho, pa čeprav mi je bolj ali manj jasno kako kuhat, mi ni jasno če sploh imam vse kar rabim. namreč v skrinji imam samo eno govejo kost, en srednje velik korenček, lovor, dovolj čebule, pa tudi ostale začimbe, ampak to je pa to, nimam mesa, cvetače, kakšne druge zelenjave… je možno, da samo iz tega skuham juho, ki bo celo imela okus?
mogoče katera ve, koliko litrov bi lahko iz tega naredila, da ne bom že v osnovi naredila vodene juhe :)) ja vem brezupen primer, hvala vam 🙂

Ja brez mesa boš težko skuhala govejo juho, samo kost bo premalo.

Drgač pa jaz dam poleg mesa not še lovor, čebulo, por, zeleno, korenček, poper, sol, kocko, česen, muškatni orešček, svež paradižnik.

Je pa res da imamo mi ful radi meso in ga vsaj kilo not fliknemo, pa da je skoraj več mesa kot vode. Pa rada imam če je veliko zelenjave, ker potem ima juhica res dober okus.

Po moje boš za dobro juho morala v trgovino.

To bo bolj zelenjavna juha,ker goveje juhe brez mesa NI! Vsaj dobre ne:)))
Aja,pa tisti lovor bi jest spustila.

Odkar sem prebrala na forumu, da je goveja juha, v bistvi kravji urin, se mi goveja juha gabi. Vsakič, ko jo jem, se spomnim na ta stavek hehehehehehe;)))))))))))))))) Prej pa sem jo imela zelo rada:)))))

Poskusi s temi stvarmi, ki jih imaš skuhati juho. Še vedno jo lahko stran vliješ, če ne bo dobra. Samo lovorja ne dodajaj, ker nekako ne paše v juho. Ob eni kosti dodaj samo kakšne 3l vode. Pribl. 1 čebulo pa malo popeči – jaz jo kar ponvi in nato dodaj v juho.

Skuhala boš lahko kostno juho. Kost zalij z dvema litroma vode, čebulo olupi in prereži na pol ter prerezani polovici za okus nekoliko popeči na plošči štedilnika. Juho posoli, dodaj čebulo, poper v zrnju, lovorjev list, peteršilj (če ga nimaš, da nekaj okusa tudi zmlet kot začimba), meni je všeč tudi bazilika. Dodaj še očiščen razpolovljen korenček, a šele potem, ko bo juha že nekaj časa počasi vrela. Naj vre še pol ure (komaj opazno), nato jo precedi, korenček lahko daš v precejeno juho in zakuhaj s poljubno zakuho.

Samo ne LOVORJEVEGA LiSTA, nikakor ne sodi v govejo juho. Bljak!

hvala punce, zlate ste… :)) bom vseeno poskusila nekaj napacat. edino če mi lahko še prosim poveste, kako dolgo naj tole zadevo kuham..ker ni mesa, se verjetno čas razpolovi, bo ena ura da juha vre, dovolj? hvalaaa

Jaz pa vedno dam lovorjev list pa mi je čist ok…Okusi so različni…

ok zdej se kuha 😀 diši že, kaj bo pa ratalo pa bomo še vidli… vas bi povabila, pa je bolj malo :)))

Js tut dam lovor sam 1/4 al 1/2 ne cel list.

Tudi meni se zdi, da lovor ne paše. Tudi paradižnik ne, ker malo na kislo potegne. Jaz dam samo čebulo, korenjček, peteršilj in košček cvetače.

Pa tista kocka, ki jo omenja Marija Ana je tudi odveč 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close