Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek A si lahko zamislite

A si lahko zamislite

No vidiš, mene pa zanimajo razlike…
Gotovo so…in bi zgodovinski razvoj potekal pač drugače….se ne strinjaš?
Ne bi bilo Džingis Kana, mogoče niti Amerike ne bi odkrili, tehnika bi bila na veliko nižji ravni, po
mojem ne bi imeli avtomobilov, kvečjemu vlake, kočije …bili bi veliko manj povezani itd.
Majhne stvari, ki so lastne ženskam (da so recimo bolj zapečkarske, manj bojevite, bolj družinsko naravnane)
bi pri izgradnji sveta in družbe po mojem naredile velike razlike..[/quote]Skela zgrešila si temo, ti si samo obrnila ploščo. Imeli bi isto sr…je samo drugo pakovanje. 😉
Boljši svet (če si imela to v mislih) bi bil edino s sodelovanjem obeh spolov, ko pa zadevo diktira zgolj eden je pa….zmeda?
Tu so še kriteriji za izbor vodij. Po Boomovo nismo napredovali kaj dlje od drugih živali s katerimi si delimo ta planet, žal.[/quote]

Ne, ne mislim, da bi bil boljši.
Bil bi verjetno manj onesnažen in manj naseljen, ampak tudi precej manj tehnično razvit, manj povezan….
Ali pa ne?
Saj pravim, meni je zanimivo ugibanje, kateri dejavniki bi povzročili bistvene razlike…

Če moškemu paše, se pusti obračat, če ne, pa ne 😉

Če moškemu paše, se pusti obračat, če ne, pa ne ;-)[/quote]
Vraga, večina se sploh ne zaveda;-))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Če moškemu paše, se pusti obračat, če ne, pa ne ;-)[/quote][/quote]
Vraga, večina se sploh ne zaveda;-))[/quote]

Si bil poročen, da to tako dobro veš? :)) Nisi dolžan odgovoriti na to vprašanje.

Ampak to je tvoj osebni pogled, ki izraža tvoje želje in če bi bilo po moje, bi bilo isto. Pa nisem ženska. 🙂 In ni po mojem, zato ne morem delati tisto, kar mi paše.
Zato pravim, da je ureditev odvisna od osebnostnih značilnosti in ne toliko od spola.

Spet se oglaša tisti del tebe, ki meni, da je zapostavljen. In moški še zdaleč ne moremo delati tistega, kar nam paše. Nekateri že….Prav tako, kot nekatere ženske. 🙂

To so le nianse. Dejstvo je nekaj: človek je krdelna žival, tako kot opice, volkovi in še cela vrsta drugih. In krdelo mora imeti svojega vodnika. V naravi vsakega posameznika pa je, da se bo na to mesto poskušal povzpeti, če bo ostalo prazno (marsikdo pa tudi takrat, ko ne bo). In spol pri temu ne igra prav nobene vloge. Tja gor pride ponavadi tisti, ki je bolj agresiven in/ali iznajdljiv. In potem, ko je plen na razpolago, se je tudi vodja tisti, ki s prvi naje, ostali pa, če je še kaj ostalo.

Glede na ves napredek, ki ga je človek ustvaril s tehnologijo in prilagajanjem okolja sebi, seveda vse to ni več potrebno ali ni toliko potrebno. Pa vendar – napredek je hitrejši kot izginjanje nagonov. Torej, če bi ženske … kaj bi bilo? Se strinjam, da nič drugače. Oz. bilo bi slej ali prej isto.[/quote]

Ne bi bilo Džingis Kana, mogoče niti Amerike ne bi odkrili, tehnika bi bila na veliko nižji ravni, po
mojem ne bi imeli avtomobilov, kvečjemu vlake, kočije …bili bi veliko manj povezani itd.
Majhne stvari, ki so lastne ženskam (da so recimo bolj zapečkarske, manj bojevite, bolj družinsko naravnane)
bi pri izgradnji sveta in družbe po mojem naredile velike razlike..[/quote]

Zdaj pa še razloži – zakaj?

Moški dlje vzdržimo v hladnem ‘svetu politike’, svetu tehnike (pri toliko milijardah ljudi na svetu in polno več milijonskih mest, ne moremo pričakovati druge ureditve, ker bi se vse skupaj sesulo), tekmovanja in golega razumarstva kot ženske, zato jih pa tudi ni toliko na teh področjih. Je jih pa v šolstvu poplava npr., kjer moški spol ni enakovredno zastopan!

Sovraštvo, predsodki, nacionalna mržnja in podobno negativna čustva pa niso spolno opredeljiva, torej seksistična, kjer bi bil ženski spol izvzet.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Zdaj pa še razloži – zakaj?[/quote]

Kaj zakaj?
Pa a ti imaš kakšno svoje mnenje o zadevi, al samo mal sprašuješ?

To so le nianse. Dejstvo je nekaj: človek je krdelna žival, tako kot opice, volkovi in še cela vrsta drugih. In krdelo mora imeti svojega vodnika. V naravi vsakega posameznika pa je, da se bo na to mesto poskušal povzpeti, če bo ostalo prazno (marsikdo pa tudi takrat, ko ne bo). In spol pri temu ne igra prav nobene vloge. Tja gor pride ponavadi tisti, ki je bolj agresiven in/ali iznajdljiv. In potem, ko je plen na razpolago, se je tudi vodja tisti, ki s prvi naje, ostali pa, če je še kaj ostalo.

Glede na ves napredek, ki ga je človek ustvaril s tehnologijo in prilagajanjem okolja sebi, seveda vse to ni več potrebno ali ni toliko potrebno. Pa vendar – napredek je hitrejši kot izginjanje nagonov. Torej, če bi ženske … kaj bi bilo? Se strinjam, da nič drugače. Oz. bilo bi slej ali prej isto.[/quote]

Skela, če bi živela ti kot nekatere naše babice tam po 2. sv. v. , bi na polju jezik ven držala in se vlekla po štireh z žuljavimi rokami, ker očitno ne veš, kaj pomeni težko fizično delo, da bi recimo kdaj konkretno vihtela motiko.

Napredeh tehnike in mehanizacije je izjemno podaljšal življenjsko dobo ljudi, izboljšalo se je stanje delavstva z boljšimi delovnimi pogoji, več pravic imamo, zdravstvo se razvija, da je veliko boleznih (o)zdravljivih… Če bi živeli tako kot ti predlagaš, torej brez napredka in v srednjem veku, bi ostali “tumpasti”.

Ampak to je tvoj osebni pogled, ki izraža tvoje želje in če bi bilo po moje, bi bilo isto. Pa nisem ženska. 🙂 In ni po mojem, zato ne morem delati tisto, kar mi paše.
Zato pravim, da je ureditev odvisna od osebnostnih značilnosti in ne toliko od spola.

Spet se oglaša tisti del tebe, ki meni, da je zapostavljen. In moški še zdaleč ne moremo delati tistega, kar nam paše. Nekateri že….Prav tako, kot nekatere ženske. :)[/quote]

To je moje osebno MNENJE in ne želje…zgolj firbec, zgolj scenarij “what if”…
Temelji pa na teoriji, (ja, moji osebni), da smo si moški in ženske po temperamentu,
prioritetah, načinu dojemanja sveta, čustvih itd različni. Ne boljši, ne slabši, samo malenkost
drugačni.
In jaz trdim, da bi glede na ženske prioritete (dom, mir, narava) svet danes bil DRUGAČEN
če bi bile ženske dominantni spol. Ne BOLJŠI, ampak DRUGAČEN.

Aja … in noben del mene se ne počuti zapostavljeno, ker tudi jaz delam točno tisto,kar mi paše 🙂

Skela, če bi živela ti kot nekatere naše babice tam po 2. sv. v. , bi na polju jezik ven držala in se vlekla po štireh z žuljavimi rokami, ker očitno ne veš, kaj pomeni težko fizično delo, da bi recimo kdaj konkretno vihtela motiko.

Napredeh tehnike in mehanizacije je izjemno podaljšal življenjsko dobo ljudi, izboljšalo se je stanje delavstva z boljšimi delovnimi pogoji, več pravic imamo, zdravstvo se razvija, da je veliko boleznih (o)zdravljivih… Če bi živeli tako kot ti predlagaš, torej brez napredka in v srednjem veku, bi ostali “tumpasti”.[/quote]

O čem ti to?
Kakšne babice, kakšna vojna, kakšen srednji vek?

Napredeh tehnike in mehanizacije je izjemno podaljšal življenjsko dobo ljudi, izboljšalo se je stanje delavstva z boljšimi delovnimi pogoji, več pravic imamo, zdravstvo se razvija, da je veliko boleznih (o)zdravljivih… Če bi živeli tako kot ti predlagaš, torej brez napredka in v srednjem veku, bi ostali “tumpasti”.[/quote]

O čem ti to?
Kakšne babice, kakšna vojna, kakšen srednji vek?[/quote]

kočija, vlaki – romantična predstava in utopija o perfektni družbi… Če bi takrat živela, torej ko je bilo za prevzno sredstvo na razpolago le vlaki in kočija (za bogate!, to ni tako kot iz filmov), bi rodila kup otrok, z nekaj sreče dokončano osnovnošolsko izobrazbo 5-tih razredov, na polju bi garala, da bi imeli kaj za jesti doma, tvoj bi njive oral s konjem in potreboval 10x več časa in napora, kakor če bi se lotil dela s traktorjem, umetnih gnojil ne bi poznali, zato bi bil pridelek precej manjši, zato bi vam kdaj pa kdaj krulilo v želodcih, ko bi potrebovala zdravnika, bi se ta nahajal v 10 km oddaljenem bližnjem mestu, kjer bi tvoj možek najbrž s kočijo? šel po pomoč, medtem ko bi ti doma umirala od sepse ob porodu. 😉

O čem ti to?
Kakšne babice, kakšna vojna, kakšen srednji vek?[/quote]

kočija, vlaki – romantična predstava in utopija o perfektni družbi… Če bi takrat živela, torej ko je bilo za prevzno sredstvo na razpolago le vlaki in kočija (za bogate!, to ni tako kot iz filmov), bi rodila kup otrok, z nekaj sreče dokončano osnovnošolsko izobrazbo 5-tih razredov, na polju bi garala, da bi imeli kaj za jesti doma, tvoj bi njive oral s konjem in potreboval 10x več časa in napora, kakor če bi se lotil dela s traktorjem, umetnih gnojil ne bi poznali, zato bi bil pridelek precej manjši, zato bi vam kdaj pa kdaj krulilo v želodcih, ko bi potrebovala zdravnika, bi se ta nahajal v 10 km oddaljenem bližnjem mestu, kjer bi tvoj možek najbrž s kočijo? šel po pomoč, medtem ko bi ti doma umirala od sepse ob porodu. ;)[/quote]

A pa ti veš, o čem jaz govorim?
O nobeni utopiji in romantiki, samo zdelo se mi je, da, razvoj prevoznih sredstev ženskam ne bi bil
najvažnejši, nč druzga…
Ti pa pesniš, ustvarjaš, si si že namislil Boj na požiralniku in Samorastnike v enem dihu….

Gospodična, zakaj sprašujete vsakega moškega, če ve, o čem govorite? 🙂
Itak, da ne vemo, saj si napisala nekje nekj v tem pomenu, da še nisi srečala pametnega moškega.
Za otroka narediti so menda še uporabni, zakaj več pa ne. 😀

Itak, da ne vemo, saj si napisala nekje nekj v tem pomenu, da še nisi srečala pametnega moškega.
Za otroka narediti so menda še uporabni, zakaj več pa ne. :D[/quote]

Tud v redu.
Matjazko….ko boš želel komentirat moje poste, ti svetujem, da jih še enkrat dobro prebereš,
temeljito premisliš, globoko zajameš sapo in …..NE NAPIŠEŠ NIČ.

Za otroka narediti so menda še uporabni, zakaj več pa ne. :D[/quote]

Tud v redu.
Matjazko….ko boš želel komentirat moje poste, ti svetujem, da jih še enkrat dobro prebereš,
temeljito premisliš, globoko zajameš sapo in …..NE NAPIŠEŠ NIČ.[/quote]

A spet moški ne mislijo, kajne? Govorim v množini, ker ne vem, kateremu moškemu pa si že kdaj dala kaj prav v svojih postih? Morda pa te ne razumejo in ne vedo, o čem govoriš, ker se filozovsko preveč naslanjaš na Kanta in na Nietzscheja:

Vidim, da tega preskoka nisi zmožen, oprosti.
Preberi še enkrat
Štekaš?
Robi, ne trudi se….
Res ne razumeš vprašanja sploh 😉
Moški delajo točno tisto, kar jim paše.

Brez zamere, ampak mislim, da imajo vsi MOŠKI!!!!!!!! :) sogovorci, ki so ti odgovarjali v tej temo, večjo miselno ostrino kot ti, pa za povrh še govorimo in delamo to, kar nam paše… 😀

Ja, potem pa sploh ni problema, če delaš kar ti paše. 🙂
Čemu potem sploh razmišljati o nekih spremembah in o tem, kako bi bilo drugače ali bolje, če bi vladale ženske ?

Vseeno mislim, da se za to idejo o drugačnosti, skriva misel o boljšem. Ali se motim ? 🙂

Vraga, večina se sploh ne zaveda;-))[/quote]

Si bil poročen, da to tako dobro veš? :)) Nisi dolžan odgovoriti na to vprašanje.[/quote][/quote]
Prav, pa ne bom:-)))

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Prav, pa ne bom:-)))[/quote][/quote]

Vidiš, da sem zelo demokratična. :-))

Čemu potem sploh razmišljati o nekih spremembah in o tem, kako bi bilo drugače ali bolje, če bi vladale ženske ?

Vseeno mislim, da se za to idejo o drugačnosti, skriva misel o boljšem. Ali se motim ? :)[/quote]

Seveda se motiš.
gre samo za drugačno….ne boljše,ne slabše. In res ne vem, kolikokrat naj to še napišem?
Samo premišljala sem….pomisli, da bi bila razvoj in zgodovina človeštva popolnoma drugačna…
da ne bi bilo Feničanov, ne Egipčanov, ne starih Grkov….ne monoteizma, ne strukture družbe, kot
jo mi poznamo, ne monogamije, ne selitve narodov in osvajanja celin v takem obsegu, kot je bilo…
Zanima me antropološko in morfološko….ne feministično 🙂

Vidiš, da sem zelo demokratična. :-))[/quote][/quote]
Kar je res, je res:-) Sem mislil že parkrat vprašat, kakšno rožo imaš v avatarju. Šipek ni?:-)

Orhideja. Vejica orhideje. Je pa v moji, rdeči barvi.

Vseeno mislim, da se za to idejo o drugačnosti, skriva misel o boljšem. Ali se motim ? :)[/quote]

Seveda se motiš.
gre samo za drugačno….ne boljše,ne slabše. In res ne vem, kolikokrat naj to še napišem?
Samo premišljala sem….pomisli, da bi bila razvoj in zgodovina človeštva popolnoma drugačna…
da ne bi bilo Feničanov, ne Egipčanov, ne starih Grkov….ne monoteizma, ne strukture družbe, kot
jo mi poznamo, ne monogamije, ne selitve narodov in osvajanja celin v takem obsegu, kot je bilo…
Zanima me antropološko in morfološko….ne feministično :)[/quote]
Človeštva, kot ga poznamo ne bi bilo, Mogoče bi bilo boljše, mogoče slabše, mogoče sistem podoben čebeljem, in bi bilo manj trotov:-)

Važno je, da države vodijo sposobni in miroljubni ljudje, vseeno je, katerega spola so.

Če si seksist, ni vseeno. Vprašaj Skelo. 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close